Ultima oră
Știri
Alba Iulia
Veşti bune despre Bazinul Olimpic
     Derulate pe parcursul mai multor luni, punând la încercare răbdarea înotătorilor, lucrările de modernizare şi reamenajare a Bazinului Olimpic din Alba Iulia se apropie de final. Viceprimarul municipiului Alba Iulia, - Călin Potor, ne-a informat că de curând a avut loc recepţia instalaţiei termice. Testul care a durat două zile a fost trecut cu brio, iar de-acum nu mai trebuie făcute decât câteva lucrări de zidărie interioară şi zugrăveli. Dacă totul se derulează "şnur", Bazinul Olimpic îşi va redeschide porţile în luna iulie. (A.D.)
La Cugir
Acţiuni de binefacere ale deputatului PSD Codrin Ştefănescu
     Biroul executiv al organizaţiei PSD Cugir s-a reunit ieri, pe ordinea de zi fiind inclusă şi primirea a peste 30 de membri. Şeful de cabinet al deputatului PSD Codrin Ştefănescu, d-l Aurel Mârza, ne-a informat că peste 20 de familii defavorizate cu mulţi copii din Cugir vor primi îmbrăcăminte. Donaţiile vor fi oferite în numele secretarului executiv al PSD, Codrin Ştefănescu, de omul de afaceri Aurel Mârza. Cei implicaţi în derularea acestei acţiuni au promis că, pe viitor, şi alte familii aflate în dificultate vor fi sprijinite atât material cât şi prin alte mijloace, oferindu-le astfel posibilitatea unui trai mai bun. (A.D.T.)
Aurul verde românesc apreciat în străinătate
     Direcţia Fitosanitară Alba, prin Serviciul de carantină fitosanitară a eliberat în doar cursul lunii mai un număr de 208 certificate fitosanitare pentru exportul materialului lemnos. Este vorba despre cherestea de răşinoase, rigle de fag, rame, tocuri de uşi, plăci produse de MDF Sebeş Frati, toate acestea fiind exportate în Turcia, Egipt, Siria, Arabia Saudită, Grecia, Italia, Coreea de Sud şi Ungaria. De asemenea, specialiştii au efectuat controale fitosanitare la toate mărfurile vegetale provenite din import. (A.D.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
PSD Alba şi-a pierdut încrederea în viceprimarul Radu Coclici
"Umbra insignifiantă a lui Hava" trebuie să mai înveţe, funcţia respectivă fiind o pălărie prea mare pentru el
     Retragerea sprijinului politic acordat viceprimarului municipiului Alba Iulia, Radu Coclici, de către PSD, nu reprezintă o sancţiune politică sau administrativă, ci i se oferă şansa de a mai câştiga experienţă, actuala funcţie fiind peste puterile sale. Aceasta a fost concluzia la care au ajuns mai marii PSD, ea fiind confirmată şi de către d-l Mihai Babiţchi şi d-l Dorin Sandea, preşedintele PSD Alba Iulia, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul partidului. Radu Coclici, "umbra insignifiantă a lui Hava şi Potor" - a dezamăgit printr-o prestaţie slabă atât pe linie administrativă cât şi politică, au precizat cei doi vorbitori. Dânşii au oferit ca exemple neîndeplinirea responsabilităţilor pe care le are în calitate de viceprimar, cum ar fi aplicarea legilor de fond funciar sau asigurarea transportului public de călători în municipiu. "Retragerea sprijinului politic acordat viceprimarului Radu Coclici se înscrie pe linia responsabilităţilor asumate de partidul nostru faţă de electorat. Aşteptăm acum ca d-l Coclici să-şi dea demisia din funcţia de viceprimar, conform angajamentului de onoare pe care l-a semnat în data de 18 iulie 2000", a declarat Mihai Babiţchi.
     În caz că Radu Coclici nu va recurge la acest gest, şi se pare că nici nu are de gând s-o facă, PSD aşteaptă proxima şedinţă a CLM Alba Iulia, unde 16 consilieri (7 PSD + 9 PD) din 23 ar putea decide înlocuirea tânărului viceprimar. Cum însă din partea PD există anumite reţineri, Mihai Babiţchi a făcut apel la protocolul de colaborare semnat între cele două organizaţii pe data de 8 iunie 2000. Potrivit art. 5 din respectivul act, "consilierii PD se angajează să voteze schimbarea de funcţie a viceprimarului Coclici, dacă acesta nu dovedeşte competenţă administrativă şi responsabilitate politică". În caz că această mutare se va produce într-un fel sau altul, locul lăsat liber urmează să fie ocupat de consilierul PSD Marius Rotar.
Răzvan JURCĂ
Sancţiuni dictate de Garda financiară Alba
     Comisarii Gărzii financiare Alba au verificat, în ultimele două săptămâni, activitatea a 110 agenţi economici din judeţ, aproape jumătate dintre aceştia (48) fiind găsiţi cu diverse deficienţe. În consecinţă, au fost acordate mai multe amenzi în valoare totală de peste 166 de milioane de lei, semn că neregulile de ordin financiar sunt departe de a fi rezolvate în judeţul Alba. (R.J.)
Bugetul județului a fost remodificat
     Delegaţia Permanentă a CJ Alba a aprobat proiectul de hotărâre privind actualizarea Hotărârii nr. 84/2001, referitoare la echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, precum şi a bugetului propriu al judeţului Alba, pe anul 2002. Astfel, suma actualizată pentru reţeaua de lucrători şi asistenţi sociali s-a stabilit la 485 de milioane de lei, în condiţiile unui număr de 15 lucrători sociali. Suma actualizată pentru echilibrarea bugetului propriu al judeţului Alba, 50 de miliarde de lei, este destinată în principal pentru asigurarea suportului financiar pentru Muzeul Naţional al Unirii, pentru programele comunitare şi lucrările aferente recensământului populaţiei şi al locuinţelor în 2002. (F.R.)
Cine plăteşte totuşi capetele sparte pe DN1?
     Gheorghe Sterc (60 de ani, din Lancrăm) a ajuns sâmbătă seara, în jurul orei 21.15, cu comoţie cerebrală la Spitalul din Sebeş după ce a avut un accident de bicicletă pe DN1. În fapt, Sterc şi soţia sa se deplasau cu bicicletele între Sebeş şi Lancrăm când, la un moment dat, bărbatul a intrat cu roata din faţă într-o groapă de pe carosabil şi s-a dezechilibrat, căzând în şanţul de pe marginea drumului. Cu ajutorul paznicului de la Staţia de Apă de la intrarea în Sebeş, au fost sesizate spitalul şi poliţia din localitate. Sterc a fost internat în spital cu diagnosticul preliminar de traumatism cranio-cerebral, comoţie cerebrală şi traumatism toracic. El va fi ţinut o perioadă sub supraveghere medicală pentru evitarea oricăror complicaţii. Vinovată de producerea acestui nefericit accident este, ca în numeroase alte cazuri, starea deplorabilă a şoselelor noastre. Dar cine să mai plătească, totuşi, capetele sparte pe DN1?! (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.