Prima pagină Ediția din: 15.06.2002
Știri
Preşedintele interimar al CJ Alba în Germania
     În 24 iunie a.c., preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa, se va afla în Germania, împreună cu o delegaţie de primari din judeţ. Scopul acestei deplasări îl reprezintă achiziţionarea unui reciclator performant pentru asfaltare, a cărui valoare este cifrată la circa 30 de miliarde de lei. Un astfel de echipament este extrem de necesar întrucât, aşa cum constată şi prefectul de Alba, Ioan Rus, judeţul nostru are probleme mari cu calitatea unor tronsoane de drum. (F.R.)
Săptămâna viitoare
Prefectul Ioan Rus va cere unor autorităţi locale să înfiinţeze ocoale silvice private
     Joi, 20 iunie, a.c., de la ora 10, la Casa de cultură a sindicatelor din municipiul Alba Iulia va avea loc o nouă şedinţă a Comisiei Consultative a judeţului Alba, prezidată de prefectul Ioan Rus şi preşedintele CJ Eugen Popa. Ordinea de zi cuprinde o serie de puncte de larg interes, cum ar fi stadiul realizării bugetelor locale şi a celor de stat, precum şi campania agricolă. Tot cu acest prilej, prefectul Ioan Rus va aduce în discuţie înfiinţarea unor ocoale silvice cu caracter privat sau a unor cantoane silvice pe raza administrativ - teritorială a unor localităţi, unde este posibil acest lucru. Din spusele şefului Direcţiei silvice Alba, d-l Ioan Paşca, o asemenea unitate ar trebui să aibă în administrare între 6000 şi 10.000 de hectare de pădure. (R.J.)
O nou Adunare Eparhială
În cursul acestei zile se va constitui noua Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei de Alba Iulia. ÎPS Andrei ne-a declarat că membrii Adunării Eparhiale vor fi aleşi pentru un mandat de patru ani. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
După ce a născut neasistată, acasă
O tânără din Baia de Arieş şi-a aruncat fătul la gunoi
Poliţiştii din Baia de Arieş n-au dat încă de urma fătului mort *După ce a pierdut foarte mult sânge, starea de sănătate a femeii este încă precară
     Ieri dimineaţă, la Spitalul Judeţean Alba a fost adusă în stare gravă o femeie de 30 de ani, căsătorită, mamă a unui copil de 4 ani, din Baia de Arieş, cu grave afecţiuni ginecologice. Femeia, care după aprecierile medicilor pierduse nepermis de mult sânge, a fost supusă unei complicate intervenţii chirurgicale pentru extirparea uterului. Pacienta a ajuns, în stare gravă, la Spitalul Câmpeni, ieri dimineaţă în jurul orei 3. Ea le-a declarat medicilor că a născut, prematur şi neasistată medical, la locuinţa ei din Baia de Arieş. În plus, ea a spus că şi-a aruncat fătul născut mort într-unul din tomberoanele din jurul blocului său. Această declaraţie i-a pus pe jar pe poliţiştii din Baia de Arieş care au căutat ieri toată dimineaţa fătul, însă fără nici un rezultat, în zona indicată de mamă. Între timp, medicii de la Câmpeni au trimis-o de urgenţă pe femeie la Alba Iulia. Medicii specialişti din Alba Iulia au constatat că a fost vorba de o naştere prematură, la domiciliu, neasistată medical. Deşi a fost greu de apreciat, medicii au presupus că a fost vorba de o sarcină dusă cel puţin până în luna a 7-a. Deoarece femeia a pierdut foarte mult sânge, medicii sunt rezervaţi cu privire la evoluţia stării de sănătate a pacientei. În paralel, poliţiştii din Baia de Arieş efectuează cercetări pentru descoperirea şi recuperarea fătului. Rezultatele necropsiei vor stabili dacă fătul s-a născut într-adevăr mort şi dacă fapta femeii poate fi încadrată penal.
Nicoleta TOMUŢA, Florin ROMAN
În Alba Iulia
Pregătirile pentru 1 Decembrie ar trebui se înceapă cu... tăierea spinilor șşi strângerea gunoaielor
     Istorica "Cetate" din Alba Iulia continuă să se afle într-o fază de tranziţie, adică nu este nici a Armatei nici a Culturii. Cel puţin aşa se pare după modul cum este îngrijită la ora actuală. Chiar de la poarta I a Cetăţii, te întâmpină un... deal plin de spini, iar de o parte şi de alta a drumului stau drepte, dând parcă onorul, tot felul de buruieni... Chiar şi în faţa unităţii militare de geniu, nu se mai face curăţenie, mizeria căzută din pomi nefiind nici măcar măturată, decum săpaţi şi îngrijiţi trandafirii. Am înţeles că s-a desfiinţat unitatea, dar militarii care parchează maşinile aici ar putea face măcar curăţenie, căci de ce altceva se mai pot ocupa? În fine, zona dintre Poarta a-III-a şi statuia lui Mihai Viteazul pare a nimănui, aşa că şi pe platoul ce străjuieşte statuia a început să crească iarbă printre pietre. O situaţie mizerabilă acum, în plin sezon turistic. Iar dacă tot au început la Alba Iulia pregătirile de 1 Decembrie, atunci ar fi bine să înceapă cu rezolvarea problemei spinoase, la propriu şi la figurat, de pe dealul de la Poarta I a Cetăţii unde trebuie să se facă neapărat curăţenie. (A.C.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.