Ultima oră
Știri
La Angsburg - Germania
Întâlnire de suflet a saşilor din Cugir
     În Angsburg - Germania va avea loc o întâlnire de suflet a prietenilor Cugirului. Saşii care au copilărit şi s-au format profesional în Cugir, se vor aduna aici sub deviza: "Cugir-Freffen" să-şi depene amintirile. Până acum pe listă sunt trecuti 306 cugireni care şi-au confirmat participarea la acest eveniment. Consul General al Germaniei în România, d-l Peter Adamek, a fost felicitat personal de către primarul Cugirului, ing. Aurel Voicu, pentru organizarea acestei reuniuni. De asemenea, cei doi au discutat şi de un posibil parteneriat Cugir - Angsburg, ţinându-se cont de nenumăratele colaborări româno-germane pe care oraşul le-a avut până acum prin intermediul "Uzinei Mecanice Cugir" SA şi nu numai. Ideea parteneriatului a fost bine primită de consulul german. Primarul Voicu ne-a declarat că aşteaptă un răspuns favorabil în acest sens. (Alina Ciurbea)
Bani francezi pentru monumente albaiuliene
     În perioada 30 septembrie - 1 octombrie 2002 o delegaţie română din care vor face parte şi primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava, viceprimarul - Călin Potor, consilierul local - Doina Harda şi arhitectul şef al judeţului Alba - Eugenia Moldovan va face o deplasare în Franţa la Invitaţia Ministerului Culturii din Franţa. Cu acest prilej va avea loc un schimb de experienţă privind zonele protejate şi vor fi puse la punct detaliile cooperării româno-franceze în acest domeniu. În data de 7 octombrie va avea loc semnarea protocolului de colaborare între MLPTL şi MC din Franţa privind derularea unor programe concrete. Unul dintre ele priveşte reabilitarea unor imobile civile monumente de arhitectură situate în Cetatea Alba Iulia. (A.D.)
Tineretul PSD decretează
Mircea Geoană este mai sexy decât Năstase
     Organizaţia de Tineret a PSD, a prezentat într-o conferinţă de presă, concluzia Şcolii de Vară de la Amara: "Mircea Geoană este mai sexy decât Adrian Năstase". Potrivit unui sondaj de opinie, prezentat ca atare de către tinerii PSD-işti, Mircea Geoană a fost declarat drept "cea mai sexy personalitate", în timp ce Adrian Năstase nu reprezintă pentru juniorii partidului decât "cea mai solemnă prezenţă". Se vede treaba că tineretul PSD nu a realizat decât la conferinţa de presă posibilele consecinţe politice ale acestei percepţii diferenţiate asupra celor doi lideri ai partidului, aflaţi, după cum se ştie, în competiţie internă, având în vedere că juna Paula Pârvănescu, de la Mehedinţi, aproape că a izbucnit în plâns, în faţa ziariştilor, în momentul în care a fost întrebată cum s-a stabilit că Mircea Geoană are mai mult sex-appeal decât Năstase. (A.D.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
O veste bună pentru locuitorii judeţului Alba
Agenţia SAPARD a fost acreditată oficial!
Începând de astăzi se va lansa Ghidul Solicitantului pentru cele două proiecte cu care demarează programul
     Lansat teoretic în România incă din 1999, Programul SAPARD a devenit şi practic operaţional incepând de marţi, 30 iulie a.c.. În acea zi istorică pentru ţara noastră la Bruxelles, Comisarul european Franz Fischler a semant actul de acreditare a Agenţiei SAPARD în România, hotărârea urmând să fie publicată în Buletinul European (un soi de Monitorul Oficial), lucru care este doar o formalitate. Astăzi, la ora 9.00, la sediul central al Agenţiei SAPARD se va lansa Ghidul Solicitantului pentru cele două proiecte cu care demarează programul şi anume: "Îmbunătăţirea prelucrării şi marketingului produselor agricole şi piscicole", respectiv "Dezvoltarea şi îmbunătăţirea infrastructurii rurale". Ghidul solicitantului, care include cererea de finanţare şi instrucţiunile de completare ale acesteia va fi distribuit atât ptin intermediul Agenţiei SAPARD, sediul central şi sediile Birourile Regionale de Implementare a Programului SAPARD (BRIPS), cât şi prin intermediul următoarelor instituţii: Consiliile Judeţene - ANCA şi Oficiile Judeţene de Consultanţă Agricolă, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor prin Direcţiile Generale Judeţene pentru Agricultură şi Industrie Alimentară, Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi Birourile SAPARD-MLPTL, Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului, Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Ministerul Administraţiei Publice, Ministerul Dezvoltării şi Prognozei prin Agenţiile de Dezvoltare Regională şi nu în ultimul rând prin intermediul partenerilor sociali de la nivel naţional şi local. De asemenea, Ghidul Solicitantului va fi disponibil şi pe pagina de web a agenţiei, www.sapard.ro.
     Să sperăm că această nouă şansă oferită de Europa, nu va fi ca de obicei irosită în dulcele stil balcanic şi că cel puţin judeţul Alba, va profita din plin de fondurile acordate, prezentând numeroase proiecte viabile.
Răzvan JURCĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.