Curier județean
Rugăciunea de azi
     Prin ochii spirituali şi materiali întindem mâinile noastre spre Tine, Doamne. Forţa iubirii Tale este mai puternică decât orice inimaginabilă de comparat. Te rugăm să ne cuprinzi şi pe noi, părăsiţii, care Te avem numai pe Tine, Doamne, lumina Ta care străluceşte în destinul nostru întunecat şi să nu se stingă niciodată, ca pe raza ei să ajungem şi noi spre un adevărat destin uman! Binecuvântare pentru cei ce muncesc pentru noi, să-i ajuţi, şi noi, la rândul nostru, să obţinem iubirea Ta. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mare Mc. Hristina; Sf. Mc. Ermoghen
Catolic: Sf. Cristina; Fer. Cunegunda
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
În week-end-ul trecut
Au fost suspendate 13 permise de conducere
     În cadrul acţiunii week-end rutier desfăşurată de cadrele Serviciului Poliţiei Rutiere Alba în cooperare cu poliţiştii din teritoriu au fost aplicate 367 sancţiuni contravenţionale, dintre care 84 pentru depăşirea vitezei legale. Au fost ridicate în vederea suspendării 13 permise de conducere, dintre care 5 pentru alcool, 4 pentru depăşiri neregulamentare şi 4 pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost ridicate 13 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice. Au fost aplicate amenzi în valoare de 164,2 milioane lei. (N.T.)
Graţie administraţiei buciumane
Pancarta anunţând "Detunata" a fost aşezată într-un loc de maximă vizibilitate
     Recent anunţam că pancarta turistică ce anunţă "Detunata" şi obiectivele din zona Bucium n-a fost amplasată corect, ci la vreo 50 de metri de intersecţia spre comuna Bucium. Ulterior, am fost avertizaţi că sâmbătă, 20 iulie, aceasta a fost mutată într-un loc de maximă vizibilitate pentru turiştii ce circulă prin zonă. Aceasta, graţie efortului depus de primarul David Amariei, de viceprimarul Radu David şi de secretarul Liliana Joldeş. Noi îi felicităm şi le dorim cât mai multe acţiuni de o astfel de anvergură, corecte, la obiect, în timp util şi în beneficiul cetăţenilor precum şi al turiştilor. (I.H.)

Majoritatea localurilor publice din județ sunt la pământ !
Grave abateri de la cele mai elementare norme legale descoperite de organele de control * Amenzile aplicate au depăşit 160 de milioane lei, fiind retrase de pe piaţă mai multe sute de kilograme de produse şi băuturi alcoolice.
     În perioada 8-18 iulie a.c., Prefectura judeţului Alba, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul de Protecţie a Mediului şi Serviciul judeţean de Metrologie Legală a verificat respectarea prevederilor legale în unităţile de alimentaţie publică (restaurante, terase, baruri etc.) din afara structurilor de primire turistice. Au fost verificate 45 de unităţi de profil, încheindu-se un număr de 43 de procese verbale de constatare a contravenţiei şi s-au aplicat 44 de sancţiuni cu o valoare totală de 166,1 milioane lei. Printre deficienţele constatate amintim următoarele: termene de valabilitate depăşite ale produselor; neigienizarea grupurilor sanitare; utilizarea mijloacelor de măsură neverificate metrologic; vasele folosite pentru prepararea hranei sunt degradate; depozitarea feţelor de masă în condiţii neigienice; prepararea diferitelor sortimente de mâncăruri fără ca unitatea să deţină licenţă de fabricaţie; lipsa echipamentelor de protecţie; lipsa examenelor medicale periodice; lipsa dotării grupurilor sanitare cu prosop şi hârtie igienică; depozitarea butoaielor cu bere în salonul de consumaţie; lipsa autorizaţiilor de mediu. De asemenea, au fost oprite de la comercializare temporar sau definitiv sute de kilograme de produse alimentare şi băuturi alcoolice în valoare totală de cca. 100 milioane lei.
     După cum lesne se poate observa întreprinzătorii din domeniul alimentaţiei publice nu respectă nici cele mai banale prevederi legale, goana după înavuţire cu orice preţ, coroborată cu blândeţea legislativă şi indiferenţa consumatorilor transformând majoritatea restaurantelor, barurilor ori banalele dughene din judeţ în adevărate "bombe" care pun efectiv în pericol sănătatea tuturor. Când vor dispărea oare toate aceste adevărate atentate la sănătatea, buzunarul cetăţeanului şi nu în cele din urmă la elementarul bun simţ?!
Răzvan JURCĂ, Dan HENEGAR

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.