Prima pagină Ediția din: 28.06.2002
Știri
Viceprimarul Radu Coclici a demisionat
     Scandalul care de câteva săptămâni se poartă în jurul lui Radu Coclici şi al postului de viceprimar al municipiului Alba Iulia a ajuns la final. În cursul zilei de ieri, Radu Coclici şi-a făcut publică demisia din funcţia de viceprimar, dar şi din cea de vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Alba Iulia. (A.D.)
Vinerenii îşi cinstesc înaintaşii
     La Şcoala Generală din Vinerea se va desfăşura duminică, 30 iunie, un simpozion dedicat celui care a fost dr. Ioan Mihu, personalitate marcantă a vieţii politice, culturale şi economice româneşti în perioada 1885-1920. Dr. Ioan Mihu s-a născut în 1854 în localitatea Vinerea şi niciodată cât a trăit nu şi-a uitat originile. În onoarea sa, Şcoala Generală din satul natal va purta de acum încolo numele de "Dr. Ioan Mihu". (N.T.)
Noul președinte al C.A. al RMGC este d-l Robin Hickson
     Aşa cum v-am informat, membrii Consiliului de Administraţie al Gabriel Resources Ltd. reuniţi la Timişoara au adoptat mai multe hotărâri vizând dinamizarea activităţii la Roşia Montană Gold Corporation. Reamintim că preşedintele Consiliului de Administraţie al Gabriel Resources Ltd. este d-l Frank Timiş. Totodată în aceeaşi idee, au fost operate unele modificări şi la nivelul Roşia Montană Gold Corporation. Potrivit surselor noastre, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al RMGC este d-l Robin Hickson, fiind numit şi un nou director în persoana d-lui Bruce Marsh. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Acorduri de mediu pentru PUG și PUZ
Precizări privind ştirile difuzate de canalele de presă (agenţie, radio şi presa scrisă), la data de 27 iunie 2002, referitoare la pretinsul acord de mediu care ar fi fost acordat Companiei "Roşia Montană"
     "În data de 26 iunie a.c., la sediul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului au fost prezentate spre informare documentaţiile tehnice referitoare la Planurile Urbanistice Generale ale localităţilor Roşia Montană şi Abrud, precum şi Planul de Urbanism Zonal al perimetrului de dezvoltare industrială, în vederea emiterii acordurilor de mediu. Ţin să precizez că aceste documentaţii tehnice au urmat toate etapele prevăzute în legislaţia românească, obţinându-se avizele şi acordurile necesare emiterii acordului de mediu.
     Potrivit Ordinului M.A.P.P.M. nr. 125/1996 "pentru aprobarea procedurilor de reglementare a activităţilor economice şi sociale, cu impact asupra mediului înconjurător", Anexa nr. 1, competenţa pentru emiterea acordului de mediu revine Inspectoratului teritorial de mediu, în acest caz I.P.M.-ului din judeţul Alba.
     În cursul zilei de ieri 27.06.2002, la sediul Prefecturii Alba, a avut loc reuniunea lărgită a celor 18 membri ai Comisiei de analiză tehnică, care au susţinut avizele premergătoare emiterii acordului de mediu. Eliberarea acordului de mediu a fost supusă votului, toţi cei 18 participanţi votând pentru avizarea favorabilă a documentaţiilor referitoare la: "Documentaţie de mediu PUG modificat Abrud", a "Documentaţiei de mediu PUG modificat Roşia Montană", a "PUZ pentru dezvoltarea industrială RMGC", "Evaluarea impactului asupra mediului parte integrantă a PUG şi PUZ".
     Acest lucru înseamnă că I.P.M. Alba nu a emis acordul de mediu pentru activitatea tehnologică de exploatare şi prelucrare a zăcământului, cum eronat a apărut în mai multe publicaţii. Acordul de mediu pentru activitatea de extracţie şi procesare minereuri auro-argentifere va face obiectul altor proiecte care vor urma procedura de avizare conform legislaţiei de mediu în vigoare", se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei de inspectorul şef al I.P.M. Alba, ing. Dimitrie Clepan.
Florin ROMAN
Pentru că nu s-a copt încă zmeura
La Ocoliş, un urs se înfruptă în voie din vitele satului
     De mai multă vreme, locuitorii din Ocoliş trăiesc un adevărat calvar, din cauza unui urs care în repetate rânduri a creat coşmaruri pentru ocolişeni. Această fiară a dat iama în vitele localnicilor, ultimul episod petrecându-se miercuri, 26 iunie, când în locul numit "Vârfuiata" a devorat o junincă ce aparţinea lui Cora Iuliana. Un alt dramatic "ospăţ", a avut loc şi în urmă cu câteva zile, animalului înfometat căzând-i victimă de data aceasta vaca familiei Mihuţ, "Moş Martin" hămesit mai atacând o altă vită, ce a "scăpat" doar cu zgârieturi serioase. Cetăţenii îngrijoraţi de pericolul iminent se tem de noi raiduri şi l-au sesizat pe primarul Iacob Berindei pentru a se întocmi formalităţile necesare obţinerii autorizaţiei pentru vânarea ursului ucigaş, care le dă atâtea dureri de cap. Deocamdată, nu s-a organizat pândă sau vânătoare, dar printr-un proces verbal au fost înştiinţate atât AJVPS Alba, cât şi societatea "Diana", care se ocupă cu administrarea fondului de vânătoare din zonă. Pe de altă parte, familiile păgubite sunt decise să ceară despăgubiri pentru bovinele hăcuite de violenta jivină. (H.D.M.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.