Prima pagină Ediția din: 12.08.2002
Știri
Poliţia din Câmpeni a confiscat 11mc material lemnos
     În urma unei ample acţiuni de verificare a legalităţii transportului de material lemnos, în noaptea de 9 /10 august a.c., lucrătorii Poliţiei oraşului Câmpeni au constatat 2 infracţiuni de evaziune fiscală, 22 de contravenţii, aplicând amenzi în valoare de 19,7 milioane de lei. De asemenea au fost confiscaţi 11 metri cubi material lemnos, în valoare de 16,3 milioane lei, de la Alexandru Rus, de 48 ani, din localitate, care transporta cu camionul propriu 16 mc, având acte justificative doar pentru o cantitate de 5 mc. Cel în cauză a mai primit şi o amendă în valoare de 10 milioane de lei. (R.J.)
Biciclist lovit la Teleac, maşină "parcată" într-o casă la Galda
     Sâmbătă, 10 august, în jurul orei 14.30, pe raza comunei Ciugud, în timp ce se deplasa regulamentar cu bicicleta pe DJ 107C, Nicolae Mărginean a fost acroşat de un Ford Sierra AB 02 UHO, condus de Simion Arion (43 de ani) din Alba Iulia. În urma cercetărilor s-a constatat că şoferul nu a păstrat distanţa corespunzătoare, lovindu-l în depăşire pe biciclist şi apoi proiectându-l pe balustrada podului de la Teleac. Victima, în vârstă de 65 de ani, a fost transportată de urgenţă la Spitalul judeţean Alba, având un traumatism cranio-cerebral acut deschis, cu plagă contuză parietală şi un traumatism la coapsa stângă. În prezent, se află sub observaţia medicilor, fiind în afara oricărui pericol, iar şoferul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. La Galda, un alt şofer imprudent, Nicolae Boronca, de 20 de ani, din Tg. Mureş - de meserie scocar, aflat sub influenţa alcoolului, s-a urcat la volan şi a intrat cu maşina într-o casă. După coliziune acesta a părăsit locul cu pricina, ulterior revenind. Pagubele produse de el se ridică la 3 milioane de lei. (R.J.)
Doi copii din Alba Iulia au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de câini
     Potrivit medicilor de la serviciul Ugenţe al Spitalului judeţean Alba, sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, a fost adusă la spital o fetiţă de 7 ani, Oana R., cu multiple plăgi la nivelul feţei. Fetiţa a fost atacată de un câine ciobănesc aflat în proprietatea familiei şi a fost muşcată de buză, de nas şi obraz, fiind trimisă pentru investigaţii suplimentare la secţia ORL. În aceeaşi seară a fost adus la spital un alt copil, Andrei Z., de 12 ani, care prezenta o plagă muşcată la nivelul gambei. Pentru că băieţelul a fost muşcat de un maidanez, medicii au decis internarea lui la secţia contagioase pentru tratament antirabic. (A.D.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Primăria Alba Iulia trece la demolarea chioşcurilor de tablă din centrul municipiului
     În ultima şedinţă a Consiliului local al municipiului Alba Iulia s-a aprobat modificarea Planului Urbanistic Zonal "Zona Centrală Alba Iulia". Respectivul document a fost completat cu următorul amendament: "La imobilele care urmează a se desfiinţa sunt permise lucrări de reparaţii, renovare, refuncţionalizare, cu condiţia obţinerii autorizaţiei de construire. În procesul de autorizare solicitantul va prezenta o expertiză care să ateste valoarea clădirii înainte de executarea lucrărilor şi o declaraţie notarială prin care investitorul precizează că nu are pretenţia la despăgubiri pentru lucrările ce urmează a se executa". Modificările P.U.Z. s-au datorat solicitărilor primite din partea unor proprietari ai construcţiilor aflate pe strada Zorilor. Consiliul local le-a acordat acestora avizul în vederea renovării respectivelor construcţii. Iniţial, regulamentul interzicea executarea lucrărilor de renovare şi refuncţionalizare la obiectivele care vor fi desfiinţate; însă, pentru că, deocamdată, nu există posibilitatea unor modificări majore în zonă şi pentru a evita degradarea acestora s-a acceptat modificarea P.U.Z.
     În aceeaşi şedinţă consilierii au aprobat demolarea celor 8 chioşcuri din tablă situate vizavi de Casa de Cultură a Studenţilor. Terenul ocupat în prezent de construcţiile provizorii este proprietatea Primăriei municipiului şi este revendicat, în baza Legii 10. Prin urmare, proprietarii chioşcurilor au fost atenţionaţi să le demoleze, având ca termen o lună de zile; în caz de nerespectare a acestui termen, dezafectarea acestora se va face de către Primărie. Probabil că acţiunea de demolare a chioşcurilor nu va fi lipsită de proteste din partea proprietarilor, dar considerăm că a venit momentul pentru a elimina improvizaţiile şi a investi în realizarea unor construcţii durabile, care să se integreze perfect în arhitectura zonei. (A.D.T.)
De pe scara podului, pe patul de spital
     Un bărbat de 51 de ani, din Hăpria, a ajuns la spital duminică dimineaţa după ce a căzut de la înălţime. Medicii de la Urgenţe afirmă că victima, D.N., a fost internată la secţia Terapie intensivă, fiind diagnosticată cu politraumatisme datorate căderii de la înălţime şi fractură de bazin. Potrivit familiei, bărbatul s-a urcat în podul şurii, unde era depozitată hrana pentru animale, iar atunci când a vrut să coboare el s-a dezechilibrat şi a căzut de pe scară. Medicii de la ATI spun că starea de sănătate a bărbatului este bună, nefiind necesară, cel puţin deocamdată, o intervenţie chirurgicală, dar au adăugat că se impune menţinerea pacientului sub observaţie, pentru a fi evitate orice complicaţii. (A.D.T.)
Copil decedat în condiţii neelucidate la Almaşu Mare
     Poliţia din comuna Almaşu Mare a fost sesizată în ziua de 10 august, la ora 10.00, de către Nicolae Părău cu privire la faptul petrecut în locuinţa sa şi anume decesul unui copil în vârstă de aproape 4 luni. Bebeluşul Alexandru Gabriel Sângurelu, împreuna cu mama sa locuiau de puţin timp în casa lui Părău. Sosiţi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii au constatat că micuţul prezenta pete albăstrui pe toată suprafaţa corpului. Medicul legist a diagnosticat că decesul s-a datorat unei boli grave şi anume pneumopatie acută bilaterală, fiind posibil ca urmele de pe corpul copilului să aibă drept cauză şi eventuale lovituri. În acest caz cercetările continuă. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.