Curier județean
Rugăciunea de azi
     Sfinte îngere, păzitorul meu, acoperă-mă cu aripile bunătăţii tale şi izgoneşte de la mine toată lucrarea cea rea a diavolului şi roagă pe Dumnezeu pentru mine, păcătosul.
     Luminează ochii mei, Hristoase Dumnezeule, ca nu cumva să adorm întru moarte, ca nu cândva să zică vrăjmaşul meu: întăritu-m-am asupra lui. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Dia şi Teodor; Cuv. Macrina
Catolic: Sf. Arsenie
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Centru de informare turistică la Gârda
     La sfârşitul săptămânii viitoare (în data de 28 iulie a.c.), la Gheţari (!?), în comuna Gârda va avea loc un eveniment de maximă importanţă pentru dezvoltarea zonei. Este vorba de inaugurarea unui Centru de informare turistică, creat în cadrul unui proiect intitulat "Apuseni - O şansă pentru Ţara Moţilor" şi dezvoltat în zonă de "Albert Ludwigs - Universität" din Freiburg şi BMBF" - Germania (Bundesministerium für Bildung end Forschung). Vom reveni, până la data inaugurării, cu amănunte suplimentare despre proiect. (I.H.)

Corul "Theotokos" va concerta din nou în SUA
     salăSăptămâna viitoare, o parte a membrilor corului "Theotokos", poate unul din cei mai reprezentativi ambasadori ai judeţului Alba în străinătate, însoţiţi de protopopul Niculiţă Pascu, dr. Adriana Dărămuş şi organizatorul principal, ing. Gabriel Pleşa, va efectua un nou turneu de concerte pe meleagurile americane. De această dată invitaţia a venit chiar din partea dirijorului corului, părintele arhidiacon Nicolae Călin Bulac care, aflat în SUA, pregăteşte turneul corului "Theotokos".
     Corul "Theotokos" (Născătoare de Dumnezeu, în traducere greacă) a luat fiinţă în 15 noiembrie 1987, fiind opera ÎPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, pe atunci preot paroh la Parohia "Maieri I". Tot de atunci, părintele Bulac este dirijorul corului. Corul care are în componenţă circa 100 de elevi de la şcolile din Alba Iulia, a efectuat 11 turnee peste hotare străbătând nu mai puţin de 18 ţări. "Theotokos" a susţinut mai multe concerte în cele trei turnee din SUA, în special în bisericile ortodoxe, pentru comunitatea românească de peste ocean şi la Ambasada României din Washington. Membrii corului au fost invitaţi să cânte şi la Palatul Patriarhiei cu ocazia vizitei istorice a Papei în România şi la diverse manifestări ocazionate de Ziua Naţională a României. Cu banii strânşi în concertele susţinute în America, coriştii albaiulieni au achiziţionat un "School Bus" pentru deplasări şi au făcut donaţii pentru victimele atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001.
     Tot anul trecut, doi membri ai corului au salvat de la înec un băieţel la Atlanta, acest caz fiind mediatizat de presa americană.
     În acest an, călătoria corului "Theotokos" în SUA va dura 3 săptămâni, iar concertele vor avea loc în Washington, New York, Philadelphia, Cleveland, Chicago. Le dorim micuţilor corişti drum bun şi succes pe tărâm american!
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.