Prima pagină Ediția din: 17.07.2002
Știri
Astăzi afli dacă eşti licean!
     Astăzi emoţiile elevilor care au depus fişe de înscriere pentru admiterea în învăţământul liceal, profesional şi de ucenici se încheie. Încă de ieri seară, de la ora 20.00, directorii şcolilor generale şi ai unităţilor de învăţământ liceal din judeţul Alba au fost convocaţi la ISJ Alba pentru listarea rapoartelor de admitere. "Ele vor fi afişate cât de repede la şcolile generale absolvite de elevi, dar şi la licee" - ne-a comunicat prof. Dorin Sandea, inspector şcolar general al ISJ Alba. De asemenea, rezultatele admiterii vor putea fi consultate şi pe INTERNET, la fel ca şi anul trecut. În judeţul Alba au depus fişe de înscriere valide 3318 elevi, din care 26 provin de la şcoli din alte judeţe. Baftă! (A.D.)
S-a înfiinţat şi în judeţul Alba Biroul Poliţiei Rutiere pentru Drumurile Naţionale
     În scopul prevenirii şi reducerii accidentelor rutiere pe principalele artere de circulaţie care ne străbat judeţul (DN 7, DN 1), pe şoselele de la limita cu judeţele Hunedoara şi Sibiu au început să patruleze, de curând, în trei schimburi, echipaje ale poliţiei rutiere. Ele aparţin nou înfiinţatului Birou al Poliţiei Rutiere pentru Drumurile Naţionale. Patrulele poliţiei rutiere circulă pe drumurile naţionale, temperând vitezomanii şi prevenind orice tendinţă de încălcare a legislaţiei rutiere. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Procurorii din Câmpeni au decis:
30 de zile de arest preventiv pentru Valentin Oancea
     Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni a emis ieri un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Valentin Oancea (26 ani, din Roşia Montană, fost asistent arheolog la Roşia Montană Gold Corporation). Oancea a fost identificat de poliţiştii din Alba, în urma a 4 zile de anchetă, ca fiind autorul furtului a 6 kg de dinamită dintr-o galerie aparţinând SC RoşiaMin SA Roşia Montană. Cel aflat acum în arestul IPJ Alba furase dinamita pentru a o folosi la dislocarea, pe cont propriu, a bucăţilor de minereu aurifer din minele închise de la Roşia Montană şi a-şi procura în mod ilegal pulbere de aur. Pentru fapta comisă, Oancea riscă o pedeapsă între 5-20 de ani închisoare. (N.T.)
A fost parafat protocolul de colaborare CNSLR "Frăţia" - IPJ Alba
     Potrivit informaţiilor furnizate de şeful IPJ Alba, col. Marin Aron, ieri a fost semnat un protocol de colaborare între instituţia pe care o conduce şi CNSLR "Frăţia" - filiala Alba, reprezentat de liderul sindical Ioan Dinu. Inspectorul şef a apreciat ca fiind foarte oportun acest acord de colaborare, care are ca scop sesizarea din timp a situaţiilor conflictuale care pot degenera în stări de criză. Col. Aron a declarat că prin acest protocol se speră într-o fluidizare a comunicării între simplul muncitor şi poliţie, vizându-se în principal faptele care pot fi rezolvate prin implicarea organelor de cercetare penală. (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.