Curier județean
Rugăciunea de azi
     Slavă Ţie, Împărate, Dumnezeule Atotputernice, care cu purtarea Ta de grijă cea Dumnezeiască şi de oameni iubitoare, m-ai învrednicit pe mine păcătosul şi nevrednicul a mă scula din somn şi a dobândi intrarea în Sfânta casă a Ta; primeşte Doamne, şi glasul rugăciunii mele, ca şi al Sfintelor şi Înţelegătoarelor Tale Puteri şi binevoieşte ca, din inimă curată şi cu duh de umilinţă să Ţi se aducă Ţie laudă din necuratele mele buze; ca şi eu să mă fac părtaş fecioarelor celor înţelepte, cu lumina ta făclie a sufletului meu şi să Te slăvesc pe Tine, Dumnezeu - Cuvântul, Cel slăvit în Tatăl şi în Duhul Sfânt. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Adormirea Sf. Ana; Sf. Olimpiada şi Eupraxia
Catolic: Sf. Iacob, apostol; Sf. Valentina
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Pompierii civili din Transilvania și-au dovedit abilitățile la Alba Iulia
     La concursurile profesionale ale serviciilor publice şi private de pompieri civili desfăşurate la Alba Iulia au participat 84 de pompieri din cinci judeţe din Transilvania. Pe stadionul "Mecanica" din Alba Iulia s-au desfăşurat probele de 4X100 m ştafetă, pistă îndemânare şi viteză pe 100 m, desfăşurare de luptă la autospeciale. În urma concursurilor a fost stabilit clasamentul: *Servicii private de pompieri civili: 1. Electrocentrale Deva; 2. Fildy SA Timişoara; 3. Electrocentrale Oradea; 4. Metalurgica SA Aiud; * Servicii publice de pompieri civili: 1. Pompierii de la Primăria comunei Giarmata - Timiş; 2. Pompierii Primăriei oraşului Nădlac - Arad; 3. Pompierii Primăriei oraşului Haţeg - Hunedoara; 4. Pompierii Primăriei oraşului Teiuş - Alba. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în salonul hotelului Transilvania, în prezenţa subprefectului de Alba, Ioan Maier şi a preşedintelui interimar al CJ Alba, Eugen Popa. Cpt. Dorel Sofica, şeful de Stat Major al Pompierilor Militari din Alba, ne-a declarat că reprezentanţii judeţului nostru s-au descurcat foarte bine însă ceilalţi au fost mai buni. "Acest clasament demonstrează şi imparţialitatea arbitrajului" a mai spus cpt. Sofica.
Nicoleta TOMUŢA

Amenzi de aproape 60 de milioane de lei pentru nerespectarea igienei
     O comisie mixtă formată din reprezentanţi ai DGAIA, DSV, Garda Financiară, OJPC, Poliţie şi Serviciul Judeţean de Metrologie a verificat în perioada 9 - 17 iulie unităţile care funcţionează în incinta pieţelor agroalimentare şi târgurilor de animale din localităţile Cugir, Vinerea, Şibot, Alba Iulia, Ciugud, Ocna Mureş. Au fost, de asemenea, controlate unităţile alimentare şi de producţie din localităţile amintite. S-a urmărit respectarea condiţiilor legale şi sanitar-veterinare la comercializarea produselor alimentare şi animalelor vii. Din cauza condiţiilor igienice deficitare, lipsei preţurilor la unele produse, depozitării necorespunzătoare, precum şi altor deficienţe au fost aplicate amenzi în valoare de 59 de milioane de lei.
     De asemenea, au fost verificaţi 218 producători agricoli, ei prezentând, cu unele excepţii, certificate de producător pentru produsele comerciale, 46 unităţi de desfacere, 12 unităţi de alimentaţie publică şi 15 de producţie. (A.D.T.)
Până în prezent
Primăria Aiud a eliberat 2793 titluri de proprietate
     La sfârşitul săptămânii trecute, la Primăria municipiului Aiud s-a desfăşurat o şedinţă în care a fost analizată activitatea comisiei de fond funciar şi au fost stabilite măsuri de urgentare a întocmirii şi eliberării titlurilor de proprietate. În primele 6 luni ale anului 2002, comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar, constituită prin ordinul prefectului nr. 46/2002, i-a revenit sarcina, potrivit programului comisiei judeţene, de a întocmi 442 de titluri de proprietate, din care au fost întocmite şi eliberate un număr de 337 titluri de proprietate. Primăria Aiud va lua măsuri pentru îmbunătăţirea actvităţii prin întocmirea şi eliberarea titlurilor de proprietate pentru terenurile cu vegetaţie forestieră pentru persoanele fizice şi va urgenta efectuarea măsurătorilor în localităţile Gârboviţa, Gârbova de Sus şi Măgina, în vederea întocmirii şi eliberării titlurilor de proprietate pentru aceste localităţi, prin constituirea şi funcţionarea a două subcomisii de aplicare a legii fondului funciar. Potrivit unei statistici întocmite de Primăria Aiud, din 1991 până în prezent, au fost eliberate 2793 titluri de proprietate, dintre care 653 în perioada 2000-30.06.2002. Primarul municipiului Aiud, ing. Liviu Octavian Rusu, preconizează ca până în toamna acestui an să se elibereze 90% din totalul titlurilor de proprietate.
Nicoleta TOMUŢA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.