Curier județean
Rugăciunea de azi
      Îngerul lui Hristos, păzitorul meu cel sfânt şi acoperitorul sufletului şi al trupului meu, iartă-mi toate câte am greşit în ziua de astăzi, şi de toată viclenia vrăjmaşului meu cel potrivnic mă izbăveşte, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeul meu; şi te roagă pentru mine, păcătosul şi nevrednicul rob, ca să mă arăţi vrednic bunătăţii şi milei Preasfintei Treimi şi Maicii Domnului meu Iisus Hristos şi tuturor sfinţilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Înainteprăznuirea scoaterii Sfintei Cruci; Sf. Iosif din Arimateea
Catolic: Sf. Ignaţiu de Loyola
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Cugirul își trimite câinii comunitari la Alba Iulia
     Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Călin Potor, ne-a informat că în cursul zilei de ieri a primit din partea colegilor de la Primăria Cugir solicitarea de a găzdui în adăpostul de la Salprest câinii comunitari prinşi acolo. Domnia sa ne-a declarat că s-a discutat cererea cu conducerea SC Salprest care a fost de acord. Câinii vor fi trataţi în acelaşi mod cu cei prinşi la Alba Iulia, iar Primăria Cugir va achita contravaloarea acestui serviciu. Rămâne doar de văzut dacă edilii cugireni vor accepta preţul. (A.D.)
PUR deschide lupta cu UDMR
     Vicepreşedintele Organizaţiei judeţene Alba a Partidului Umanist, Doru Udrea, a criticat ieri într-o conferinţă de presă recentele declaraţii ale unor fruntaşi UDMR, care în opinia sa nu fac altceva decât să agite spiritele şi să reaprindă tensiunile dintre români şi maghiari. Este vorba de declaraţiile deputatului Zsolt Szilagyi privind regionalizarea României. PUR cere UDMR să-şi precizeze poziţia faţă de aceste declaraţii. "Domnul preşedinte Marko Bela trebuie să înţeleagă că reprezentanţii UDMR în Parlament nu vorbesc în nume propriu şi, ca atare, opinia publică din România a receptat mesajul deputatului Szilagyi ca fiind din partea UDMR - a precizat el. De asemenea, Doru Udrea a reiterat propunerea PUR ca în judeţele unde populaţia maghiară este majoritară să existe, prin efectul legii, reprezentanţi ai populaţiei minoritare române în administraţie. Cât despre autonomia Transilvaniei, acesta este un subiect "care nu poate fi discutat într-un stat unitar, independent şi democrat, aşa cum este România."
Anca DINICĂ

În urma alegerilor desfăşurate la Sebeş
Petru Ilie și-a păstrat funcția de președinte al PRSD Alba
Şeful Biroului judeţean pentru Romi a criticat activitatea unor lideri ai subfilialelor din teritoriu
     La sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat la Sebeş o importantă şedinţă a Partidei Romilor Social Democrată - filiala Alba, la care au fost prezenţi 39 de consilieri, 47 de preşedinţi ai subfilialelor teritoriale, membri ai Biroului judeţean şi Comitetului Executiv judeţean. În cadrul întâlnirii, preşedintele PRSD Alba, Petru Ilie, a criticat insuficienta implicare a liderilor subfilialelor de la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţ, în rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii, respectiv cele legate de aplicarea legii 416/2001 privind venitul minim garantat. De asemenea, domnia sa şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de faptul că unii consilieri repartizaţi pe lângă primării, nu se implică pentru a asigura reprezentarea corespunzătoare a comunităţilor respective. Ulterior discuţiilor legate de situaţia romilor din judeţ, s-a trecut la alegerea noilor organe de conducere ale filialei Alba a Partidei Romilor Social Democrată. Astfel, Biroul Judeţean al PRSD Alba este compus din următorii: Petru Ilie - preşedinte; Cornel Ghergheli - preşedinte executiv; Constantin Vitan - prim-vicepreşedinte; Marcel Răcean, Ştefan Nuţu, Sandu Petru, Rodica Bătrâna, Vasile Trifan - vicepreşedinţi; Costică Rostaş, Cosmin Pienar, Valentin Stoica, Alexandrina Mareş, Radu Nergheş - secretari. Au mai fost distribuite 3240 de carnete de membru al PRSD pentru cele patru zone ale judeţului, respectiv zona Alba Iulia-Sebeş, zona Aiud, zona Târnavei şi zona Munţilor Apuseni, şi s-a stabilit ca până pe data de 20 august 2002 fiecare subfilială să prezinte tabelele cu membrii înscrişi în PRSD. La şedinţa de la Sebeş a participat şi d-ra Diana Bolog, reprezentanta Prefecturii, care a prezentat un raport privind stadiul implementării strategiei pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor, raport întocmit de către Biroul judeţean pentru Romi.
Răzvan JURCĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.