Curier județean
Rugăciunea de azi
     Mă închin Ţie, Preasfântă Treime, Care eşti o fiinţă de viaţă făcătoare şi nedespărţită. Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte, cred întru Tine şi Te mărturisesc şi Te slăvesc, mulţumescu-Ţi şi Te laud, cinstescu-Te şi Te preaînalţ şi Te rog: miluieşte-mă pe mine, nevrednicul robul Tău, pentru Numele Tău. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfinţit Mc. Atinoghen şi cei zece ucenici ai lui
Catolic: Sf. Fc. Maria de pe M. Carmel
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Calculatoare din Austria pentru școlile din Sebeș
     În virtutea bunelor relaţii existente între primăria Sebeş şi localităţii din Austria, peste circa o săptămână, în municipiu va sosi din patria valsului, un transport de material didactic, compus din peste 80 de computere performante cu care vor fi dotate, în funcţie de necesitate, şcolile din Sebeş, Lancrăm şi Petreşti. Viceprimarul Alexandru Dăncilă ne-a comunicat faptul că austriecii au mai trimis în urmă cu câteva zile un alt transport pentru unităţile de învăţământ de pe raza municipiului conţinând bănci, dulapuri şi alte recuzite şcolare. (R.J.)
Astăzi începe examenul de titularizare
     Cei peste 800 de candidaţi pentru titularizarea în învăţământul preuniversitar din judeţul Alba se află astăzi şi mâine în focul examenelor. Ele vor fi găzduite de Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" Alba Iulia. Inspectoratul şcolar judeţean Alba a scos în acest an la concurs 314 posturi didactice, marea lor majoritatea aflându-se în mediul rural.
     Disciplinele cele mai deficitare sunt limbile moderne, în timp ce pentru Chimie sau Ştiinţe socio-umane nu a fost scos nici un post. În schimb cele mai solicitate catedre sunt cele de învăţători pe cele 8 posturi "puse în joc" concurând aproape 200 de candidaţi. Tuturor celor care acum încearcă să obţină titularizarea le dorim "Baftă!"
Anca DINICĂ

Procesul "Inter Star" - "STP" a ajuns la Curtea Constituţională
     După cum am fost informaţi de către unele persoane oficiale din cadrul Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, procesul "Inter Star" - "STP" a ajuns la Curtea Constitţională. Vă mai amintiţi, probabil, că de mai mult timp se află pe rol acest proces între "Inter Star" (pe de o parte, ca reclamant) şi "Societatea de Transport Public" şi Consiliul local (pe de altă parte, ca pârâţi).
     Potrivit declaraţiilor persoanelor menţionate mai sus "...Tribunalul Alba, secţia "Comercial-Contencios" a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a înaintat dosarul Curţii Constituţionale, singura care poate să se pronunţe asupra constituţionalităţii textelor de lege invocate de către reclamant".
     Indiferent de hotărârea ce va fi luată la nivelul Curţii Constituţionale, până în data de 30 august a.c., societatea "Inter Star" continuă să funcţioneze în baza unei ordonanţe preşedenţiale. Vom reveni cu amănunte privind acest dosar, deocamdată suspendat. (I.H.)
Un tânăr din Decea a ajuns sub roțile trenului
     Un alt accident feroviar s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, în 13 iulie a.c., în jurul orei 23,00 soldat cu rănirea gravă a unui bărbat. Victima se numeşte Valer Moldovan, de 26 de ani, din localitatea Decea.
     El s-a aşezat cu fundul pe peron şi cu picioarele pe liniile de cale ferată în staţia Mirăslău. Martorii susţin că mecanicul locomotivei l-a atenţionat cu semnale acustice pe tânăr, însă acesta nu a ţinut cont de avertismente. Aceleaşi surse susţin că Valer s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.
     Întrucât tânărul a fost acroşat sub roţile trenului, el a suferit numeroase leziuni şi politraumatisme, printre care şi un traumatism cranio-cerebral acut deschis parietal stânga.
     Din fericire, dacă putem spune aşa, el a scăpat totuşi cu viaţă. Valer Moldovan a fost transportat la Spitalul de neurochirurgie din Cluj Napoca, unde a fost supus unei complicate intervenţii chirurgicale. (N.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.