Curier județean
Rugăciunea de azi
     Apărătoare Doamnă, pentru biruinţă mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, izbăveşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te, Mireasă, pururea fecioară. Fecioară, care eşti pururea slăvită, de Dumnezeu Născătoare, Marie, Maica lui Hristos Dumnezeul nostru, primeşte rugăciunile noastre şi le du Fiului tău şi Dumnezeului nostru ca să mântuiască şi să lumineze, pentru tine, sufletele noastre. Toată nădejdea mea spre tine o pun, Maica lui Dumnezeu, păzeşte-mă sub acoperământul tău. De Dumnezeu Născătoare Fecioară, nu mă trece cu vederea pe mine, păcătosul, cel ce am nevoie de ajutorul tău şi de folosinţa ta, că spre tine nădăjduieşte sufletul meu, şi mă miluieşte. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfinţit Mc. Ermolae; Sf. Cuv. Paraschevi
Catolic: Sf. Ioachim şi Ana, părinţii Sf. Fc. Maria
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
17 mc din lemnul Apusenilor a fost oprit din drumul ilegal spre Buzău
     În noaptea de 23/24 iulie a.c. Lucrătorii Postului de Poliţie Horea au oprit în trafic, pentru control, autotutilitara GJ-02-XGU, condusă de Floricel Vâlcu (din Gherăseni-Buzău). În maşină, poliţiştii au descoperit 17 mc de cherestea răşinoase pentru care Vâlcu nu avea documente de provenienţă şi transport. Cheresteaua a fost ridicată în vederea confiscării iar Vâlcu a fost luat la întrebări pentru a-şi explica prezenţa în zonă. (N.T.)
Mulţumiri din partea orfanilor
     Societatea Orfanilor din Alba Iulia transmite mulţumiri reprezentanţilor Societăţii de caritate "Iulia", Sibille B. Huttermann şi Ovidiu Boca Huttermann pentru sprijinul acordat. Condamnaţi la foame şi durere, deodată, ca prin minune, a apărut adevăratul sol salvator - Societatea de caritate "Iulia". Atunci când credeau că au de înfruntat o suferinţă nedreaptă, că vor trăi în mizerie şi sărăcie, rugile le-au fost ascultate, speranţa lor a renăscut. Au primit hrană, îmbrăcăminte, un acoperiş deasupra capului şi multe altele. Pentru nepreţuitul gest umanitar orfanii mulţumesc colectivului Societăţii de caritate "Iulia", tuturor celor care le-au oferit sprijinul într-un moment de răscruce al vieţii lor. (A.D.T.)

SC Argos Sebeș vrea să înghețe cartierul Valea Frumoasei
Deocamdată, Consiliul local a amânat sentinţa, din cauza blocului ANL
     Cu prilejul ultimei şedinţe a Consiliului local Sebeş,directorul SC Argos SA din municipiu, ing. Ioan Sârbu a cerut consilierilor şi primarului Mugurel Sârbu să dispună oprirea definitivă a livrării agentului termic în cartierul Valea Frumoasei. Motivaţia acestei acţiuni ar fi costurile insuportabile pentru populaţie, întrucât la această oră mai sunt branşate la căldură şi apă caldă doar 50 de familii din totalul de 370 de apartamente. În acest sens societatea de gospodărire locală înaintase şi o adresă Primăriei pe data de 20 iulie a.c.. Biroul A.D.P.P. din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Sebeş a analizat cererea şi a găsit neconcludente calculele efecuate de SC Argos , propunându-se amânarea sistării furnizării agentului termic mai ales că în cartier vor fi date în folosinţă la începutul anului viitor 22 de apartamente construite din fonduri ANL.
     "SC Argos ne-a transmis un calcul necocludent şi anume ne prezintă pierderile societăţii, care s-ar ridica la aproximativ 13 milioane lei pe lună, pierderi care presupun că ar trebui recuperate de la cetăţeni, cât şi un calcul al scăderii procentului de încasări de 82 la 21 la sută. Biroul ADPP se vede nevoit a atrage atenţia că începând cu 1 ianuarie 2003 vor fi date în folosinţă 22 de apartamente aflate în proprietatea municipiului, construite din fonduri ANL, pentru tineri şi care, conform proiectului, vor fi legate la centrala termică aflată în discuţie", se arată în referatul întocmit de Biroul ADPP unde se mai precizează că anularea activităţii acestei centrale ar însemna pentru bugetul local o investiţie de 2-300 milioane lei pentru montarea altei centrale termice.
     Având în vedere cele arătate mai sus, consilierii locali au fost de acord cu... amânarea deciziei de a sista definitiv livrarea agentului termic în cartierul Valea Frumoasei, până la găsirea unor soluţii concrete favorabile pentru viitoul bloc ce va fi edificat din fonduri ANL.
Răzvan JURCĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.