Prima pagină Ediția din: 2.07.2002
Știri
Ieri dimineaţă, la Tribunalul Alba
Primul termen de judecată în "Dosarul Jidvei"
     Ieri dimineaţă, la Tribunalul Alba, inculpaţii din "Dosarul Jidvei" s-au prezentat pentru primul termen de judecată. Deşi de la primul termen de judecată a lipsit Toader Ignat, acesta a depus deja la dosar o cerere de ridicare a sechestrului judiciar impus asupra bunurilor sale şi o cerere de ridicare a măsurii care îi interzice să părăsească localitatea de domiciliu pe timpul audierilor. Deoarece revocarea acestor măsuri restrictive e posibilă doar când încetează temeiurile care au dus la formularea lor, instanţa nu se va pronunţa decât după ce va audia părţile. Deoarece Toader Ignat nu s-a prezentat la audieri în faţa instanţei, a fost emis un mandat de aducere pe numele lui, pentru următorul termen al procesului, fixat pentru 26 august. O parte din inculpaţi au solicitat un nou termen de judecată pentru a-şi angaja câte un avocat apărător. Să sperăm că justiţia va face dreptate şi că procesul nu va trena ca şi ancheta, astfel că patronii şi oamenii să-şi poată recupera cât mai grabnic banii de care au fost păgubiţi. (A.R.)
Mircea Hava în Germania
     În aceste zile primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava se află în Germania, răspunzând astfel unei invitaţii transmise de firma Wirtgen. Este vorba de o ofertă lansată mai multor primării şi consilii judeţene pentru selecţia şi negocierea achiziţionării unui "reciclator de drumuri". Din delegaţia judeţului Alba mai face parte preşedintele interimar al CJ Alba - Eugen Popa. (A.D.)
Căldura doboară copiii
     În cursul zilei de duminică, la Serviciul de Urgenţe al Spitalului judeţean Alba s-au prezentat numeroşi pacienţi cu probleme medicale în urma expunerii îndelungate la soare. Cei mai mulţi sunt copii şi bătrâni cu afecţiuni cardiace. 5 copii au fost diagnosticaţi cu insolaţie, suferind şi deshidratări puternice. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Exploatările miniere din judeţul Alba îşi reduc angajaţii
     Ca urmare a aplicării programului de restructurare întocmit de Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului MINVEST SA Deva, aproape 300 de salariaţi ai unităţilor miniere din judeţul Alba îşi vor pierde locurile de muncă în perioada următoare. Surse din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba afirmă că pe adresa instituţiei au sosit deja tabele cu personalul care urmează să fie disponibilizat. Este vorba despre 17 salariaţi ai Filialei "Zlatnamin" Zlatna (disponibilizaţi începând cu 1 iulie 2002), 100 de salariaţi ai SC "Cuprumin"SA Abrud (50 disponibilizaţi începând cu 25 iunie 2002, iar ceilalţi 50 cu 15 iulie 2002), 45 salariaţi ai Filialei "Arieşmin" Baia de Arieş şi 55 ai Filialei "Roşiamin" Roşia Montană (toţi disponibilizaţi începând cu 1 iulie 2002). Pe lângă aceşti 277 de salariaţi ai MINVEST, tot din sectorul minier vor mai pleca în şomaj, începând cu 19 iulie 2002, alte 60 de persoane din cadrul Salinei Ocna Mureş, unitate aparţinând Societăţii Naţionale a Sării Bucureşti. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii sindicatelor miniere, o mare parte a persoanelor disponibilizate în această etapă îndeplinesc condiţiile de pensionare la cerere, ceea ce le va permite să evite perioada de şomaj. Amintim faptul că înainte de aceste ultime disponibilizări în cele patru unităţi miniere din judeţul Alba mai lucrau circa 2.500 de salariaţi, reprezentând un sfert din efectivul existent în anul 1990. Cea mai mare reducere de personal din acest sector a avut loc în ultimele patru luni ale anului 1997, când au părăsit locurile de muncă, la cerere, 2.135 de salariaţi din Alba. (A.C.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.