Curier județean
Rugăciunea de azi
     Toate sfintele femei: Mironosiţe, Muceniţe, temătoare de Dumnezeu şi fecioare, care aţi slujit lui Hristos cum se cade, rugaţi pe Dumnezeu pentru mine, păcătosul. Amin.
Calendar religios
Ortodox:Soborul Arh. Gavriil; Cuv. Ştefan Savaitul
Catolic: Sf. Henric; Sf. Eugen
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Apel disperat din partea unui bărbat vârstnic și bolnav, care vrea să-și salveze soția!
     Recent, la redacţia ziarului nostru s-a prezentat un cetăţean a cărui făptură poate fi definită printr-un singur cuvânt: fantomatic! Slab, cu ochii înfundaţi în găvane, nebărbierit... se vedea de la o poştă că poate nu mănâncă decât o dată pe zi. Se numeşte Ioan Hălălai, are 50 de ani şi locuieşte în Cugir (str. Alexandru Sahia, nr. 18, ap. 13). Bietul om ne-a cerut sprijinul, căci se află într-o situaţie de-a dreptul disperată. Soţia sa are două ulcere (cu hemoragie internă), soacra sa este paralizată pe partea dreaptă (şi imobilizată la pat), iar el, amărâtul, nu mai ştie încotro s-o ia ca să le ajute. Ce solicită bietul om? Un sprijin financiar pentru a-i putea cumpăra medicamente soţiei. Căci el, din câte am înţeles, nu are serviciu, nici ajutor de şomaj, nici ajutor social, practic nici o sursă de venit. Şi nici nu are vreo perspectivă, căci în Cugir nu se prea găsesc locuri de muncă, după cum ştiţi, şi chiar dacă s-ar găsi, pe el nu l-ar angaja nimeni, căci e prea bătrân.
     Cine poate, aşadar, să-l ajute? Facem un apel către toţi cei ce au disponibilitate materială şi umană, pentru a-i întinde o mână de ajutor acestui om necăjit. Politicieni, oameni de afaceri, feţe bisericeşti, reprezentanţi ai instituţiilor specializate în protecţia socială etc., haideţi să arătăm că solidaritatea umană în ţara asta n-a dispărut şi că nimeni nu-i singur pe lume, fără nici un sprijin, gata să moară în drum, fără măcar o lumânare la cap. De disperare, de durere, de lipsa oricărui orizont îmbucurător...(I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.