Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeşte smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele şi ca un îndurat, stinge cu dreapta Ta cea atotputernică focul ce m-a cuprins. Încetează-mi boala şi cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerii, întru slava Numelui Tău. Că Tu eşti Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeule, şi Ţie slavă înălţăm: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Proclu şi Ilarie; Sf. Veronica
Catolic: Sf. Ioan Galbert
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Apă potabilă mai ieftină pentru albaiulieni
     În cursul zilei de ieri Consiliul de Administraţie al SC Apă-Canal Alba Iulia a aprobat propunerea de asociere cu SC Apa CTTA Alba. Asocierea este parte a unui proiect mai vast iniţiat de preşedintele CJ Alba - Augustin Presecan şi negociat cu primarii din localităţile urbane ale judeţului în ideea creării unei societăţi judeţene puternice care să furnizeze apă potabilă. Primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava a sprijinit acest proiect încă de la început văzând în această asociere dispariţia unui intermediar între furnizorul de apă şi consumatori. În acest fel se doreşte o reducere a facturilor pentru apă potabilă în municipiul Alba Iulia. Pentru ca asocierea să devină realitate ea trebuie aprobată de Consiliul local Alba Iulia, care se va reuni mâine în şedinţă şi de Consiliul judeţean Alba, care "păstoreşte" SC Apa CTTA Alba.
Anca DINICĂ

Lucrări de modernizare la Piața agroalimentară Aiud
     În piaţa agro-alimentară a municipiului AIUD s-au executat lucrări de înlocuire a învelitorii, din plăci de azbociment ondulat, cu folie PVC armată cu fibră de sticlă şi stabilizată. Lucrările au demarat în luna mai 2002 şi au fost finalizate în cea de-a treia decadă a lunii iunie 2002. În zona unde se desfăşoară comerţul ambulant (str. Iuliu Maniu), au fost amplasate coşuri de gunoi stradale şi s-au efectuat lucrări de amenajare a zonelor verzi amplasate de-o parte şi de alta a căii de acces înspre zona pieţei.
     De asemenea, s-au executat lucrări de asfaltare a căilor de acces pentru traficul pietonal şi auto în piaţa agro-alimentară a municipiului Aiud, urmând a se executa lucrări de îmbunătăţire a reţelei de preluare şi evacuare a apelor pluviale din zonă precum şi modernizarea sistemului de iluminat public.
     "În următoarea perioadă se vor executa lucrări de modernizare a halei pentru comercializarea produselor industriale, lucrări ce constau în înlocuirea pavajului existent cu un pavaj din dale de beton vibropresat. De asemenea se vor delimita şi trasa parcelele destinate încheierii pentru desfăşurarea activităţii de comerţ ambulant. Valoarea investiţiilor, privind lucrările executate până în prezent şi lucrările care se preconizează a fi executate pentru modernizarea pieţei agro-alimentare a municipiului Aiud este estimată la 750 milioane lei", ne-a informat primarul municipiului Aiud, Liviu Octavian Rusu.
Florin ROMAN

Au fost sparte 4 cabane de vacanţă de pe Valea Dobrii
     În noaptea de 9/10 iulie a.c., patru cabane de vacanţă de pe Valea Dobrii au fost sparte şi prădate. Hoţul au furat din cele patru cabane (aparţinând unor cetăţeni din Şugag, Sebeş şi Alba Iulia) bunuri în valoare de 14,38 milioane lei. În urma anchetei derulate de poliţiştii din Şugag a fost identificat autorul în persoana unui recidivist, venit tocmai din Paşcani-Iaşi: Eugen Epure (49 ani). În noaptea de 9/10 iulie acesta a rupt lacătele de la cabanele în cauză şi a furat mai multe bunuri, în principal obiecte de îmbrăcăminte. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş a emis pe numele lui Epure un mandat de arestare preventivă, acesta urmând să fie cercetat pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. (N.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.