Prima pagină Ediția din: 24.07.2002
Știri
Ajutor umanitar
     În timpul furtunilor electrice abătute săptămâna trecută asupra Munţilor Apuseni, gospodăria lui Nicolae Pantea din satul Curături, comuna Roşia Montană, a fost lovită de trăznet. I-au murit atunci omului şi vaca, şi porcii. Încercând să amelioreze efectele acestui dezastru abătut asupra familiei Pantea, primarul comunei Roşia Montană, Virgil Nariţa, a găsit resursele financiare necesare, donându-i gospodarului suma de 10 milioane lei, pentru ca acesta să-şi achiziţioneze alte animale. (N.T.)
Înecat în fântâna publică
     Postul de Poliţie Hopârta a fost sesizat luni, în jurul amiezii, despre faptul că un om a fost găsit înecat într-o fântână publică, de pe uliţa "Sub Grui". Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că decedatul se numeşte Ioan Docea (51 de ani, din Hopârta). În urma cercetărilor, poliţiştii au aflat că omul îi mărturisise unei femei intenţia sa de a-şi lua zilele. Medicul din comună a constatat că decesul a survenit în urma asfixiei mecanice prin înec. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În cadrul Proiectului Eugenia
Calificativul "foarte bine" pentru CJ Alba
     Vicepreşedintele Consiliului judeţean Alba - Doru Cetean ne-a informat că la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Abrud şi Rimetea o nouă etapă de evaluare a derulării în judeţul Alba a proiectului Eugenia, un proiect de cooperare interregională în care alături de partea română mai participă regiuni din Ungaria, Franţa şi Belgia. Scopul final al proiectului Eugenia este de a pune la punct un mecanism cu rol de observator interregional de dezvoltare teritorială care să aibă la dispoziţie instrumente comune de diagnostic şi intervenţie pentru elaborarea de proiecte de valorificare a resurselor economice din regiunile participante. Cele două teme lucrate de judeţul Alba au primit la evaluare calificativul "foarte bine". La reuniunile de la Abrud şi Rimetea au participat şi domnii Xavie Delmont (Belgia) - coordonatorul interregional al proiectului, expertul metodologic Daniel Watelet (Belgia) şi cel care asigură asistenţa proiectului pe linie informatică - Ciril Macelot (Franţa). Următoarea reuniune (care va însemna şi finalul proiectului) va avea loc în luna octombrie.
Anca DINICĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.