Curier județean
Rugăciunea de azi
      Preacurată Stăpână, de Dumnezeu Născătoare, nădejdea tuturor creştinilor, pentru că altă îndrăzneală şi nădejde nu am, fără numai pe tine, cea cu totul nevinovată, Stăpâna mea şi Doamnă de Dumnezeu Născătoare, Maica lui Hristos, Dumnezeul meu, pentru aceea mă rog: miluieşte-mă şi mă izbăveşte de toate răutăţile mele şi roagă pe Milostivul tău Fiu şi Dumnezeul meu, ca să miluiască ticălosul meu suflet, să mă izbăvească de veşnicile munci şi să mă învrednicească Împărăţiei Sale. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Emilian de la Durostor; Sf. Mc. Iachint
Catolic: Sf. Frederic
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Concursurile profesionale ale pompierilor civili la Alba Iulia
     În perioada 23-24 iulie a.c., pe stadionul Mecanica din Alba Iulia se va desfăşura faza interjudeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor publice şi private de pompieri civili. La întreceri vor participa formaţiuni civile de pompieri din judeţele Alba, Timişoara, Arad, Hunedoara şi Bihor. Alba va fi reprezentat de câştigătoarele fazei judeţene a concursurilor, respectiv formaţiunea de pompieri civili din cadrul Primăriei Teiuş şi formaţiunea privată de pompieri civili de la SC Metalurgica SA Aiud. Pompierii civili se vor întrece la ştafetă 4X100m şi pista de îndemânare şi viteză. (N.T.)

Începe subscripția obligațiunilor municipale Alba Iulia!
     Începând de astăzi de la ora 8.00 şi până în data de 31 iulie cetăţenii care doresc să-şi plaseze economiile într-o manieră profitabilă, o pot face cumpărând obligaţiuni municipale emise de Primăria Alba Iulia. Aşa cum am mai informat suma totală a emisiunii este de 16 miliarde de lei, iar din numărul total de 16.000 de obligaţiuni (o obligaţiune are valoarea de 1 milion de lei) 30% vor fi vândute persoanelor fizice. Cu sumele astfel obţinute Primăria municipiului Alba Iulia doreşte reabilitarea canalului colector "A" de pe strada 1 Decembrie 1918. Emisiunea aceasta este profitabilă atât pentru municipalitate, cât şi pentru cetăţeni. Primii nu puteau accesa un credit cu o dobândă la fel de convenabilă, iar pentru cetăţeni este un mijloc foarte sigur de economisire, iar dobânda oferită este acum de 32%, mai mare decât dobânda certificatelor de Trezorerie (aproximativ 28%) şi decât dobânda oferită de bănci pentru depozitele pe un an (care nu depăşeşte acum 27%). După încheierea subscripţiei obligaţiunile municipale Alba Iulia vor fi cotate la bursă şi deci şi tranzacţionate. Dobânda se poate ridica trimestrial, sau la finalul celor doi ani de maturare. Directorul BRD Groupe Societe Generale - Sucursala judeţeană Alba, dl. Cristian Ilisiu ne-a informat că obligaţiunile pot fi cumpărate conform sistemului "primul venit, primul servit" de la unităţile BRD din Alba Iulia, Sebeş şi Ocna Mureş, precum şi de la unităţile BRD din Bucureşti, sau la sediul consultantului financiar al emitentului VMB Partners SA. Prima obligaţiune va fi cumpărată simbolic de primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava, care ne-a asigurat că, deşi nu-i obligă nimeni, foarte mulţi dintre angajaţii Primăriei municipiului Alba Iulia dându-şi seama de viabilitatea acestei modalităţi de investire a banilor au anunţat că vor cumpăra obligaţiuni. Urmaţi-le exemplul!
Anca DINICĂ

Construcția supermarket-ului PROFI suspendată de un simplu cetățean
     Construirea unui supermarket alimentar PROFI în municipiului Alba Iulia vis-a-vis de Stadionul Cetate este o treabă cu peripeţii. După ce au fost perfectate toate condiţiile şi nu mai trebuia decât semnat contractul între Primăria Alba Iulia şi reprezentanţii PROFI, fapt ce urma să aibă loc ieri, lovitură de teatru. Sau sub centură? Cu câteva minute înainte de a semna primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava a fost informat că un cetăţean din Alba Iulia a depus la judecătorie o contestaţie referitoare la terenul pe care urma să fie construit supermarket-ul. Aşa că, deşi reprezentanţii PROFi au insistat să fie semnat totuşi contractul, Mircea Hava a refuzat, până la clarificarea situaţiei. Cercetând s-a aflat că cetăţeanul respectiv a cerut conform Legii 18 reconstituirea dreptului de proprietate. Lucru care s-a şi întâmplat în anul 1994. Suprafaţa cu care a fost reîmproprietărit se află mai departe de parcela de circa 17.000 mp, aflată în proprietatea primăriei şi din care 4.700 mp erau vizaţi pentru asocierea cu PROFI.
     Acum cetăţeanul respectiv a dat în judecată primăria solicitând anularea titlului de proprietate din 1994 şi împroprietărirea în parcela PROFI. Dar deşi are dreptul se pare la doar 5.000 mp. cererea sa are în vedere întreaga suprafaţă de 17.000 mp. Mircea Hava a declarat că nu contestă dreptul la proprietate al omului, dar i se pare suspectă graba cu care a fost înregistrată contestaţia sa la judecătorie şi mai ales contextul. El este decis să ducă procesul până la capăt, iar Primăria Alba Iulia alături de PROFi vor cere aspre despăgubiri pentru fiecare zi de întârziere în realizarea investiţiei. Deci, deocamdată, încă o amânare. Să sperăm că doar atât!
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.