Prima pagină Ediția din: 1.07.2002
Știri
Începând de astăzi
Comisiile locale de fond funciar luate la purecat
     Prefectul Ioan Rus a stabilit programul întâlnilor de lucru cu reprezentanţii comisiilor locale cu rezultate slabe în aplicarea legilor fondului funciar. La aceste şedinţe, a căror ordine de zi va fi stadiul aplicării legilor de restituire a proprietăţii private asupra terenurilor agricole, vor participa toţi membrii comisiei judeţene, în frunte cu şeful administraţiei publice judeţene. Întâlnirile vor debuta astăzi, 1 iulie a.c., cu primăriile Ighiu şi Vinţu de Jos, şi se vor încheia pe data de 12 iulie a.c., cu analiza Comisiei locale Alba Iulia.(R.J.)
Spargere la Grupul şcolar "Dorin Pavel" din Alba Iulia
     În 26 iunie a.c., ora 12.00, Poliţia Alba Iulia a fost sesizată de administratorul Grupului şcolar "Dorin Pavel" din municipiul reşedinţă de judeţ că autori necunoscuţi au pătruns cu o seară înainte, prin efracţie, în atelierul de tâmplărie, de unde au furat cablul folosit la aparatul de sudură. Hoţii au forţat grilajul şi au dislocat o placă de lemn pentru a intra în atelier. Acţionând cu operativitate, poliţiştii albaiulieni i-au identificat pe Emil Iulius, de 25 de ani, din Alba Iulia, fără ocupaţie şi Gheorghe Gabor, de 16 ani, tot fără ocupaţie, care locuia fără forme legale în Alba Iulia. Cercetările continuă.(F.R.)
Și fără afine și cu gaură în buzunar
     Poliţia Arieşeni şi Ocolul Silvic Gârda au iniţiat o acţiune de control comună, ocazie cu care au fost identificaţi Atanasie Târlea, de 49 de ani, şi Ioniţă Grojel, de 32 de ani, ambii din judeţul Bihor. Ei aveau asupra lor 90 kg de afine negre culese din pădurea Ocolului Silvic, fără autorizaţie. Întrucât au încălcat legea, cei doi au rămas şi fără afine (cu valoare de 1,4 milioane de lei) şi s-au ales şi cu o amendă de 3,2 milioane de lei. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Cei patru magnifici americani sosesc la Roșia Montană
Cei mai buni specialiști din lume vor coordona realizarea investiției de 432 de milioane de dolari
     Roșia MontanăÎntr-un buletin oficial de presă, Compania Gabriel Resources Ltd. ne informează că în echipa managerială au fost desemnate noi persoane: Preşedinte şi şef al serviciului exploatare - Robin J. Hickson; vicepreşedinte şi şef de proiect Roşia Montană - Trevor A. Moss; vicepreşedinte pe probleme de reglementări de mediu - Bruce Marsh; vicepreşedinte şi manager general al Roşia Montană Gold Corporation - Andrew Kaczmarek. Numirea acestor persoane confirmă angajamentul susţinut al companiei Gabriel Resources Ltd. de a forma o echipă de management experimentată cu rezultate dovedite, referitoare la obţinerea de permise, construcţii, autorizaţii şi exploatarea unor importante proiecte aurifere într-o manieră responsabilă, din punct de vedere al mediului. Echipa pe care v-am prezentat-o se va implica imediat în dezvoltarea şi construirea unei noi mine în carieră deschisă la Roşia Montană. Aşa cum se ştie Gabriel Resources Ltd., deţine 80 la sută din proiect iar preşedinte al Consiliului de Administraţie este omul de afaceri român Frank Timiş recent reinvestit pentru încă 5 ani. Folosind datele oficiale ale companiei vă vom prezenta un "dosar" sumar, adică un curriculum vitae al principalilor membri ai echipei manageriale executive.
Robin J. Hickson - preşedinte şi şef serviciu exploatare
     Robin J. Hickson, care s-a alăturat recent Consiliului de Administraţie al Gabriel Resources Ltd., a fost numit preşedinte şi şef serviciu exploatare. Domnia sa a deţinut poziţia de vicepreşedinte senior Inginerie şi Proiect Management pentru Diviziunea Metale a firmei internaţionale Kvaerner din 1993 şi până în 1999. În timpul conducerii sale, d-l Hickson a acţionat ca şef al proiectelor miniere ale firmei Kvaerner dezvoltate în toată lumea, cu responsabilităţi majore în executarea şi managementul tuturor proiectelor miniere. Înainte de Kvaerner, el a fost preşedintele companiei Cyprus Amax Engineering & Project Development Company şi a lucrat la proiecte de management al minereurilor extrem de importante a căror valoare se ridică de la 130 milioane de dolari la sute de miliarde de dolari, inclunzând aici cariere deschise şi mine subterane, mori şi instalaţii de leşiere şi absorbţie a aurului, cuprului, molibdenului etc. Pe perioada mandatului la Cyprus Amax, Hickson a observat practic toate riscurile mineritului dar şi importanţa extinderii acestora pe întreg mapamondul. El a dus la îndeplinire cu succes opt importante proiecte de construcţie din întreaga lume pentru Cyprus Amax. Şase mine au fost puse în producţie, iar una, care este în continuare în exploatare, a fost complet modernizată. În acest fel, o problemă veche de mediu a fost remediată corespunzător.
     Înainte de a fi preşedinte la Cyprus Amax, d-l Hickson a fost preşedintele companiei Freeport McMoRan's Research and Engineering, când a condus echipa care a dezvoltat cu succes activităţile mineritului mondial Grasberg în Indonezia. Domnul Hickson, un inginer de marcă, a obţinut diplomă în ingineria mineritului la Royal School of Mines din Londra în 1965 şi a absolvit cursurile Universităţii Tulane în 1990. Domnia sa aduce la Gabriel Resources Ltd. 37 de ani de experienţă în domeniul mineritului internaţional alături de cariera sa de succes, în special în ceea ce priveşte dificultăţile de exploatare şi locaţie, pe scară largă, a minelor în carieră deschisă din întreaga lume. În plus, d-l Hickson a adunat membrii cheie ai echipei de dezvoltare, exploatare şi personalul răspunzător de problemele de mediu care-şi vor folosi întreaga lor experienţă în progresul proiectului Roşia Montană.
     *Un alt profesionist promovat de Gabriel Resources Ltd. este d-l Bruce Marsh. El a fost numit ca specialist pe probleme de mediu şi va fi responsabil în ceea ce priveşte toate aspectele legate de permise de mediu, în cadrul dezvoltării proiectului Roşia Montană. De asemenea, el va asigura asistenţă în cadrul procesului de strămutare şi relocare a caselor de la Roşia Montană.
     D-l Marsh a fost vicepreşedinte pe probleme de mediu la Freeport Indonezia din 1991 până în 1998 şi din 1999 până în 2000, iar în timpul desfăşurării activităţii sale a fost responsabil cu supervizarea tuturor problemelor de mediu asociate cu dezvoltarea pregătitoare a minei Grasberg. Aici am inclus studiile de impact asupra mediului asociate cu extinderea minei Grasberg, precum şi permisele, monitorizarea, controlul, recuperarea, managementul deşeurilor şi programele de educaţie asociate cu exploatarea minieră.
     De asemenea, Bruce Marsh a condus cu succes numeroase alte proiecte de mediu în cadrul activităţilor miniere incluzând construirea unor uzine de tratare a apelor, staţii de epurare a apelor uzate şi programe de prevenire a drenării de ape acide pentru mine de cupru din Arizona, de aur din Indonezia, în industria fosfaţilor din Florida şi lucrări la centralele electrice din Alaska. Este inginer, cu diplome în ingineria civilă la Universitatea din Florida şi inginerie de mediu la Oregon State University. El are o extraordinară experienţă în soluţionarea problemelor complexe şi dificile de mediu. Experienţa sa va ajuta cu siguranţă la dezvoltarea proiectului Roşia Montană.
     *Noul manager general al Roşia Montană Gold Corporation este vicepreşedintele lui Gabriel Resources, Andrew Kaczmarek. Domnia sa se va ocupa de dezvoltarea proiectului şi de obţinerea aprobărilor pentru investiţia de la Roşia Montană. El va coordona selecţionarea personalului în vederea asumării responsabilităţilor referitoare la operaţiunile comerciale ale proiectului odată ce aprobările sunt complete.
     În ultimii doi ani, d-l Kaczmarek a lucrat la compania minieră Phelps Doge, având funcţia de manager principal de proiect în cadrul unei cariere din Arizona. Anterior, d-l Kaczmarek a fost director de dezvoltare pentru Cyprus Amax, între 1996 - 1999, unde a coordonat dezvoltarea unor proiecte multiple referitoare la aur, cupru şi cărbune în SUA, America de Sud, Africa şi fosta Uniune Sovietică.
     Înainte de a deveni director de proiect la Cyprux Amax, el a fost vicepreşedinte şi manager general la una din filialele companiei care extrage 115.000 tone/zi minereuri de cupru şi molibden în cariera deschisă la Sierrita. Înaintea celor doi ani ca manager general la exploatările Cyprus Amax, d-l Kaczmarek a petrecut 21 de ani alături de organizaţia Gold Fields şi la filialele acesteia din SUA, Canada şi Europa, iar în ultima perioadă, aşa cum am mai spus, a fost numit manager general. În timpul mandatului la Gold Fields, domnia sa a condus deschiderea a patru mine diferite de aur şi argint şi a fost membru cheie în managementul de dezvoltare cu deplin succes a altor două mine la Chimney Creek în Nevada şi Mesquite în California. D-l Kaczmarek a obţinut diplomă în ingineria minieră la Royal School of Mines din Londra. El aduce la Gabriel Resources 29 de ani de experienţă, de succes în proiecte miniere, de la ingineria şi construcţia primei producţii la operaţiunea comercială de succes.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.