Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, norii negri ai nefericirilor se grămădesc asupra capului meu şi înstristările chinuitoare mă îngrozesc. Dar, deşi sufăr, nu cârtesc împotriva Ta, Preabunule, căci Tu eşti totdeauna sprijinitorul meu şi piatra cea neclintită, pe care sunt întemeiate nădejdile mele. Tu cunoşti, Dumnezeule, pricinile nefericirilor şi întristărilor mele şi îngrijeşti de soarta mea. Deşi sufăr, dar ştiu că Tu mă iubeşti şi această încredinţare mă încurajează. Plin de nădejde în dragostea şi bunătatea Ta, nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj şi cred că având ajutorul Tău voi ieşi biruitor. Cel ce cârmuieşti lumea şi soarta muritorilor, cârmuieşte şi corabia vieţii mele, cea izbită de valurile ispitelor, spre liman liniştit. Înţelepciunea Ta să mă povăţuiască pururea în calea binelui şi a fericirii, pentru rugăciunile tuturor Sfinţilor Tăi şi ale Preacuratei Maicii Tale. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Aducerea moaştelor Sf. Mc. Chir şi Ioan; Sf. Mc. Papia
Catolic: Sf. Irineu
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Un nou contingent de militari în termen încorporaţi la jandarmi
     În ultimele două zile, la Comandamentul Judeţean de Jandarmi Alba au fost încorporaţi un nou contingent de militari în termen (aproximativ 100). Aceştia vor intra într-un program de acomodare până la 1 iulie 2002, dată la care va începe procesul de pregătire, instrucţie şi educaţie propriu-zis. La reşedinţa unităţii şi la subunitatea dislocată de la Cugir s-au luat toate măsurile de asigurare a spaţiilor de cazare şi de pregătire a materialelor cu care aceştia vor fi dotaţi, ne-a informat purtătorul de cuvânt al CJJ Alba, mr. Ovidiu Gostian. (N.T.)
Partidul Umanist - aproape 10% din voturi
     La alegerile locale parţiale, care au avut loc duminică, 23 iunie 2002, Partidul Umanist a fost votat de aproape 10 la sută din cetăţenii care au participat la vot.
     Partidul Umanist a avut 12 candidaţi pentru alegerile desfăşurate în 13 localităţi. S-au calificat pentru cel de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc duminică, 30 iunie 2002, doi candidaţi umanişti.
     În procente, rezultatul votului de duminică este următorul: PSD a obţinut 43,23%, PNL - 10,92%, PD - 10,3%, PUR - 9,74%, PRM - 6,33%, UDMR - 7,75%. Partidul Umanist este pe un trend ascendent în preferinţele electoratului. La alegerile locale din 2000 Partidul Umanist a obţinut aproximativ 2% din voturi, iar anul acesta, la numai 2 ani, a fost votat de 10% din electoratul prezent la urne. Dacă în urma alegerilor locale din 2000 Partidul Umanist se situa pe locul 12 în preferinţele electoratului, acum a urcat pe locul 4, se precizează într-un comunicat trimis la redacţie de preşedintele PUR (social liberal) Alba, Nicolae Popa.
Florin ROMAN
Primarul Sebeşului invitat la emisiunea "Eu cetăţeanul"
     Populara emisiune "Eu cetăţeanul", de factură socială, difuzată de TV România 1, va poposi în data de 22 iulie a.c. la Sebeş. Sunt invitaţi să participe primarul Mugurel Sîrbu, un reprezentant al nou constituitului "Sfat al bătrânilor" local, precum şi câţiva oameni de afaceri din zonă care vor dezvălui telespectatorilor din întreaga ţară din realităţile actuale ale municipiului Sebeş.(R.J.)

Transportul public între concurenţă şi monopol
     Am auzit despre implicarea recentă a unui deputat PSD (fost PRM), d-l Codrin Ştefănescu, în rezolvarea conflictului din transportul public local, între STP şi "InterStar". Mă rog, nu ştiu din ce unghi va privi dânsul conflictul respectiv (căci, sunt convins, n-a circulat niciodată cu vreun maxi-taxi, cum l-am văzut circulând pe colegul său mult mai mare - prefectul Ioan Rus). Cred că dl. Ştefănescu e bine intenţionat, căci o stare conflictuală, dacă există, există în detrimentul beneficiarilor, deci al cetăţenilor. Dar dânsul ar trebui să "audieze" ambele părţi, căci, după câte ştim, societatea "InterStar" care e acuzată de "piraterie" are toate aprobările legale pentru a funcţiona. Sigur, există concesionarea serviciului către STP, dar avem alte exemple de monopoluri asupra unor servicii, care sunt cel puţin contra-productive (ASTRAL, Romtelecom, etc). Şi ar mai fi argumente în favoarea ideii că "este loc sub soare pentru toată lumea". Societatea "InterStar" a creat locuri de muncă, este plătitoare de obligaţii (impozite) către bugetul de stat (fără restanţe din câte ştim), deci a rezolvat nişte probleme sociale (ca acelea în care îi place d-lui deputat să se implice, făcând donaţii) fiindcă mulţi dintre cei care se află la volan, ca angajaţi ai "InterStar" sunt oameni cu mari dificultăţi (copii mulţi, lipsa altor surse de venit, etc) şi, mai apoi, ascultaţi domnule Ştefănescu ce spune un călător permanent cu mijloacele de transport în comun: "Prefer să circul cu o maşină mai proastă, dar să fiu tratat omeneşte, decât să fiu tratat cu obrăznicie într-un taxi, sau într-un maxi - taxi luxos..."(I.H.)
Armonie și culoare la Albac
     expoArta autentică se gustă într-o sfântă tăcere, într-o comuniune de la spirit şi receptor la creator, la cel care înveşniceşte prin talentul său natura cu ce are ea mai frumos. Expoziţia pictorului clujean Lazăr Morcan, originar din Costeştiul Albacului, organizată în sala şcolii generale din Albac, a reuşit printr-o suită de peisaje, având toate ca loc de obârşie natalele sale plaiuri, ca şi Ţara Moţilor, să tulbure, să emoţioneze, să desfete estetic sute de priviri, de inimi şi suflete. Sub pana măiastră a artistului au prins viaţă superbe crânguri, copaci singuratici, păduri arămite de aurul toamnelor, dealuri ondulate, ceruri înalte şi senine, toate într-o armonie cosmogonică inefabilă. (G.M.)
La Banca Transilvania S.A.
Mijloace de comunicare pe principii de încredere şi eficienţă
     Relaţia cu clienţii este deosebit de importantă pentru Banca Transilvania, fiind susţinută printr-o serie de mijloace de comunicare menite să contribuie la realizarea unui climat de colaborare reală, pe principii de încredere şi eficienţă. Dintre aceste mijloace menţionăm: Telefonul clientului (0264/194225) - unde persoanele fizice şi reprezentanţii persoanelor juridice pot adresa sugestii sau observaţii legate de activitatea directă cu banca, sau pentru îmbunătăţirea ofertei de servicii şi produse; un alt mijloc de comunicare, care tinde să câştige interesul unui număr din ce în ce mai mare de clienţi, este sistemul de întrebări / răspuns prin e-mail - toate întrebările cu privire la diferite aspecte privind oferta băncii, sau activitatea acesteia, sunt direcţionate către personalul în măsură să dea cele mai adecvate rezolvări, astfel încât clientul să primească din partea băncii, cu operativitate, răspunsul potrivit.
     De asemenea, strict pentru deţinătorii de carduri emise de Banca Transilvania, sau pentru cei care utilizează ATM-urile din reţeaua proprie a băncii, un serviciu de consultanţă şi intervenţie le este permanent la dispoziţie, prin simpla apelare a numărului 0264/198833 - int. 128 (Direcţia Carduri). (B.P.B.T.)
CL Sebeș va concesiona serviciul de întreținere a parcurilor
     În ultima sa şedinţă, CL Sebeş a aprobat studiul de oportunitate privind concesionarea serviciului de întreţinere a parcurilor Primăriei, Tineretului şi Arini din municipiu. Prin această modalitate se va descongestiona activitatea Serviciului de Gospodărie comunală a Primăriei Sebeş şi totodată se va asigura un serviciu de calitate în activităţile specifice care se vor executa în cadrul întreţinerii parcurilor. În acest sens contractul se va încheia numai cu o societate specializată în lucrări de spaţii verzi. "Considerăm ca necesară realizarea acestui serviciu de către o societate specializată datorită volumului mare de lucrări precum şi a celui de lucru ce ar cădea în sarcina serviciului existent, care s-ar putea să nu aibă timpul fizic necesar pentru a o duce la îndeplinire" a declarat primarul Mugurel Sîrbu. În ceea ce priveşte concesionarea propriu-zisă, aceasta se va face în baza Legii 426 din 2001 a serviciilor publice de gospodărie comunală şi a OG 87 din acelaşi an privind serviciile publice de salubrizare a localităţilor.(R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.