Ultima oră
Știri
La Alba Iulia
O "ţeapă" de aproape 500 milioane lei
     Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a emis un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele lui Marcel Florin Covaci, administratorul SC Lori Flori SRL Satu Mare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Potrivit cercetărilor poliţiştilor din cadrul Biroului Poliţiei Economice Alba Iulia, Covaci a achiziţionat marfă în valoare de peste 200 milioane lei de la SC Rossino Internaţional SRL Alba Iulia, achitând-o cu o filă CEC fără acoperire. Covaci este cercetat în stare de arest preventiv deoarece el este şi autorul unei alte înşelăciuni, comisă pe raza judeţului Cluj. Covaci a înşelat o firmă din Cluj cu 265 milioane lei, folosind tot metoda filelor CEC fără acoperire. (N.T.)
Consilierul județean Ioan Tătar propus ca membru în CA la Casa de Asigurări de Sănătate Alba
     La sfârşitul săptămânii trecute preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Alba - Mihai Babiţchi anunţa demisia din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al instituţiei a doamnei farmacist Gheorghiţa Rus. Motivul demisie este decizia domniei sale de a rămâne în funcţia de administrator al SC Gelafarm, ceea ce creea o incompatibilitate cu funcţia de la Casa de Asigurări de Sănătate Alba. Deoarece doamna Rus a fost aleasă în CA de la CAS Alba pe "palierul" Consiliului judeţean Alba, locul rămas acum vacant va fi ocupat de o persoană desemnată tot de CJ Alba. Delegaţia permanentă a CJ Alba reunită ieri în şedinţă ordinară a aprobat propunerea consilierului judeţean Alexandru Danciu (PD). Persoana propusă şi acceptată de Delegaţia permanentă este dl. ing. Ioan Tătar - consilier judeţean al PSD. Domnul Tătar este în prezent pensionar. Anterior a ocupat funcţia de director tehnic la SC Uzina Ardealul SA Alba Iulia. Pentru ca el să devină într-adevăr membru în CA la CAS Alba este nevoie şi de votul plenului Consiliului judeţean Alba. Şedinţa următoare a acestui for este programată pentru săptămâna viitoare.
Anca DINICĂ

S-a încheiat secerişul orzului
Producţia medie realizată este 2400 kg/ha
     Din datele operative comunicate de DGAIA Alba rezultă că secerişul orzului a fost încheiat pe întreaga suprafaţă de 2665 ha ocupate cu această cultură. Potrivit estimărilor, se conta pe obţinerea unei producţii de 2300 kg orz la hectar. Ing. Gheorghe Lazea, directorul general al DGAIA Alba ne-a declarat că nivelul producţiilor obţinute este depăşit cu minim 100 kg orz la hectar. Din totalul producţiei de 6396 tone orz, mai mult de jumătate a fost depozitat în spaţii adecvate. La ora actuală în gospodăriile producătorilor agricoli se mai află 3114 tone de orz.
     A fost de asemenea încheiat secerişul orzoaicei de toamnă. În loc de 1900 kg/ha s-a obţinut 2000 kg/ha. Acum combinele sunt concentrate la recoltarea orzoaicei de primăvară pe cele 6050 ha. Şi la această cultură prevederile vor fi depăşite. (S.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Guvernul a alocat 1,3 miliarde de lei pentru acoperirea pagubelor de la Baia de Arieş
Inundaţii puternice la Bucerdea Grînoasă şi Crăciunelu de Jos
     Ca urmare a ploii torenţiale de o intensitate deosebită care s-a abătut în data de 7 iulie a.c. asupra oraşului Baia de Arieş, cotele văilor Cioara şi Hărmăneasa au crescut foarte mult producând pagube importante atât infrastructurii cât şi populaţiei. Au fost afectate un număr de 10 gospodării individuale, porţiuni de drumuri şi ziduri de sprijin au fost distruse parţial sau total, rămânând astfel izolate peste 50 de familii din localitate. Comisia locală de apărare împotriva dezastrelor a evaluat pagubele totale la suma de 1,3 miliarde lei, aceşti bani fiind necesari pentru efectuarea unor lucrări de minimă necesitate privind intrarea într-o oarecare normalitate. În acest sens prefectul Ioan Rus a înaintat o adresă Ministerului Administraţiei Publice solicitând în regim de urgenţă deblocarea fondurilor necesare pentru Baia de Arieş, existând promisiuni ferme că suma respectivă va fi acordată în cel mai scurt timp posibil.
     Guvernul României a răspuns prompt acestei solicitări acordând ieri 1,3 miliarde de lei, adică suma cerută, din Fondul de calamităţi şi dezastre. Pe de altă parte, ploile torenţiale au făcut prăpăd ieri noapte şi în alte localităţi. La Bucerdea Grînoasă, 20 de gospodării au fost inundate, iar mai multe hectare de teren arabil au fost compromise. Lucrurile nu au stat bine din acest punct de vedere nici la Crăciunelu de Jos, unde şapte locuinţe au fost inundate, ca urmare a vitregiilor naturii. Şi aici, mai multe hectare de teren au fost acoperite cu mâl sau alte materiale antrenate de apele învolburate. Toate pagubele vor fi evaluate de Comisia judeţeană de dezastre. Prefectul Ioan Rus s-a deplasat pe teren, în zonele calamitate, dispunând primele măsuri.
Răzvan JURCĂ, Florin ROMAN

La Costeşti-Poiana Vadului
Un zilier i-a furat găzdoiului arma de vânătoare, telefonul și banii
Hoţul a încercat să-şi ia lumea-n cap dar a fost surprins pe drum de fiul proprietarului
     Postul de Poliţie Poiana Vadului a fost sesizat luni, 8 iulie, în jurul orei 16.30, de Aurelian B. din satul Costeşti-comuna Poiana Vadului despre faptul că a surprins pe unul dintre zilierii care munceau pentru tatăl său în timp ce încerca să se facă nevăzut cu câteva obiecte furate din gospodărie. Mai exact, în timp ce Aurelian B. se deplasa pe DJ 750 B Vadu Moţilor - Poiana Vadului, l-a observat pe Corneliu Cristoiu, care mergea agale, având asupra lui o armă de vânătoare. Armă care a fost identificată de Aurelian B. ca fiind a tatălui său, Tudor.
     În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti la faţa locului s-a constatat că suspectul, Corneliu Cristoiu, muncitor zilier în gospodăria lui Tudor B., a profitat de răstimpul în care proprietarul nu era acasă, s-a urcat pe casă, a pătruns în pod şi de acolo într-una dintre camere de unde a furat 3 milioane de lei, un telefon Nokia 510, un binoclu militar şi....o armă de vânătoare, dintr-o ladă metalică, asigurată cu un lacăt. Hoţul a fost reperat de poliţişti şi reţinut pe raza satului Vâltori. Corneliu Cristoiu are 34 de ani şi este din comuna Valea Râmnicului - Râmnicu Sărat. În prezent poliţiştii din Poiana Vadului şi Câmpeni efectuează cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia. Hoţul urmează să fie supus şi unei expertize psihiatrice pentru stabilirea discernământului. Împotriva lui nu a fost luată încă măsura arestării preventive.
Nicoleta TOMUŢA

Parlamentarii liberali sunt revoltați de noile scumpiri care afectează drastic populația
     În cadrul ultimei conferinţe de presă a PNL Alba, deputatul Dan Simedru a acuzat din nou guvernarea defectuoasă a PSD în frunte cu premierul Adrian Năstase. "În condiţiile în care, a afirmat deputatul liberal, potrivit statisticilor date publicităţii, 32% dintre românii cu locuinţa în blocuri au datorii foarte mari la întreţinere, pe care nu le mai pot achita, noul val de scumpiri este de-a dreptul distrugător. Deci, preţul Gigacaloriei a crescut cu 33%, ajungând la 800.000 de lei (plus TVA). Probabil, în perioada de iarnă consumul mediu pe apartament va ajunge la cca 1,5 Gcal. Greu de spus cum vor plăti bieţii oameni care şi aşa au datorii uriaşe.
     Ce face onor Guvernul în aceste condiţii? Anunţă că acordă gratuit consultanţă familiilor de la blocuri, care au datorii mari, pentru... a-şi vinde avantajos apartamentele! Iată încă o probă de cinism din partea Guvernului Năstase..." (I.H.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.