Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, mult iubitorule de oameni, caută şi spre noi umiliţii, care ne rugăm Ţie, luminează mărginitul orizont al minţii noastre, ca să înţelegem bine învăţăturile ce ni se dau şi să facem întru toate voia Ta cea Sfântă Doamne, Cel ce eşti Lumina lumii şi voieşti ca toţi să devenim lumină în lume, fii ai luminii şi ai zilei, luminează-ne cu Harul Tău, ca astfel să devenim folositori nouă înşine, părinţilor, fraţilor, surorilor, rudeniilor, cunoscuţilor şi poporului nostru român, în mijlocul căruia trăim.
     Ajută-ne, Doamne, să aducem bucurie şi mulţumire binefăcătorilor noştri. Întăreşte-ne ca să ne împlinim toate îndatoririle noastre către ţară, obşte, familie şi aproapele nostru. Primeşte, mult Milostive, Doamne, plecarea genunchilor noştri, dimpreună cu rugăciunea aceasta, ca o tămâie bine mirositoare înaintea Ta. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Onufrie cel Mare şi Petre Athonitul
Catolic: Sf. Ioan de Facundo

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Căzut de la înălţime
     La Serviciul de Urgenţe al Spitalului judeţean Alba a fost adus un pacient care a căzut de la înălţime şi a suferit lovituri în zona capului. C.I. de 21 de ani din Săliştea a fost adus la spital de familie. (F.R.)
Precizări privind târgurile de ţară
     Târgul de animale şi mărfuri de la Ponor se ţine în 14 iunie, la Mogoş este târg de animale şi mărfuri în 15 iunie, cel de la Vinţu de Jos se ţine în 22 iunie, iar cel de la Sălciua în 30 iunie. (S.F.D.)
30 de zile arest preventiv pentru furt
     Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Vasile Adrian Suciu (18 ani, fără ocupaţie, din comuna Unirea) pentru comiterea infracţiunii de furt. Potrivit cercetărilor efectuate de poliţie, Suciu a comis mai multe furturi din gospodării şi din autoturisme de pe raza comunei Unirea. Prejudiciul creat prin furt a fost evaluat la 12,5 milioane lei. În cauză, cercetările continuă. (N.T.)

Înfiinţarea Societăţii Naţionale pentru Învăţătura Poporului Român - Filiala Alba
     Astăzi, de la ora 12.00, Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia va găzdui reuniunea de constituire a Filialei Alba a Societăţii Naţionale Pentru Învăţătura Poporului Român. De fapt este vorba de reînvierea unei societăţi care a fost iniţial înfiinţată în secolul XIX, mai exact în anul 1886, având ţeluri similare cu ale ASTREI, dar metode specifice şcolii. La ora 12.45 în continuarea programului zilei va avea loc, la Librăria "Mircea Eliade" (vis-avis de Hotel Cetate) lansarea volumelor "Caragiale, azi, în şcoală" şi "Plângerile lui Iov" avându-l ca autor pe Gheorghe Dăncilă, "Nostalgia originilor la Lucian Blaga'' - Sabina Ciorogar, "Secvenţe" - Oliviu Iacob şi "Origini" - Vasile Moga. De asemenea, va fi vizitată expoziţia de ex libris "Anul Caragiale" a artistei Olga Rădulescu. Cu acest prilej va avea loc şi un moment aniversar la împlinirea a zece ani de la constituirea Asociaţiei "Şcoala Albei". (A.D.)
Nedeea Almăşană
     Fiii satului, sau mai exact satelor componente ale comunei Almaşu Mare, se vor întâlni joi, 13 iunie, la tradiţionala sărbătoare Nedeea Almăşană. Organizată de Primăria Almaşu Mare, Căminul cultural Almaşu Mare, DCCPCN Alba, Centrul judeţean al creaţiei populare Alba, Prefectura judeţului Alba, Consiliul judeţean Alba şi Consiliul local Almaşu Mare sărbătoarea va şi deschisă la ora 13.00 de un TE DEUM oficiat la Monumentul Eroilor din Almaşu Mare. El va fi urmat de depuneri de coroane şi jerbe de flori, precum şi de un moment lirico-muzical susţinut de elevii şcolilor de pe raza comunei. Căminul cultural va găzdui de la ora 15.30 un mare spectacol folcloric "La Almaş, în vârf de munte" la care-şi vor da concursul cunoscuţi interpreţi ai muzicii populare dintre care-i amintim pe Ionuţ Fulea, Eugen Pistol, Mircea Târziu, Adrian Ţiboc, Nicoleta Beca, Formaţia de căluşari a Căminului cultural Cib, cea din oraşul Cugir, ceata de căluşari a Şcolii generale Almaşu Mare şi orchestra "Doina Iancului" din Cîmpeni. Manifestările se vor încheia cu o horă ţărănească. (A.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.