Prima pagină Ediția din: 25.06.2002
Știri
Pentru autoturismele dumneavoastră vă recomandăm
"Unirea - ghid auto"
     Azi apare suplimentul "Unirea - ghid auto, cel mai bun prieten al dumneavoastră în deplasările cu autoturismul propriu sau cu alte mijloace de transport. Se va difuza gratuit pentru abonaţii şi cititorii ziarului nostru împreună cu ziarul "Unirea". Cuprinde informaţii utile privind staţiile de benzină din judeţ, spălătorii auto, magazine cu piese de schimb, uleiuri şi multe altele. Nu plecaţi la drum în concediu sau în week-end fără a lua cu dumneavoastră ghidul auto editat de ziarul "Unirea", care pune la dispoziţie adrese utile fiecărui conducător auto.
În liceele din judeţ
Peste 2900 de elevi au început Bacalaureatul
     De ieri, timp de zece zile absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a au început cel mai important examen al vieţii lor, examenul de bacalaureat. În judeţul Alba s-au înscris pentru acest examen peste 2900 de elevi. Prima probă este cea orală la Limba şi literatura română. Abia miercuri, după finalizarea acesteia, ISJ Alba va putea da publicităţii primul procent de prezenţă la examen. Până atunci să le ţinem pumnii tinerilor absolvenţi! (A.D.)
Trenuri spre litoral
     Cei care doresc să ajungă pe litoralul Mării Negre, din judeţul Alba au la dispoziţie două trenuri rapide. Este vorba de rapidul 932 Cluj Napoca - Mangalia şi 936 Oradea - Mangalia, cu plecare din Teiuş, de la ora 18.26, respectiv 21.30. Trenurile respective sunt în circulaţie pe toată perioada sezonului estival. (F.R.)
Cu proprietatea statului nu-i de glumit
     În timp ce liderul Sindicatului "Petrom" Liviu Luca face eforturi pentru rezolvarea problemelor inerente cu care se confruntă sindicaliştii, şeful depozitului Sebeş al Petrom, Cornel Frăţilă, a acceptat amenajarea unei ferme de animale pe teritoriul Petrom, fără a anunţa conducerea instituţiei. Din surse neoficiale am aflat că, în cursul zilei de ieri, organele de control au constatat grave nereguli la depozitul de la Sebeş. Se pare că şeful în cauză confundă proprietatea statului cu moşia proprie. Oare cine i-a aprobat aceste favoritisme făcute unor firme, pe teritoriul Petrom. Surse demne de încredere ne-au informat că, atunci când cercetările se vor finaliza, vom auzi se pare de procese penale, în anchetă urmând să fie implicată şi poliţia economică. (P.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Canicula face ravagii în județul Alba
O albaiuliancă a murit din cauza căldurii * Cel puţin 50 de persoane au făcut insolaţie * Ambulanţa a muncit din greu * Trenurile rapide au întârziat circa o oră din cauza caniculei * Cel mai cald a fost la Alba Iulia - 37 de grade Celsius
Căldură mare
     Week-end-ul recent încheiat a fost fără îndoială cel mai fierbinte din acest an, temperaturile depăşind, în majoritatea localităţilor din judeţul Alba, 35 de grade Celsius. Cel mai cald a fost duminică la Alba Iulia, unde în jurul orei 16.00 s-a măsurat o temperatură de 37 de grade Celsius. Din acest motiv, majoritatea locuitorilor judeţului au luat pur şi simplu cu asalt ştrandurile, râurile, pădurile, locurile mai umbroase şi terasele.
Serviciul de urgenţă
     Cei mai solicitaţi la acest sfârşit de săptămână au fost medicii de la serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean Alba, unde au primit consultaţii circa 300 de persoane. Dintre acestea, 50 de persoane au fost diagnosticate cu insolaţii, începând de la forme simple la forme mai grave care le puteau pune viaţa în pericol. O femeie din Alba Iulia, în vârstă de 62 de ani, D.M., a decedat la spital din cauza unui accident vascular pe fondul căldurii mari. Încercările medicilor de a o readuce la viaţă pe pacientă au eşuat. Au mai fost luaţi în evidenţă cardiaci şi victime ale toxiinfecţiilor alimentare, care au fost internate la secţia de contagioase.
     Pe de altă parte, unui bărbat i s-a făcut rău chiar în spital, în timp ce era însoţit de un medic. Brancardierii au fost chemaţi imediat, iar bolnavul diagnosticat cu infarct miocardic a scăpat cu viaţă. Deocamdată, singura poartă deschisă în permanenţă este cea a serviciului de Urgenţă, aşa că aglomeraţia a devenit deja o obişnuinţă. Din păcate, unii dintre concetăţenii noştri îşi pierd răbdarea şi au pretenţia să fie consultaţi cu prioritate pentru că strigă, înjură şi ameninţă mai tare.
Ambulanţa la datorie
     Tot în week-end-ul trecut, medicii şi asistenţii de la Ambulanţa Alba nu prea au avut timp să se întâlnească prin staţie. Din cauza numeroaselor solicitări, echipele au fost plecate în permanenţă la intervenţii. Cele mai multe apeluri au venit din partea celor care au avut probleme medicale din cauza căldurii, fie că a fost vorba de persoane căzute pe stradă sau de cele cărora li s-a făcut rău în ştrand ori au suferit arsuri din cauza expunerii îndelungate la soare.
Trenurile dovedite de căldură
     Traficul feroviar a fost şi el serios perturbat, întrucât din cauza căldurii excesive, liniile de la căile ferate s-au dilatat iar circulaţia trenurilor s-a făcut cu mare greutate. Rapidul Curtici - Bucureşti Nord, dar şi alte trenuri au întârziat mai bine de o oră, pe motiv că a fost limitată viteza de deplasare.
De astăzi s-ar putea să nu mai fie atât de cald      Meteorologii au trimis avertizări în care se precizează că vremea va intra într-un proces de schimbare, anunţându-se ploi, dar şi furtuni şi grindină. Totodată, temperaturile nu vor mai depăşi 30 de grade Celsius. Toate comisiile locale au fost avertizate să ia măsurile necesare în astfel de situaţii.
Florin ROMAN
Astăzi, va fi prezent la Alba Iulia
Liviu Luca - cel mai ascultat lider sindical național
     Vicepreşedintele CNSLR - Frăţia şi lider al Sindicatului "PETROM", Liviu Luca, va sosi astăzi la Alba Iulia. El va fi însoţit de secretarul executiv al PSD, Codrin Ştefănescu, deputat de Alba. Se cuvine să precizăm că reprezentanţii la centru ai partidului de guvernământ au apreciat de nenumărate ori colaborarea foarte bună cu preşedintele Sindicatului "Petrom", Liviu Luca. Opiniile acestei importante personalităţi a lumii sindicale sunt apreciate de guvernanţi, iar la nevoie sunt căutate împreună cu sindicatele cele mai bune soluţii de rezolvare a eventualelor situaţii dificile. Deşi este prea puţin cunoscut în rândul cetăţenilor judeţului nostru, Liviu Luca este renumit şi deopotrivă respectat de sindicalişti, nu doar de cei pe care îi reprezintă. Deputatul PSD, Codrin Ştefănescu, a remarcat faptul " că Liviu Luca este preocupat mereu de soarta celor cărora le apără interesele, este un lider modern, care a ştiut şi ştie să preţuiască oamenii, să le câştige încrederea şi să se lupte neîncetat pentru ei, demonstrându-le astfel că nu au greşit deloc atunci când l-au ales din nou ca lider sindical naţional. Liviu Luca se află la Alba Iulia pentru a participa astăzi la şedinţa de alegeri a Sindicatului "PETROM" Alba. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.