Prima pagină Ediția din: 22.06.2002
Știri
Transportul public din Alba Iulia în atenţia deputatului Codrin Ştefănescu
     La invitaţia Sindicatului din STP şi a societăţilor care colaborează cu noi, d-l deputat Codrin Ştefănescu a acceptat un dialog cu aceştia privind problemele din transportul urban de călători din municipiul Alba Iulia. Întâlnirea va avea loc în data de 22 iunie a.c., orele 11.00 în sala de şedinţe a STP cu participarea şi a altor invitaţi. (Florin TAT, preşedinte)
De "Ziua Tricolorului" la Alba Iulia Prefectul Ioan Rus le acordă funcţionarilor publici o "pauză patriotică"
     Miercuri, 26 iunie a.c., în toată ţara va fi serbată "Ziua Drapelului Naţional". La Alba Iulia, această manifestare se va desfăşura cu începere de la ora 9.00 în Piaţa Tricolorului din faţa Catedralei Reîntregirii din Cetate. La fel ca şi anul trecut, prefectul Ioan Rus a ordonat să participe toţi angajaţii serviciilor ministeriale la acest eveniment, care va beneficia şi de o paradă militară. "Am decis să le acordăm o pauză patriotică acestor funcţionari, ca să simtă după atâtea cafele şi ţigări, ce înseamnă păstrarea conştiinţei naţionale. Ştiu că voi fi criticat, dar ar trebui ca acest exemplu să fie urmat de toate partidele politice", a declarat prefectul judeţului Alba, care a mai solicitat, de asemenea, înlocuirea tuturor drapelelor vechi de pe frontispiciul instituţiilor. (R.J.)
Apă pentru salariaţi
     În zilele următoare temperaturile se anunţă a fi deosebit de ridicate pentru această perioadă a anului, atingând în unele zone de şes până la 38 grade C. Pe lângă recomandările medicilor în astfel de situaţii, conform unei reglementări în vigoare, administratorii societăţilor de stat cât şi cele private sunt obligaţi să asigure salariaţilor minim 0,5 l apă/zi. În acest sens, prefectul Ioan Rus a cerut ieri în timpul videoconferinţei tuturor şefilor serviciilor publice descentralizate să respecte acest ordin, urmând să fie efectuate inopinat controale pe această temă. (R.J.)
Asociaţia "Sprijiniţi copiii" derulează proiecte în valoare de 5 miliarde de lei
     Puţine sunt organizaţiile neguvernamentale care au o eficienţă ca aceea a Asociaţiei "Sprijiniţi copiii". Şi nu ne referim aici doar la numărul de beneficiari (din Alba, Hunedoara şi Suceava), ci şi la sumele gestionate: cca. 5 miliarde contractate doar în acest an, pentru 16 proiecte cu durată de câteva luni. (I.H.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Setea pentru pământ continuă să nască drame
Două familii s-au încăierat și... ciopârțit pentru o bucată de teren
     Membrii a două familii din Alba Iulia s-au luat la harţă pentru o bucată de pământ, incidentul soldându-se cu rănirea gravă a mai multor persoane. Scandalul a început joi seara, în apropierea cantonului CFR din Vinţu de Jos, unde familia Groza trăieşte de ceva vreme, membrii acesteia fiind foşti lucrători ceferişti. Pe lângă acest imobil, familia Groza deţine în proprietate şi un amărât de teren din care reuşeşte să-şi asigure traiul zilnic
     În timp ce lucrau pe câmp, în dreptul terenului agricol a oprit o căruţă ocupată de membrii familiei Grozav. Aceştia au coborât din căruţă şi au început să cosească. De aici a plecat scandalul dintre protagonişti, care, din păcate, a degenerat şi s-a soldat cu fapte reprobabile.
     Avantajaţi numeric, cei patru bărbaţi ai familiei Grozav i-au dovedit pe "adversari", membrii familiei Groza, mama de 62 de ani, tatăl de 70 de ani şi fiul de 32 de ani. Noroc a fost cu poliţiştii de la transporturi feroviare, care alertaţi imediat au intervenit prompt, evitând producerea unei tragedii. Din "bumbăceală" cel mai mult au avut de suferit doar membrii familiei Groza, care au ajuns la spital cu traumatisme şi leziuni. Femeia a suferit numeroase fracturi ca şi soţul acesteia de 70 de ani, care în urma loviturilor primite şi-a pierdut cunoştinţa fiind transportat la neurochirugie. Cel mai tânăr membru al familiei a fost tăiat la un deget scăpând mai uşor pentru că a fugit după ajutoare. Poliţiştii au demarat cercetările şi i-a audiat pe cei în cauză pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi încadrarea juridică a faptelor, în funcţie de numărul zilelor de spitalizare a victimelor.
Nicoleta TOMUŢA, Florin ROMAN
Căldurile tropicale bagă lumea în spitale
     Aşa cum au anunţat meteorologii, canicula s-a instalat confortabil în toată ţara, inclusiv în judeţul Alba. Prognozele pentru următoarele zile indică temperaturi la fel de ridicate, valorile măsurate depăşind 35 de grade Celsius. Aşadar soarele va dogori cu putere şi tocmai de aceea, cetăţenii sunt sfătuiţi să evite să circule pe stradă la orele amiezii, să consume 2-3 litri de lichide pe zi, să poarte îmbrăcăminte uşoară şi de culoare deschisă şi să-şi protejeze capul de razele puternice ale soarelui.
     Temperaturile ridicate i-a făcut pe tineri să ia cu asalt ştrandul din zona Schit, acesta fiind ieri extrem de animat. Din păcate au apărut primele probleme. La Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean Alba a crescut numărul celor diagnosticaţi cu spasmofilii şi insolaţii. Numai în ultimele 24 de ore, peste 10 persoane au primit îngrijiri după ce au fost aduşi la spital cu insolaţie. Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia a ajuns la spital după ce a stat toată ziua la ştrand. El a suferit de insuficienţă respiratorie. Unui bărbat de 47 de ani i s-a făcut rău pe stradă, în timp ce o femeie a leşinat în timp ce aştepta trenul în Alba Iulia.
     Având în vedere că în week-end mulţi cetăţeni se vor îndrepta spre ştranduri sau râuri, aceştia sunt avertizaţi de medici să evite expunerea îndelungată la soare.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.