Curier județean
Rugăciunea de azi
     Preacurată Stăpână, de Dumnezeu Născătoare, nădejdea tuturor creştinilor, pentru că altă îndrăzneală şi nădejde nu am, fără numai pe tine, cea cu totul nevinovată, Stăpâna mea şi Doamnă de Dumnezeu Născătoare, Maica lui Hristos, Dumnezeul meu, pentru aceea mă rog: miluieşte-mă şi mă izbăveşte de toate răutăţile mele şi roagă pe Milostivul tău Fiu şi Dumnezeul meu, ca să miluiască ticălosul meu suflet, să mă izbăvească de veşnicile munci şi să mă învrednicească Împărăţiei Sale. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. 45 Mucenici din Nicopolea Armeniei; Sf. Teofil, Episcopul Alexandriei
Catolic: Cei 7 fii ai Sf. Felicitas; Sf. Anton Pecierski
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Loturile demonstrative, luate la bani mărunţi
     La Centrul local de consultanţă agricolă din Şard, localitate componentă a comunei Ighiu, a avut loc evaluarea culturilor de grâu pe loturile demonstrative. În prezenţa specialiştilor locali, ai OJCA Alba şi furnizorilor de sămânţă, a fost apreciat stadiul de evoluţie a fiecărui soi de grâu, tehnologia aplicată. În funcţie de producţiile ce se vor obţine se va putea recomanda care din cele 4 soiuri de grâu create de SCAT Turda sau cele 2 soiuri aduse de la Kiskun (Ungaria) va fi mai bun de cultivat.
     În cursul zilei de astăzi, 10 iulie, vor fi examinate loturile demonstrative cultivate cu cartofi de către Asociaţia Agricolă "Vinţana" din Vinţul de Jos. Tot în cursul zilei de azi se va face o deplasare la Consiliul local de consultanţă agricolă Şona, unde vor fi luate în calcul loturile demonstrative cultivate individual de un bun specialist local, familia inginerului agronom Gheorghe Anghel. (S.T.)
"Miniprefectul" Puiuleț ajută familiile nevoiașe din Apuseni
     În urmă cu cca. 5 luni de zile o familie din localitatea moţească Poiana Vadului apelase la sprijinul Oficiului Prefectural Câmpeni, ca o ultimă speranţă în vederea obţinerii unor fonduri necesare construirii unei locuinţe. De atunci şi până în urmă cu câteva zile şeful Oficiului, Nicolae Puiuleţ a căutat diverse soluţii, eforturile sale materializându-se în suma de 30 milioane lei, bani acordaţi de către DGMSS Alba, la intervenţia sa personală. Astfel de doleanţe sunt tot mai numeroase în agenda Oficiului Prefectural Câmpeni, dl. Puiuleţ declarându-ne că în limita competenţelor necesare, se încearcă sprijinirea tuturor solicitanţilor.(R.J.)

Liberalii sunt de părere că rezultatele examenelor de capacitate sunt... o probă de neprofesionalism din partea conducerii ISJ Alba
     În cadrul unei recente conferinţe de presă, deputatul liberal de Alba, Dan Simedru, a ţinut să-şi exprime opinia cu privire la rezultatele examenelor de capacitate: "S-a comunicat prin presă că Inspectoratul şcolar judeţean Alba a fost supus unei verificări din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, preluându-se o declaraţie a d-lui Dorin Sandea, şeful ISJ. Ei bine, d-l Sandea dezinformează opinia publică. Verificările au fost făcute din pricina modului în care s-au rezolvat contestaţiile depuse în urma examenelor de capacitate. Pentru că, după recorectarea determinată de contestaţii, procentul de promovabilitate a fost nefiresc de mare: peste 2% la nivel naţional (6% în judeţul Alba), aşa că Inspectoratele cu cele mai mari procente au fost verificate. Mai mult decât atât, în urma contestaţiilor s-au acordat şi măriri de note, tot nefireşti. Din câte ştiu, 200 de lucrări din Alba au fost luate... spre a fi recorectate a treia oară, la Minister. Consider că au existat favoritisme şi tot felul de sforării. Iar dacă la Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu vor exista intervenţii politice, mai mult ca sigur că se vor găsi cei responsabili de umflarea notelor. Faptul că notele acordate nu au suport real demonstrează lipsa de profesionalism a unor inspectori. Nu ne miră acest lucru, din moment ce mulţi dintre ei au fost numiţi pe criterii politice. Iată de ce ar trebui să fie spulberată pentru totdeauna politizarea instituţiilor de acest gen.
     Grav este faptul că, după cum se vede, în România se poate chiar orice, începând cu notele nemeritate şi sfârşind cu tot felul de alte drepturi pe care şi le iau diverşi indivizi clientelari. Dar şi mai grav este faptul că acestor copii li se deformează caracterul, că li se inoculează ideea că în ţara asta se poate obţine orice fără muncă şi că se elimină ideea de competiţie, de respectare a unor reguli. Căci, iată, sunt mulţi copii merituoşi, ai căror părinţi nu-şi pot plăti întreţinerea, care se văd depăşiţi de copiii ai căror părinţi sunt bine înfipţi politic şi economic!" (I.H.)
Acţiuni ale femeilor P.S.D. Aiud
     La începutul acestei săptămâni, Biroul consiliului Organizaţiei de Femei P.S.D. Aiud s-a întrunit într-o şedinţă de lucru, fiind abordate mai multe subiecte de interes.
     Astfel, printre altele, a fost dezbătut regulamentul de funcţionare al organizaţiilor de femei P.S.D. şi a fost analizată acţiunea din luna iunie, "Culorile Trandafirilor", femeile fiind felicitate pentru puterea, inteligenţa şi hărnicia lor. De asemenea, după cum ne-a declarat d-na Jenica Sătmărean, preşedintele organizaţiei de femei Aiud, în cursul lunii septembrie a.c. se intenţionează organizarea unui simpozion cu tema "Femeia în viaţa politică", care va oferi şi un cadru de dezbatere a unor idei ce preocupă femeia zilelor noastre. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.