Prima pagină Ediția din: 13.08.2002
Știri
Investiţia austriacă la Sebeş
     După MDF Frati, cu 320 de milioane dolari, investiţia SC HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER din Austria cu cca. 100 milioane de dolari este cea de-a doua ca mărime pe raza municipiului Sebeş. Consiliul local al municiupiului Sebeş a aprobat în ultima sa şedinţă Planul Urbanistic de Detaliu pentru obiectivul "Fabrică de cherestea", amplasat în Sebeş, pe strada Industriilor, mai precis pe patforma industrală a Mobis-Frati, şi având ca beneficiar firma austriacă fiind asfel parcursă încă o etapă majoră în realizarea acestei importante investiţii ce va demara, practic, în cursul anului viitor. Mai mult, cele două puternice societăţi au dat asigurări că în acest an vor asfalta, pe cheltuiala lor, strada Industriilor. (R.J.)
Slujba praznicului Adormirii Maicii Domnului supravegheată de... jandarmi
     Slujbele care vor fi ţinute în unele lăcaşuri de cult din judeţul Alba cu ocazia sărbătoririi praznicului Adormirii Maicii Domnului din 15 august vor fi supravegheate discret de jandarmi. Pentru evitarea oricăror incidente, un dispozitiv format din 25 de jandarmi vor fi prezenţi la Mănăstirea de la Râmeţ, unde sunt aşteptaţi mii de credincioşi. Şi bisericile din localităţile cu "risc" confesional, cum ar fi cele din Mihalţ şi Ocna Mureş vor fi supravegheate de forţele de ordine. (D.M.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Dezastrele au trecut, urmează refacerea infrastructurii distruse de ape
Au fost repartizaţi banii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din luna iulie 2002
     În cadrul şedinţei Comitetului Operativ Consultativ al judeţului Alba ce s-a desfăşurat în cursul zilei de ieri prefectul Ioan Rus şi preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa, au discutat printre altele modul de repartizare a fondurilor provenite de la Guvern pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale din cursul lunii iulie. Astfel, conform HG 757 şi HG 776, judeţului nostru i-au revenit 1,3 miliarde lei pentru refacerea locuinţelor şi gospodăriilor populaţiei şi respectiv 7,67 miliarde lei necesari reabilitării infrastructurii calamitate.
     Prima categorie de fonduri va fi repartizată populaţiei prin dispoziţii ale primarilor, pe baza unui inventar al distrugerilor. Referitor la cele 7,67 miliarde lei, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba, va înainta o adresă la Ministerul Finanţelor pentru a fi deblocaţi cât mai urgent. Vor beneficia de aceste sume CJ Alba în scopul refacerii unor drumuri judeţene, poduri şi podeţe, precum şi localităţile Aiud, Câmpeni, Bucium, Şugag, Livezile şi Baia de Arieş. (R.J.)
Vom avea o societate unică de distribuţie a apei
Aleşii municipali au validat fuziunea "Apă-Canal" cu "Apa CTTA"
Urmează ca şi consilierii judeţeni să se pronunţe asupra acestui proiect
     Consilierii municipali din Alba Iulia au votat "pentru" fuziunea dintre societatea municipală "Apă-Canal" şi cea judeţeană "Apa CTTA". S-a validat astfel hotărârea Consiliului de Administraţie de la societatea "Apă-Canal" SA prin care judeţul nostru va avea o societate unică ce se va ocupa de difuzarea apei potabile în judeţ. Structura acţionariatului va corespunde valorii capitalului social pe care îl are fiecare partener, dar Consiliul Judeţean Alba şi cel municipal din Alba Iulia vor fi acţionarii cei mai importanţi. Există posibilitatea ca procesul de fuziune să continue şi la nivelul societăţilor ce se ocupă de gospodărirea apelor din oraşe. Prin înfiinţarea acestei mega-societăţi se va reface fosta întreprindere judeţeană de gospodărire comunală care s-a "spart" în anii '90. În nota de fundamentare a acestui proiect se precizează că fuziunea va detemrina apariţia unei societăţi puternice care poate deveni atractivă pentru investitori, dar că va avea şi o componentă socială mult mai riguroasă, existând o responsabilitate unică asupra calităţii apei potabile livrate populaţiei.Urmează ca şi consilierii judeţeni să se pronunţe asupra oportunităţii acestei fuziuni.
Dana MOTREANU

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.