Prima pagină Ediția din: 2.08.2002
Știri
Sub egida CCIA Alba
Misiune economică în SUA
     O nouă oportunitate pentru firmele din judeţul Alba este oferită de Camera de Comerţ Alba, care organizează o misiune economică în Statele Unite ale Americii. Acţiunea se va desfăşura în perioada 8-17 august a.c., pe ruta Amsterdam-New York-Chicago. Această misiune urmăreşte impulsionarea şi extinderea relaţiilor de cooperare cu firme americane şi implică participarea la unele târguri internaţionale de mare anvergură. Tot odată, vor avea loc întâlniri de afaceri organizate cu sprijinul Consulatului României. Misiunea economică se adresează cu precădere specialiştilor din tehnologia informaţională, telecomunicaţii şi construcţii.(R.J.)
Titus Leahu Groza - coordonator PROPACT al judeţelor din Ardeal
     Consiliul Naţional PROPACT l-a împuternicit pe d-l Titus Leahu Groza pentru a coordona activitatea filialelor din Ardeal: Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Satu Mare, Harghita, Mureş, Bihor, Cluj şi Timiş. Precizăm că d-l Titus Leahu Groza este vicepreşedinte al PROPACT -Sindicatul Naţional al Ţărănimii Române şi a fost desemnat recent pentru a urmări îndeaproape buna desfăşurare a activităţii în filialele amintite. (A.D.T.)
Codrin Ştefănescu - cel mai bun organizator
     Desemnat din partea Direcţiei programe pentru a se ocupa de organizarea Şcolii politice de vară de la Amara, secretarul executiv al PSD, Codrin Ştefănescu, a fost ales de tinerii prezenţi la cursuri drept "cel mai bun organizator". Chiar dacă tinerii l-au numit "Zbiru'", ei au constatat cu surprindere la finalul cursurilor că PSD a ales cea mai potrivită persoană pentru a organiza sub cele mai bune auspicii instruirea tineretului social-democrat. (A.D.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Alba Iulia, pe lângă Curtea de Apel vom avea
Parchet Anticorupţie
     Preşedintele României, Ion Iliescu, a semnat în sfârşit decretul de numire în funcţia de procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie a lui Ioan Amărie, primindu-l la Palatul Cotroceni pentru a-l cunoaşte personal, în prealabil. Precizăm că la mijlocul lunii trecute, Consiliul Superior al Magistraturii l-a propus pe Ioan Amărie, pe atunci procuror general al Curţii de Apel Suceava, pentru funcţia supremă din fruntea Parchetului Naţional Anticorupţie, în ciuda unui palmares profesional controversat. În urmă cu 5 ani, el a accidentat mortal o persoană, pe trecerea de pietoni. Acuzat de ucidere din culpă, după ancheta declanşată de Ministerul Justiţiei, Amărie a fost scos de sub urmărire penală. Alte cazuri "grele" care poartă "semnătura" Amărie sunt cele legate de instrumentarea dosarului în care fostul prefect ţărănist de Botoşani, Alexandru Simionovici, a fost arestat, precum şi poziţia "ondulatorie" în dosarul omului de afaceri Severin Tcaciuc, arestat şi eliberat de mai multe ori. Numirea noului procuror general al PNA intră în vigoare după publicarea decretului în Monitorul Oficial al României, iar Parchetul Naţional Anticorupţie îşi va începe activitatea la 1 septembrie 2002, potrivit legii. După cum v-am informat, PNA va avea o structură teritorială şi la nivelul Curţii de Apel din Alba Iulia. Surse judiciare, care doresc să-şi păstreze anonimatul, susţin că până acum procurorii de pe raza teritorială a Curţii de Apel au fost invitaţi să-şi depună C.V.-urile pentru funcţiile nou înfiinţate ale P.N.A.-ului. Cum doritori nu prea sunt, C.V.-urile sunt aşteptate în continuare...
Dana MOTREANU

O fetiţă din Ceru Băcăinţi a fost internată în stare gravă la spital după ce a fost lovită de un taur
Ea a suferit o fractură de claviculă după ce animalul i-a înfipt un corn în spate
     Adelina Emilia Tolan are 10 ani şi de mai multă vreme locuieşte în casa primarului din Ceru Băcăinţi. Fetiţa este orfană, după ce anul trecut şi-a pierdut şi tatăl. Celelalte două surori ale ei au ajuns la o casă de copii din Cugir, iar Adelina a fost luată în grijă de primarul comunei, care s-a ocupat de actele de plasament. Fetiţa obişnuia să meargă cu vitele la păscut şi povesteşte că niciodată nu i-a fost teamă de animale. Aseară însă un taur din cireadă s-a năpustit asupra ei. Speriată fetiţa a început să alerge spre casă numai că animalul a ajuns-o din urmă şi, după ce a lovit-o cu copitele, i-a înfipt un corn în spate.
     Adelina Tolan a fost transportată cu maşina pădurarului la Spitalul judeţean Alba şi a fost internată la secţia chirurgie. Medicul Horia Jidveianu spune că pacienta prezintă leziuni pe aproape tot corpul, fiind diagnosticată cu fractură de claviculă şi hematom toracic. Fetiţa va mai rămâne o perioadă în spital, chiar dacă cel puţin deocamdată nu e necesară o intervenţie chirurgicală. (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.