Prima pagină Ediția din: 13.06.2002
Știri
Grav accident rutier la Vadu Moţilor
     Marţi, 11 iunie, în jurul orei 23.30, pe DN 74, între Câmpeni şi Vadu Moţilor, s-a produs un acident rutier în care o persoană a fost grav rănită iar o alta a suferit leziuni mai uşoare. Conducând autoutilitara marca Peugeot, Iulian Şes (23 de ani, din Aiud) intră pe contrasens la coborârea unei pante, în curbă, şi se izbeşte violent de o autoutilitară care circula regulamentar pe contrasens. În urma impactului, şoferul Peugeotului, Iulian Şes, suferă o fractură de femur la piciorul drept, traumatism cranio cerebral acut închis, alte leziuni, fiind transportat la Spitalul Judeţean Alba. Pasagerul din Peugeot, Ilie Budae (25 de ani) a suferit mai multe leziuni uşoare în zona capului. În cauză, poliţia efectuează cercetări. (N.T.)
Audienţe senatoriale la Alba Iulia
     Sâmbătă, 15 iunie a.c., senatorul PSD de Alba, d-l Cornel Filipescu, va acorda audienţe la Alba Iulia. Acestea se vor ţine la sediul PSD din municipiu, situat în Piaţa Iuliu Maniu, începând cu ora 10.00. (R.J.)
27 de firme au cerut să le fie reeşalonate datoriile
     Potrivit informaţiilor furnizate de ing. Pavel Bogdan, directorul Distrigaz Nord Alba Iulia, 27 de firme şi-au depus dosarele pentru a beneficia de facilităţile acordate agenţilor economici cu mari datorii la plata gazului metan. Potrivit OGR nr. 57/2002, este vorba de scutirea la plata majorărilor de întârziere şi reeşalonarea datoriilor pe 2 ani. (F.R.)
ADR "Centru" aderă la Asociația Europeană a Agențiilor de Dezvoltare
     La şedinţa de la Miercurea Ciuc, Consiliul de Dezvoltare Regională a aprobat proiectul de hotărâre referitor la aderarea Agenţiei de Dezvoltare "Centru" la Asociaţia Europeană a Agenţiilor de Dezvoltare (EURADA). În calitate de membru al acestei asociaţii, ADR "Centru" a fost autorizată să plătească o cotizaţie anuală de 1.100 EURO. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Prefectul Ioan Rus i-a criticat dur pe forestieri şi pe primarul Corneliu Olar
Acţiunea de la Horea - apanajul neputincioşilor şi al demagogilor
     Prefectul Ioan Rus a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acţiunea Asociaţiei Proprietarilor de Pădure din România desfăşurată la Horea a avut un caracter politic, demagogic şi s-a încercat discreditarea autorităţilor judeţene. "Este o minciună sfruntată faptul că nu se doreşte retrocedarea pădurilor, fără a se veni cu exemple concrete în acest sens. Comisia judeţeană şi cele locale de fond funciar şi-au făcut cu prisosinţă datoria, încercând să repare neputinţa foştilor guvernanţi." Şeful administraţiei publice judeţene a oferit apoi ca exemple rezultatele acţiunilor de punere în posesie din anii 2001 şi 2002, comparativ cu 2000, după care l-a luat în colimator şi pe primarul comunei Horea, Corneliu Olar: "Mi se pare lipsită de orice bun simţ poziţia acestui primar pe care comisia judeţeană l-a ajutat de foarte multe ori. De acum înainte o să-l trimitem la Vasile Lupu să-şi rezolve problemele forestiere. Este ridicol faptul că a confecţionat pancarde pentru locuitorii din Albac, Arieşeni sau Vadul Moţilor, dar până la urmă s-a trezit cu o participare slabă. Oricum, avem informaţii certe că la Horea se practică un jaf sistematic al pădurilor şi o să acţionăm în consecinţă", a conchis prefectul Ioan Rus, precizând totodată că în toate localităţile din Munţii Apuseni, Valea Sebeşului şi Zona Cugir, se vor desfăşura controale.
Răzvan JURCĂ
Primarii și consilierii PSD din Șona, Șpring, Ighiu și Doștat, amenințați de propriul partid cu... demisia!
     PSD Alba va analiza în perioada imediat următoare, potrivit unui program prestabilit, activitatea primarilor şi consilierilor din Şona, Şpring, Ighiu şi Doştat, localităţi, care înregistrează întârzieri semnificative în aplicarea legilor de fond funciar. Dacă această acţiune nu va fi accelerată, organizaţia judeţeană a partidului de guvernământ, la fel ca şi în cazul Radu Coclici, le va cere acestora demisia, potrivit angajamentelor de onoare semnate. Dacă se va ajunge în această situaţie, urmează inevitabil efectuarea de alegeri anticipate în localităţile respective, existând riscul ca PSD să piardă poziţiile deţinute în favoarea altor partide. Vicepreşedintele PSD, Mihai Babiţchi, nu crede că se va ajunge până acolo. "Avem încredere în capacitatea aleşilor noştri de a-şi duce mandatul la bun sfârşit. Nu cred că se va pune problema organizării unor alegeri locale în cele patru comune, dar există posibilitatea retragerii sprijinului politic acordat acelor primari şi consilieri. Una dintre promisiunile importante ale perioadei post-electorale făcută de partidul nostru a fost monitorizarea atentă a activităţii reprezentanţilor noştri aleşi în consiliile locale. Am arătat atunci că PSD nu se va sfii să ceară demisia sau să retragă sprijinul politic acelor reprezentanţi care nu confirmă încrederea electoratului care i-a ales".
Răzvan JURCĂ
Franţi Itul - în arest preventiv pentru încă 30 de zile
     Procurorii din cadrul Parchetului General au prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventivă pentru omul de afaceri albaiulian Franţi Itul. Acesta este cercetat penal în două dosare, unul pentru încasare ilegală de accize iar altul pentru instigare la înşelăciune. Avocatul miliardarului Franţi Itul, Viorel Jidveianu, a declarat că a depus deja o contestaţie pentru anularea măsurii de arestare preventivă, însă este sceptic cu privire la admiterea acesteia de către instanţă, ţinând cont că nici contestaţia anterioară nu a fost admisă. (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.