Ultima oră
Știri
Apa CTTA şi SC Apă Canal se pregătesc de fuziune
     Potrivit informaţiilor noastre, SC Apa CTTA şi SC Apă Canal împreună cu Primăria Alba Iulia s-au pus de acord pentru fuzionarea celor două societăţi de apă în vederea constituirii unei firme puternice. Dacă negocierile se vor termina cu bine, s-ar putea ca în maxim o lună de zile cele două societăţi să fuzioneze. În prezent se lucrează la organigramă şi la alte detalii tehnice şi de organizare. Directorul SC Apa CTTA SA, ing. Viorel Lazăr, a declarat că noua societate va fi una puternică care, cu siguranţă, va reuşi să atragă un volum mai mare de investiţii şi să ofere servicii de calitate. (F.R.)
Judeţul Alba va avea din nou o singură asociaţie de revoluţionari
     După câţiva ani de separaţie, mai mult sau mai mai puţin artificială, cele două asociaţii de revoluţionari existente la nivelul judeţului Alba se vor unifica.După cum a precizat d-l Mihai Babiţchi, liderul uneia dintre ele, acest lucru va fi consfinţit în cursul săptămânii viitoare, când va avea loc o adunare generală. Noul organism se va numi "Asociaţia 21 Decembrie 1989 Alba", preşedintele acesteia va fi desemnat d-l Horea Bărdaş iar ca preşedinte de onoare dl. Mihai Babiţchi. Şi la nivel naţional se preconizează o asemenea fuziune, întâlnirea celor cca. 70 de lideri ai asociaţiilor de revoluţionari care vor decide în acest sens fiind programată să aibă loc chiar la Alba Iulia, la jumătatea lunii august a.c. (R.J.)
A murit la Cunţa
     Un bătrân de 70 de ani, din Jina, a fost găsit decedat în Cunţa, ieri dimineaţă, lângă liniile de cale ferată. În urmă cu mai bine de o săptămână, Nicolae Vâlvorea a plecat de acasă la nişte rude şi nu s-a mai întors. După efectuarea autopsiei s-a constatat că acesta a decedat acum 4-5 zile, în urma unor serioase afecţiuni cardiace, amplificate de expunerea îndelungată la soare. (F.R.)
Gardianul din Aiud a fost găsit mort
     Aşa cum v-am mai informat, plt. maj. Nicolae Vasiu (39 de ani, din Mirăslău), gardian la Penitenciarul Aiud, s-a înecat duminică, 30 iunie a.c., în jurul orei 16.30, în râul Mureş, în timp ce era cu familia şi cu nişte prieteni. În traversarea râului, bărbatul a fost prins de un vârtej la o distanţă de 2-3 metri de mal. La un moment dat, el a fost "înghiţit" de ape şi nu a mai fost văzut.
     Cadavrul înecatului a fost găsit ieri dimineaţă, în jurul orei 16.30, în dreptul podului din Gâmbaş, la circa 300 de metri de de la locul accidentului. Acesta a fost zărit în timp ce plutea la suprafaţa apei. Cadavrul a fost identificat de colegii de serviciu ai decedatului. (F.R.)
Reacţiile PSD Alba la declaraţiile deputatului Pereş
"Pentru că partidul său se află în degringoladă, și-a pierdut rațiunea!"
     În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PSD Alba, dl. Mihai Babiţchi, a exprimat punctul de vedere al organizaţiei judeţene a partidului de guvernământ, în legătură cu recentele declaraţii ale deputatului PD, Alexandru Pereş, care i-a catalogat pe oamenii actualei puteri drept "mincinoşi ordinari", acuzându-i de nerespectarea promisiunilor electorale. "Pereş este supărat de faptul că partidul din care face parte este în degringoladă şi nu mai este raţional, numai aşa se explică afirmaţiile făcute. Aşteptăm să publice, aşa după cum s-a lăudat, oferta electorală a PSD, pentru că abia atunci se vor convinge şi cei care mai au îndoieli de diferenţele pozitive existente între guvernarea noastră şi cele precedente", a declarat oficialul PSD Alba. Domnia-sa a mai adăugat că ar fi chiar indicat ca deputatul Pereş să-şi însuşească acest program pentru că, cităm, "procentul minuscul al PD ar putea astfel să mai crească".(R.J.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Specialiștii americani coordonează investiția de la Roșia Montană
Trevor A. Moss este director al megaproiectului din Apuseni
     Aşa cum v-am promis, continuăm cu prezentarea celor care se ocupă de destinele investiţiei de la Roşia Montană, tocmai pentru ca opinia publică să-i cunoască pe "magnificii" americani.
Trevor A. Moss -vicepreşedinte, şef de proiecte şi Director de Proiect Roşia Montană
     Trevor A. Moss a fost numit vicepreşedinte, şef de Proiecte şi Director de Proiecte Roşia Montană la Gabriel Resources. În timpul conducerii sale, dl. Moss îşi va asuma responsabilitatea pentru conducerea proiectului, construcţia, dezvoltarea, obţinerea autorizaţiilor şi începerea Proiectului Roşia Montană. Dl. Moss a fost director Senior de Proiect la Firma Kvaerner E & C din California. Pe perioada carierei sale, dl. Moss a activat ca manager de proiect pentru Barrick Gold Corporation din America de Sud, Cyprus Amax Minerals Company din SUA şi Redpath McIntosh Engineering Inc. din Canada, Chile, Filipine şi USA. Proiectele miniere ale domnului Moss includ şi activităţile aurifere Pascua Lama şi El Indio din Chile, Magma Cooper şi cea mai lungă bandă transportoare pe un singur sens din lume construit pentru mina de molibden din Colorado. Dl. Moss a condus, de asemenea, şi proiecte non - miniere care includ: o staţie de putere de 750 MW în valoare până acum, de 400 de milioane de USD, un proces complex în valoare de 150 milioane de USD şi un proiect de construcţie a unei linii de conductă în valoare de 450 milioane de USD, precum şi numeroase proiecte de reabilitare a mediului.
     Dl. Moss este inginer profesionist şi a obţinut diploma de Inginerie Civilă la University of Bradford din Marea Britanie şi la State University din Arizona. Domnia sa aduce în beneficiul lui Gabriel Resources mai mult de 25 de ani de experienţă demonstrată internaţional, pentru proiecte miniere de la construcţie, autorizare până la producţia comercială.
Michael Steyn - vicepreşedinte Dezvoltare Comunitară
     Michael Steyn a fost numit vicepreşedinte Dezvoltare Comunitară, cu responsabilităţi majore în implementarea programului pentru strămutare în ceea ce priveşte dezvoltarea proiectului Roşia Montană.
     Dl. Clifford J. Davis a decis din motive personale să demisioneze din funcţia de director, Preşedinte şi şef Executiv la Gabriel Resources Ltd.
Florin ROMAN
În doar o lună de zile
Ofițerii CZCCOA Alba au capturat 32 kg de mercur industrial
     Ofiţerii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba Iulia au capturat, în cursul lunii iunie a.c., peste 30 kg de mercur industrial. Substanţa toxică a fost confiscată de la mai multe persoane surprinse în flagrant în timp ce încercau comercializarea acesteia. * În 3 iunie au fost prinşi în flagrant Dorin Praja (37 de ani, din Sălişte-Sibiu, fără ocupaţie) şi Marius Pop (34 de ani, din Aiud, fără ocupaţie) care aveau asupra lor un flacon din plastic ce conţinea 6 kg de mercur alb. Ei au fost prinşi în zona staţiei CFR din Alba Iulia în timp ce încercau să vândă mercurul contra sumei de 2000 de dolari SUA. Pentru prinderea infractorilor a fost folosit armamentul din dotare, executându-se un foc de avertisment în plan vertical. Cei doi au declarat că au cumpărat mercurul cu mai mult timp în urmă,din Sebeş. *În 4 iunie a fost prins în flagrant Dan Alexandru Constantin (18 ani, din Bucerdea Vinoasă- Ighiu, elev la Liceul Economic din Alba Iulia) care avea asupra lui trei recipiente conţinând 3 kg de mercur alb şi pulbere de oxid de mercur roşu. Acesta încerca să vândă mercurul în zona centrală a municipiului Alba Iulia contra sumei de 3500 de dolari SUA. El le-a declarat poliţiştilor că a cumpărat mercurul din Alba Iulia, de la o persoană necunoscută. * În 21 iunie a fost prins, în centrul oraşului Sibiu, minorul Laurenţiu-Florin Sereghi (16 ani, din Sibiu, elev), care avea asupra sa cantitatea de 135 grame de mercur. El le-a declarat poliţiştilor că a găsit mercurul la...gunoi şi încerca să-l vândă contra sumei de 2,5 milioane de lei. *În 27 iunie a fost prins, în apropierea motelului "Lutsch 2000" - Vinţu de Jos, Ioan Opincariu (51 de ani, din Sebeş) care avea asupra lui o sacoşă din foaie de cort cu trei flacoane din plastic în care se afla cantitatea de 22,1 de kg mercur alb. El a declarat că a sustras mercurul de la un combinat din Sebeş, în 1993, şi că intenţiona să-l vândă cu 400 Euro/kg. Cu ocazia cercetărilor s-a descoperit că Opincariu le dăduse şi soţilor Popa din comuna Săsciori cantitatea de 0,9 kg de mercur alb. Mercurul a fost descoperit în pivniţa acestora, depozitat într-un flacon de plastic şi ascuns într-o nişă.
     Persoanele depistate sunt cercetate în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept de substanţe toxice, pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.