Curier județean
Rugăciunea de azi
     Întristare şi durere ne-au înconjurat pe noi oamenii şi chinurile iadului ne-au aflat pe noi, Mântuitorule, şi umbra morţii ne-a acoperit pentru păcatele noastre, Iubitorule de oameni, şi înainte de vreme ne lipsim de viaţă şi nu ne pricepem ce vom face. Numai către Tine, Doctorul sufletelor şi al trupurilor şi la adâncul îndurării Tale căzând, cu zdrobire de inimă şi cu umilinţă, strigăm: Izvorule al vieţii, miluieşte-ne şi păzeşte poporul Tău cel deznădăjduit, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, ca un îndurat. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Aducerea veştmântului Născătoarei de Dumnezeu în Vlaherne; Sf. Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt
Catolic: Sf. Otto; Sf. Blandina.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
PNL - Câmpeanu se întăreşte
     După fuziunea din luna aprilie 2002 dintre PNL - Câmpeanu şi PNL - Tradiţional, a fost definitivată prin hotărârea TMB la 12 iunie a.c. şi fuziunea dintre PNL - Câmpeanu cu PLDR.
     Ca urmare, în România există astăzi un singur partid liberal extra-parlamentar - PNL - Câmpeanu. Înţelepciunea şi inteligenţa politică a liberalilor autentici au făcut posibilă această unificare, menită să reconstituie un partid reprezentativ, puternic şi credibil, ca o alternativă la guvernarea de mâine a ţării. (Preşedinte PNL, Radu CÂMPEANU)
Primim de la Prebet Aiud
     În legătură cu articolul "Invitaţie la fair-play pentru primarul Aiudului", apărut în ziarul de sâmbătă 29 iunie 2002, Consiliul de administraţie al S.C. PREBET AIUD S.A. doreşte să facă următoarea precizare: - firma noastră este la zi cu plata tuturor obligaţiilor la bugetul local.
     Vă rugăm publicaţi cele precizate, pentru ca cetăţenii municipiului Aiud să cunoască faptul că sunt şi unităţi economice care au datoriile achitate la zi la bugetul local. (Preşedintele Consiliului de administraţie, ing. Emil Fodor)
În primele 6 luni
Procurorii din Alba au trimis în fața instanței 547 de inculpați
     În primele 6 luni ale anului 2002, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba au fost instrumentate 4372 cauze penale. În 426 cauze penale au fost întocmite rechizitoriile, dispunându-se trimiterea în judecată a 547 inculpaţi (97 în stare de arest preventiv). Dintre cei 547 de inculpaţi trimişi în judecată, 53 sunt minori. Au fost soluţionate 884 de plângeri penale. Biroul pentru Combaterea Corupţiei şi a Criminalităţii Organizate din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a soluţionat 72 de cazuri de corupţie şi 3 cazuri de criminalitate organizată (două cu trafic şi consum de droguri şi unul pentru trafic de persoane). Dintre cele 72 de cazuri rezolvate, 22 au fost pentru luare de mită, 22 pentru dare de mită, unul pentru primire de foloase necuvenite şi 27 pentru trafic de influenţă. (N.T.)
Portrete în actualitate
     D-l Aurel Mârza, vicepreşedinte PSD Alba, şef de cabinet parlamentar, un întreprinzător şi un politician pragmatic, dar mai ales extrem de generos dacă judecăm după frecvenţa cu care împarte ajutoare pentru copiii săraci, dar dotaţi, ori pentru cei bătrâni şi oropsiţi de soarta vieţii. Social democraţia este astfel acasă la ea!

Un gardian de la
Penitenciarul Aiud s-a înecat în râul Mureş
El era căsătorit şi avea trei copii minori
     Plt. maj. Nicolae Vasiu (39 ani, din Miraslău), gardian la Penitenciarul Aiud s-a înecat duminică, 30 iunie, în jurul orei 16.30, în râul Mureş. Împreună cu familia şi alţi prieteni, Vasiu ieşise duminică la iarbă verde, pe malul râului Mureş, în zona "între sălcii". Încercând să traverseze înot râul Mureş, într-o zonă cu o adâncime de cel puţin 3 metri, bărbatul a fost prins de un vârtej la o distanţă de 2-3 metri de mal. Prietenii şi familia, aflaţi la circa 50 m de bărbatul care striga după ajutor, s-au deplasat în fugă spre locul accidentului însă în mai puţin de un minut Vasiu n-a mai fost văzut deasupra apei. Au fost sesizaţi pompierii din Aiud care au verificat zona, însă trupul neînsufleţit al bărbatului n-a fost găsit. Au fost alertate unităţile de poliţie din aval de locul tragicului accident. Plt. maj. Nicolae Vasiu era căsătorit şi avea trei copii minori. (N.T.)
Acroşată de o autoutilitară Roman
O femeie din Vadu Moților s-a rostogolit 4 m până în râul Arieș
     Pătru Tomuţa (52 ani, din Poiana Vadului) a fost identificat duminică, 30 iunie, de poliţiştii din Câmpeni şi Vadu Moţilor ca fiind autorul unui accident rutier, cu fugă de la locul faptei. Joi, 27 iunie, în timp ce Pătru Tomuţa circula cu autoutilitara marca Roman pe direcţia Vadu Moţilor - Câmpeni, a acroşat-o pe Iosana Joldeş (64 ani, din Vadu Moţilor). În urma cercetărilor s-a stabilit că femeia fusese acroşată cu capacul de la lada de scule a autoutilitarei, lăsat deschis. Din motive neelucidate încă (posibil să nu-şi fi văzut victima căzând) Petru Tomuţa a părăsit locul accidentului. Femeia s-a dezechilibrat şi s-a rostogolit de la 4 metri înălţime, până în albia Arieşului. Ea a fost transportată la Spitalul Câmpeni unde a fost diagnosticată cu plagă contuză în regiunea inghinală dreapta, cu hemoragie, policontuzii prin accident rutier, şoc traumatic. În cauză, cercetările sunt continuate de poliţiştii din Vadu Moţilor. (N.T.)
La viitoarele alegeri
PUR poate deveni o alternativă
     De curând, la Baia Mare a avut loc consfătuirea zonală cu judeţele nord - vest la care a participat Biroul executiv al PUR şi preşedintele partidului, prof. Dan Voiculescu.
     S-au făcut referiri la conflictele din interiorul partidelor de opoziţie şi s-a luat în calcul acţiunile de pregătire pentru preluarea unui eşantion important din electoratul opoziţiei democratice care se confruntă în momentul de faţă cu o criză profundă de disoluţie, de identitate doctrinară, dar şi de poziţionarea pe scena politică românească, a declarat liderul PUR Alba, Nicolae Popa.
     Pentru a stimula activitatea partidului, în special în filialele judeţene la Baia Mare, preşedintele Dan Voiculescu a declarat că la viitoarele alegeri filialele care vor realiza cel puţin 10 la sută la alegerile locale vor avea dreptul să-şi propună candidaţii pe listele de parlamentari fără nici o imixtiune din partea centrului.
     "În ceea ce priveşte relaţia cu PRM, noi ne disociem de declaraţiile şi acţiunile naţionaliste, considerând că PRM este un partid încă nedefinit, ce merge la cacealma electorală şi trăieşte printr-un singur om - Vadim Tudor. Electoratul lor este fluctuant şi emoţional, oricine e capabil să abandoneze şi să-şi schimbe opţiunea. PSD, măcinat de conflicte interne, riscă să devină supraponderal, ceea ce-i creează o anumită greutate în mişcare şi disconfort strategic.
     Avem un culoar favorabil, electoratul ne percepe chiar şi ca o alternativă, noi fiind un partid serios, neimplicat în acte de corupţie, care promovează valorile, onoarea, cinstea şi corectitudinea, dar care trebuie să-şi învingă ezitările şi uneori comoditatea", a declarat liderul PUR social liberal Alba, Nicolae Popa.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.