Prima pagină Ediția din: 26.07.2002
Știri

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Tâlharii iau cu asalt tot ce le pică în cale
Un albaiulian sedat cu tranchilizante strecurate într-o cafea a fost prădat de 27.000 de forinţi şi marfă în valoare de mai multe milioane de lei
     Poliţiştii din cadrul Serviciului Transporturi Feroviare Alba l-au identificat şi reţinut pe Ioan Avram (47 ani, din Cisnădie), acesta fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, înşelăciune şi fals privind identitatea. Joi, 18 iulie, în jurul orei 3 dimineaţa, Postul de Poliţie TF Teiuş a fost sesizat de Dragomir Cioltea (47 ani, din Alba Iulia) despre faptul că două persoane necunoscute i-au furat, în timp ce el dormea în tren, o geantă de voiaj în care avea 24.000 de forinţi, buletinul de identitate, paşaportul, permisul de şedere temporară în Ungaria şi toată marfa (ciocolată, cafea etc.) adusă de dincolo. Păgubitul le-a povestit poliţiştilor TF că în ziua precedentă venise cu autocarul de la Budapesta până în Arad, de unde urma să ia trenul până la Alba Iulia. În zona gării CFR Arad a fost agăţat de doi indivizi cu care s-a "împrietenit" şi au servit masa la o terasă. Au urcat apoi împreună în trenul accelerat 1942, unde au băut bere la cutie şi cafea, dintr-o sticlă de 0.5 l pe care unul dintre noii "prieteni" o avea în geantă. Cioltea le-a declarat poliţiştilor că a adormit după ce trenul a plecat din staţia CFR Deva şi a fost trezit de un conductor de tren în staţia CFR Teiuş. Aici a rămas stupefiat văzând că noii lui "prieteni" au dispărut împreună cu geanta sa de voiaj. A fost sesizată poliţia iar Cioltea le-a oferit oamenilor legii semnalmentele celor care l-au prădat.
     Analiza probelor biologice recoltate de la victimă au demonstrat faptul că acesta fusese sedat cu tranchilizante, cel mai probabil provenite din cafeaua "îmbunătăţită" pe care o servise în tren. În scurt timp a fost identificat şi reţinut Ioan Avram (47 ani, din Cisnădie), unul dintre autorii tâlhăriei. Acesta a recunoscut că l-a "agăţat" pe Cioltea la Arad, l-a adormit iar între staţiile CFR Deva şi Şibot l-a prădat. În staţia CFR Şibot, cei doi au coborât, au luat din geanta omului forinţii şi marfa de provenienţă ungurească şi i-au abandonat actele în zona gării. Actele au fost găsite de angajaţii staţiei CFR Şibot şi au fost predate Postului de Poliţie Vinţu de Jos. În timpul anchetei, poliţiştii au descoperit asupra lui Ioan Avram o autorizaţie de călătorie CFR, clasa I, pe numele lui Petrişor Macovei, revizor tehnic vagoane, angajat al secţiei Triaj-SNCFR Braşov. Pe autorizaţie, Avram îşi aplicase fotografia personală. S-a stabilit că Avram a circulat timp de 2 luni cu acest permis pe toate rutele CFR din ţară. În timpul cercetărilor, Ioan Avram a declarat poliţiştilor că în noaptea comiterii tâlhăriei, s-a întors cu un alt accelerat la Arad unde a schimbat forinţii în lei româneşti şi a comercializat toată marfa furată. În cauză cercetările continuă. Avram a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.