Curier județean
Rugăciunea de azi
      Slăbeşte, lasă, iartă, Dumnezeule, greşelile noastre, cele de voie şi cele fără de voie, cele cu lucrul şi cu cuvântul, cele cu ştiinţa şi cu neştiinţa, cele din noapte şi din zi, cele cu mintea şi cu gândul; toate le iartă nouă, ca un Bun şi Iubitor de oameni. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Iuda, ruda Domnului; Cuv. Paisie cel Mare
Catolic: Sf. Romuald; Sf. Iuliana Falconieri

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Portrete în actualitate
     IgnatCompania Alianz-Ţiriac Asigurări SA, sucursala Alba Iulia, are în frunte la Alba Iulia pe d-l Gheorghe Ignat, un întreprinzător curajos ce a asigurat, dacă tot suntem în domeniu, un progres rapid al firmei aici, în Alba Iulia şi în judeţul Alba, care are acum nu numai un sediu de excepţie ci şi servicii noi de asigurări de bunuri şi de viaţă bine consolidate şi extrem de avantajoase. (A.C.)
"Cu viaţa mea apăr viaţa"
     În data de 13 iunie a.c., Inspectoratul de Protecţie Civilă Alba şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba au organizat Concursul judeţean de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa", la care au participat licee şi grupuri şcolare care reprezintă oraşele şi municipiile judeţului. Clasamentul este următorul: 1. Baia de Arieş; 2. Ocna Mureş; 3. Aiud; 4. Cugir; 5. Sebeş; 6. Zlatna; 7. Câmpeni; 8. Teiuş; 9. Alba Iulia; 10-11 Blaj, Abrud - nu s-au prezentat.
     În perioada 1-7 iulie 2002, în Tabăra Şcolară "Vânătorul", judeţul Dâmboviţa, se organizează Tabăra de protecţie civilă şi concursul naţional de protecţie civilă - faza naţională "Cu viaţa mea apăr viaţa".
     Judeţul Alba este reprezentat de câştigătorii fazei judeţene, echipajul format din prof. Felician Boldaş şi elevii Nicolae Popa, Vasile Panţa şi Constantin Cîra, de la Grupul Şcolar "Dr. Lazăr Chirilă" Baia de Arieş.
     În speranţa unor rezultate de excepţie le urăm succes şi să ne reprezinte cu cinste judeţul.
col. Dumitru GHEŢE, Şeful Inspectoratului de Protecţie Civilă Judeţean Alba
Rectificare
     Dintr-o eroare de redactare în informaţia "Zlătnenii îşi omagiază eroii" apărută în ziarul nostru din 17 iunie a.c., s-au strecurat două inadvertenţe pentru care ne cerem scuze şi voim, totodată, a le îndrepta: omagierea Zilei Eroilor a avut loc în data de 13 şi nu de 14, iar d-l Ioachim Iancău, responsabilul subfilialei Zlatna a veteranilor de război, face parte din corpul ofiţerilor superiori. Sperăm că am eliminat orice prilej de confuzie.

Parc industrial la Cugir
     CJ Alba a prezentat o informare privind stadiul elaborării proiectului de hotărâre a guvernului referitor la constituirea "Parcului industrial Cugir". Potrivit legii, parcul industrial reprezintă o zonă delimitată în care se desfăşoară activităţi economice de cercetare ştiinţifică sau de dezvoltare tehnologică în vederea valorificării potenţialului uman şi material al zonei. Cu ocazia redimensionării spaţiilor de producţie la Cugir SA (potrivit HGR nr. 965/2002 privind aprobarea Politicii industriale a României şi a Planului de acţiune din industria de apărare) au fost identificate în patrimoniul societăţii o serie de active. Având în vedere că multe dintre suprafeţele aferente găsite sunt greu de rentabilizat sau nu-şi găsesc utilizarea în activitatea de producţie, acestea vor fi externalizate. Pe lângă elementele de patrimoniu care pot fi introduse în circuitul economic, oportunitatea constă şi în utilizarea forţei de muncă calificate şi crearea de noi locuri de muncă.
     În prezent se desfăşoară acţiunea de delimitare, identificare topografică şi parcelare a terenului aferent parcului. Urmează apoi adoptarea hotărârii AGA de divizare a societăţii, elaborarea proiectului de hotărâre a guvernului pentru unele măsuri în vederea constituirii parcului şi în final, iniţierea unui proiect de hotărâre a CJ Alba de înfiinţare a societăţii şi aprobarea actului constitutiv al acestuia.
Florin ROMAN
Constituirea noii Adunări Eparhiale la Arhiepiscopia Ortodoxă Română
     Sâmbătă, 15 iunie a.c., în sala de recepţie a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei s-au desfăşurat sub conducerea ÎPS Dr. Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul Alba Iuliei, lucrările de constituire a noii Adunări Eparhiale, forul legislativ eparhial, care se constituie într-un mandat nou o dată la patru ani.
     Adunarea în sine cuprinde pe lângă membrii de drept - ÎPS Andrei, consilierii eparhiali şi secretarul eparhial - şi un număr variabil de alţi membri, desemnaţi de cele 10 circumscripţii electorale care funcţionează la nivelul celor 10 protopopiate ale arhiepiscopiei, judeţele Alba şi Mureş. În funcţie de ponderea şi problemele specifice fiecărui protopopiat, fiecare circumscripţie electorală a nominalizat pentru a face parte din Adunarea Eparhială un cleric şi 2-4 mireni (laici).
     Adunarea Eparhială are în componenţa sa Consiliul Eparhial, Consistoriul Eparhial, Comisiile Administrativ-Bisericească, Economică, Culturală, de Asistenţă Socială şi Mass-media şi Tineret, toate lucrând sub îndrumarea nemijlocită a ÎPS Andrei şi a consilierului de resort. Totodată, în cadrul lucrărilor au fost desemnaţi şi delegaţii pentru Adunarea Naţională Bisericească, şi anume: pr. Gheorghe Şincan, protopopul Târgu-Mureşului, avocat Ioan Rus, prefectul judeţului Alba şi scriitorul Nicolae Băciuţ, directorul DJC CPNC Mureş. (Biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Alba Iulia)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.