Curier județean
Rugăciunea de azi
      Sfinte Ioane Gură de Aur, cu Vasile cel Mare, cu Grigore de Dumnezeu cuvântătorul şi cu făcătorul de minuni Nicolae, şi cu toţi Sfinţii începători ai preoţiei, ajutaţi-mă şi mă miluiţi cu rugăciunile şi ajutorul vostru. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mare Mc. Procopie; Sf. Epictet şi Astion
Catolic: Ss. Aquila şi Priscilla; Sf. Virginia
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
La exporturi stăm bine
     Valoarea livrărilor de produse industriale din judeţul Alba pe primele 5 luni ale acestui an s-a cifrat la 4123,6 miliarde de lei. Din acest total, 65,2 la sută reprezintă exporturi, adică livrări care totalizează 2689 miliarde de lei. La sfârşitul lunii mai, valoarea stocurilor de produse finite din industrie era de 759,3 miliarde de lei, preţuri curente, reprezentând 40,2 la sută din resursele lunii mai. (F.R.)
Cresc efectivele de animale
     La sfârşitul lunii mai, în judeţul Alba, efectivele de animale au fost de 82856 bovine, 121209 porcine, 362198 ovine şi caprine şi 2,8 milioane capete de păsări. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, efectivele au crescut la toate speciile, astfel: cu 9,5 la sută la bovine, cu 19 la sută la porcine, cu 51,1 la sută la ovine şi caprine şi cu 25,4 la sută la păsări. Producţia agricolă animală în primele 5 luni ale acestui an a fost de 9218 tone de carne, 574,5 mii hectolitri de lapte şi 50 milioane bucăţi de ouă. Faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, producţia de carne a scăzut cu 37 la sută, în schimb a crescut producţia de ouă 36,5 la sută şi cea de lapte cu 29,7 la sută. (F.R.)

Ţăranii şi agricultorii - prioritate naţională pentru umanişti
     "Starea agriculturii devine din ce în ce mai critică. Suntem îngrijoraţi de problemele create în agricultură, de factorii naturali nefavorabili, seceta şi grindina care au influenţat în mod considerabil producţiile din acest an. Deşi există un anumit optimism în producţia de grâu din acest an estimată la 5 milioane de tone, în ceea ce ne priveşte avem mari rezerve privind estimarea acestei producţii pentru că, din datele pe care le deţinem nu se va realiza mai mult de 3 milioane de tone, ceea ce pune în mod serios problema asigurării populaţiei cu pâinea necesară în anul acesta şi în anul viitor.
     În altă ordine de idei mai mulţi agricultori şi-au manifestat nemulţumirea totală faţă de modul în care Ministerul Agriculturii pregăteşte campania de toamnă şi anul agricol 2002 - 2003", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PUR social liberal Alba, Nicolae Popa. El a adăugat că vor fi transmise parlamentarilor PUR materiale, cu problemele cu care se confruntă producătorii agricoli, ce vor fi prezentate Ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu şi celorlalţi specialişti din Ministerul Agriculturii, pentru a prezenta urgent măsurile de pregătire a noului an. "Totodată vom solicita aprobarea fondurilor necesare pentru repunerea în funcţiune a sistemului de irigaţii pe cele 3 milioane de hectare", a mai spus fostul deputat, Nicolae Popa.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.