Prima pagină Ediția din: 22.07.2002
Știri
Accident mortal în Apuseni
     Un grav accident de circulaţie soldat cu o victimă a avut loc sâmbătă dimineaţa, între localităţile Muşca şi Lazuri. Conducătorul unui Trabant, Gheorghe Petruţa, a pierdut controlul volanului, intrând pe contrasens, unde s-a tamponat frontal cu un Ford Escort, condus de Ioan Gavra Moise. În urma impactului violent, pasagera de pe scaunul din dreapta al Trabantului, Maria Guran, de 64 de ani, din Muşca, a decedat. Alţi doi pasageri aflaţi pe bancheta din spate au fost şi ei răniţi, fiind transportaţi la spitalul din Câmpeni. Şoferilor li s-au recoltat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Premieră pe Muntele Găina
Cea mai mare sărbătoare etnofolclorică vizionată "live" în toată lumea
     * Pentru prima dată, manifestările de pe Muntele Găina au putut fi urmărite "live" prin Internet, cu ajutorul a trei camere de luat vederi. Toată operaţiunea a fost organizată de Romtelecom - Direcţia de Telecomunicaţii Alba, care merită felicitări pentru această realizare. De altfel, imediat după debutul transmisiunii au început să sosească mesaje de la românii aflaţi în Belgia, Franţa, Germania şi SUA, care s-au aşezat confortabil în faţa calculatoarelor pentru a urmări "live" sărbătoarea de pe munte. Până ieri la ora prânzului peste 300 de persoane au accesat deja paginile dedicate Târgului de Fete, care dispun şi de o traducere în limba engleză. Pe site-ul publicat pe Internet la adresa http://muntelegaina.artelecom.ro, realizat în colaborare cu Romtelecom şi subsidiara Artelecom au putut fi aflate informaţii legate de legenda Muntelui Găina, trasee turistice şi de acces pentru moţii din toate judeţele învecinate, organizatori etc. Site-ul are linkuri către site-urile Romtelecom, al Prefecturii şi CJ Alba.
     * Un tânăr şofer a putut fi văzut cu Trabantul lângă Crucea Iancului. Şi că nu l-a cărat în spate ne-am putut convinge atunci când "bolidul" a demarat în trombă. Asta, credem noi, spune totul despre starea drumurilor. În pofida pagubelor produse pe DN 74, echipele de intervenţie de la Drumuri Naţionale au făcut adevărate minuni în doar două zile, nefiind probleme de trafic. La fel se poate spune şi despre cei de la SC DPL SA Alba, care s-au străduit ca drumurile de acces şi coborâre să fie cât mai bune. (T.M., F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.