Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Dumnezeul nostru, Ţie mă rog, cu toată umilinţa: ţine pe fraţii mei şi pe surorile mele, în sănătate deplină şi împărtăşeşte-le lor darul Tău cel sfânt, ca să umble întotdeauna pe cărările Tale şi să facă întotdeauna cele plăcute Ţie. Dă-ne, Doamne, ca, de acum şi până la capătul vieţii noastre, să ne iubim şi să ne cinstim unii pe alţii; căci ce este mai bun şi mai frumos decât a locui fraţii împreună? Aşa, Doamne, ascultă rugăciunea mea şi Te îndură spre noi. Că bun şi iubitor de oameni eşti şi Ţie slavă înălţăm: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Pr. Amos; Fer. Augustin; Cuv. Ieronim
Catolic: Fer. Iolanda

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Din cauza alunecărilor de teren
Drumul Tău-Oașa a fost blocat câteva ore
     Din cauza ploilor abundente, căzute în ultimele zile, versantul de pe partea dreaptă a DN 67 C, pe direcţia Tău-Oaşa, a luat-o la vale. Viiturile puternice au săpat în munte, provocând dislocarea stâncilor, care s-au prăbuşit pe carosabil pe o porţiune de aproximativ 30 m. La deblocarea drumului au intervenit angajaţi ai societăţii de Drumuri Naţionale, şoseaua fiind redată circulaţiei. În zonă se efectuează lucrări de consolidare a muntelui, însă defrişările masive şi viiturile ameninţă în permanenţă securitatea circulaţiei în zonă. (N.T.)
"Garda ecologică" investită oficial
     Sâmbătă, 15 iunie a.c., ora 12,00, Casa de cultură a sindicatelor din Alba Iulia va fi gazda unui eveniment foarte important pentru domeniul protecţiei mediului în judeţul nostru: investirea oficială a "Gărzii Ecologice Voluntare pentru Ariile Protejate din Munţii Trascău". Acest organism neguvernamental de mediu este creat în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare ACCES. Iniţiatorul şi coordonatorul proiectului este Clubul de Ecologie şi Turism Montan "Albamont", având ca parteneri şi colaboratori următoarele instituţii: Inspectoratul de Protecţie a Mediului Alba, Academia Română, Consiliul Judeţean Alba, primăriile oraşelor Aiud şi Zlatna şi ale comunelor Sălciua, Poşaga, Ocoliş, Rimetea, Livezile, Râmeţ, Galda, Întregalde, Cricău, Ighiu şi Meteş. Vom reveni cu amănunte. (I.H.)
Bal de caritate pentru "olimpicii" din Aiud
     Astăzi, cu începere de la ora 20.00, la Cantina Întreprinderii Metalurgice din Aiud, Asociaţia "Maria Agapia" din municipiu organizează un bal de caritate în scopul strângerii de fonduri necesare susţinerii materiale a elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură. Accesul este pe bază de invitaţie care costă 400.000 de lei /2 persoane, fiind solicitaţi să participe reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului judeţean, primăriei locale precum şi agenţi economici din judeţ cât mai numeroşi. Cu această ocazie, va fi organizată o tombolă cu premii atractive, precum şi o expoziţie de pictură cu vânzare, banii adunaţi în urma acestor acţiuni urmând să fie folosiţi în acelaşi scop. (R.J.)
Oda Bucuriei la Vinț
     A intrat în tradiţie ca, la Şcoala generală "Iuliu Maniu" din Vinţu de Jos, PNŢCD Alba să premieze în fiecare an şeful de promoţie. De data aceasta, premiul a fost decernat elevei Pienar Rafila Daniela. Cadrul festiv a fost unul deosebit, creat nu atât de oficialităţile prezente cât mai ales de către elevii şcolii şi cadrele didactice care au pregătit un reuşit program artistic ce a debutat cu Oda Bucuriei a lui Beethoven, urmată de Rapsodia I a lui George Enescu. Chiar dacă din sala de festivităţi a lipsit drapelul naţional şi cel al Uniunii Europene, atmosfera a fost una a aspiraţiei spre împlinire, un gest sugestiv pentru locul ce ni-l dorim în marea familie europeană, aşa cum a năzuit cândva deputatul de Vinţ, Iuliu Maniu. (Cornel Nistea)

Scandalul apei de la Câmpeni dă... apă la "moara" politicienilor din judeţ
Incapacitatea managerială a primarului din Câmpeni a adus orașul în starea dezastruoasă în care se află
     Încă de la început doresc să îmi exprim consideraţia faţă de cetăţenii din judeţ care, aşa cum a reliefat mass-media judeţeană, au avut puterea de a discerne din noianul de aberaţii exprimate la adresa mea de primarul oraşului Câmpeni cine este de fapt adevăratul vinovat despre situaţia dezastruoasă în care se află cel mai reprezentativ oraş din M-ţii Apuseni. Toţi cetăţenii intervievaţi au fost categorici, întărind cele spuse de mine, că incapacitatea managerială a primarului din Câmpeni a adus oraşul în starea în care se află.
     Înainte de a ieşi în faţa opiniei publice cu minciunile sfruntate, primarul Sicoe ar fi trebuit să se informeze corect despre tot ce am spus în respectiva conferinţă. DA, am precizat şi atunci şi voi susţine şi în continuare, faptul că Viorel Sicoe este principalul vinovat pentru situaţia în care a ajuns Câmpeniul în privinţa furnizării apei potabile. Este vinovat pentru că în cei peste 6 ani de zile cât a condus oraşul, aşa cum recunoaşte în comunicatul semnat de el, în Câmpeni - "nu s-a dat apă potabilă de aproape 5 ani de zile". Este vinovat pentru că în atâţia ani de "administraţie Sicoe", Câmpeniul nu are făcut un plan viabil de dezvoltare a oraşului, nu a reuşit să atragă investitori importanţi care să creeze locuri de muncă, care să plătească taxe locale şi cu care să refacă infrastructura locală.
     La fel de vinovat este şi pentru faptul că a folosit o cale ilegală în încercarea de a redresa situaţia, care pune mari semne de întrebare chiar asupra modului în care se desfăşoară activitatea în Primăria şi Consiliul Local Câmpeni. Desfiinţarea unei hotărâri a Consiliului local cu o adresă de şapte rânduri, prin care împuterniceşte contestatul "Goterm" să administreze în continuare reţeaua de apă, deşi, atât Consiliul Local cât şi Tribunalul Judeţean au interzis Gotermului această administrare, este mai mult decât ilegalitate, este inconştienţă, fapt ce ar trebui să determine o autosesizare a autorităţilor statului şi, în primul rând, a prefectului Ioan Rus. Dar cum primarul Viorel Sicoe face parte din clica PSD Alba, pentru care legea există doar pentru a fi călcată în picioare, sunt sigur că nu se va sesiza nimeni, ca atare voi depune pe această temă o interpelare în Parlamentul României.
     De asemenea, îl consider vinovat pentru că nu a făcut nimic până acum pentru a opri distrugerea reţelei oraşului de către societatea "Goterm", după cum chiar domnia sa susţine. Era primar când se privatiza societatea. De ce nu s-a opus privatizării dacă avea o alternativă mai bună? Putea să menţină "Gotermul" ca serviciu public al Primăriei. De ce nu a avut curajul? Pentru că nu are argumente solide. Nu poate să-mi răspundă mie şi opiniei publice. Primarul Sicoe încearcă să mă facă vinovat, insinuând că eu aş fi în cârdăşie cu conducerea "Goterm" pe care aş fi susţinut-o. Eronat şi tendenţios! Nu numai că nu-i cunosc pe cei din conducerea "Goterm", am afirmat clar că sunt incapabili să livreze apă în Câmpeni, de aceea am protestat că primarul le-a prelungit, ilegal, dreptul de administrare a reţelei de apă.
     Calitatea mea de parlamentar îmi oferă dreptul să exprim poziţii critice atunci când drepturile şi interesele cetăţenilor sunt grav afectate. Faptul că primarul Sicoe este incapabil de a soluţiona această problemă este demonstrat şi de întârzierea nepermisă (de 5 ani) în anularea contractului de concesionare a reţelei şi găsirea unui alt administrator. Cinci ani primarul Sicoe nu şi-a dat seama că populaţia Câmpeniului este în pericol?
     Parteneriatul cu Consiliul Judeţean (şi nu cu Prefectura cum susţine primarul, care nu ştie administraţie este discutabil), pentru că în acest an, din păcate, această instituţie nu a prevăzut bani pentru administrarea, întreţinerea şi recondiţionarea reţelei de apă din Câmpeni. Acesta este motivul pentru care preluarea nu s-a făcut. Cred că este necesară o redimensionare imediată a bugetului judeţean şi o rectificare urgentă, pentru a nu lăsa populaţia fără apă potabilă în plină vară, pe caniculă.
     Cea mai de neînţeles parte a răspunsului domnului primar Sicoe o reprezintă referirile la Casa de Cultură, sărbătorile organizate de primărie, la istoria moţilor etc. Ruşinos mod de a ieşi din încurcătură, domnule primar! Eu nu am făcut nici o referire nici la Casa de Cultură, nici la istoria moţilor şi nici la alte simboluri pe care primarul vrea să le folosească speculativ. Halucinaţiile domnului Sicoe, prin care vrea să mă discrediteze abătând atenţia de la problema reală, dovedesc că şcoala comunistă a fost eficientă şi că a pune în cârca unui adversar o "căruţă de minciuni" pentru a-l discredita este o tehnică actuală şi azi.
     Aştept scuzele publice ale domnului primar pentru insultele pe care le-a adus la adresa mea, pentru nişte lucruri pe care nu le-am discutat niciodată! Referitor la marile realizări cu care se laudă primarul ţin să-i amintesc că românii au un proverb potrivit pentru cei care se laudă singuri...
Dan Coriolan Simedru, deputat PNL de Alba
Prefectul Ioan Rus "vinovat" pentru sprijinul acordat orașului Câmpeni
Comunicat de presă
     Afirmaţii nefondate, făcute recent de către deputatul liberal, Dan Simedru, potrivit cărora locuitorii oraşului Cîmpeni nu primesc apă potabilă datorită prefectului judeţului, av. Ioan Rus, şi primarului oraşului Câmpeni, Ioan Sicoe, ne determină să facem următoarele precizări:
     Serviciile de producere şi distribuire a apei, încălzirea şi apa caldă, transportul de călători, şi gunoiul menajer au fost preluate de S.C Goterm, fost GOPET, care s-a privatizat. Privatizarea societăţii s-a făcut în perioada guvernării liberale. Nu înţelegem de ce sunt acuzaţi actualii capi ai administraţiei judeţene şi locale, când de fapt cei care au promovat oameni slab pregătiţi din punct de vedere profesional la conducerea societăţii Goterm sunt reprezentanţi ai fostei guvernări.
     Guvernul avea obligaţia să realizeze în cele mai bune condiţii serviciile către populaţie. Din păcate, Societatea Goterm nu numai că nu s-a achitat în mod corespunzător de sarcinile care îi reveneau, ba mai mult, de-a lungul timpului, a acumulat tot mai multe datorii de la furnizori, acestea ridicându-se în prezent la peste 5 miliarde de lei.
     Aceasta este principala cauză care a determinat furnizarea apei locuitorilor oraşului Câmpeni doar şase ore pe zi. Din păcate, nici cetăţenii din Câmpeni nu au înţeles că apa este o marfă ca oricare alta, iar achitarea facturii este obligatorie pentru a beneficia în continuare de ea.
     În ceea ce priveşte implicarea prefectului de Alba, Ioan Rus, amintim domnului deputat Dan Simedru că acesta a intervenit de nenumărate ori pe lângă organele de resort pentru ca furnizarea apei să nu fie întreruptă. Atât prefectul, av. Ioan Rus, cât şi primarul, Ioan Viorel Sicoe, sunt "vinovaţi" pentru încercările de a remedia grava problemă a oraşului Câmpeni.
     V-am recomanda ca, înainte de a împroşca cu noroi pe aceia care au făcut ceva pentru ieşirea din această situaţie, să vă documentaţi mai întâi şi mai ales să nu uitaţi faptul că dintre managerii care conduc societatea Goterm sunt persoane promovate şi de partidul dumneavoastră. (Biroul de presă al Prefecturii judeţului Alba)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.