Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce în toată vremea şi în tot ceasul eşti închinat şi mărit, auzi-ne şi ascultă rugăciunea noastră a păcătoşilor, în acest ceas de grea cumpănă. Ocroteşte-ne şi înarmează-ne cu puterea crucii Tale, ca oarecând pe oştirea Sfântului şi marelui împărat Constantin, împotriva lui Maxentie şi a lui Licinie, spre a învinge pe toţi vrăjmaşii ţării noastre. Ajută-ne cu puterea Crucii Tale a pune pe fugă pe toţi potrivnicii noştri, ca întotdeauna să-L lăudăm şi bine să cuvântăm Preasfânt Numele Tău: al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Adormirea Maicii Domnului
Catolic: Adormirea Maicii Domnului; Sf. Tarciziu
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Alba are grâu suficient
     Din situaţia operativă întocmită de DGAIA Alba rezultă că deşi producătorii agricoli au avut de înfruntat anul acesta efectele unei secete prelungite s-au obţinut producţii bune. La grâu, de pe cele 22.160 ha a fost obţinută o producţie totală de 66.702 tone, depăşindu-se prevederile iniţiale cu 27 la sută. Recolta de grâu din acest an este suficientă pentru a asigura pâinea necesară consumului populaţiei până la secerişul din anul viitor. Întrucât circa 97 la sută din suprafaţa destinată cultivării grâului este proprietate individuală, rezultă că producătorii agricoli şi-au înţeles rolul şi misiunea în lucrarea pământului. Producţii peste nivelul programat au fost obţinute şi la orz, orzoaică de toamnă şi de primăvară şi ovăz. (S.T.)
Trei infractori au ajuns la puşcărie
     Marţi, 13 august, a fost o zi neagră pentru cei care se sustrăgeau de la executarea pedepselor pronunţate de instanţele judecătoreşti. Astfel, poliţiştii din Blaj i-au identificat, reţinut şi "depus" în arest pe Constantin Stoica, de 21 de ani, din Blaj, condamnat la 4 ani pentru furt calificat, pe Ilie Bugnariu, de 31 de ani din aceeaşi localitate - condamnat la 6 luni pentru furt şi pe Andreea Rita Răzăilă, de 36 de ani, la 40 de zile de închisoare pentru o contravenţie la Legea 61. (D.M.)

Începând de ieri, în judeţul Alba
Emite un nou post de televiziune: "Alpha TV"
     Începând de ieri (14 august), o nouă televiziune a intrat în funcţiune în judeţul Alba. Este vorba de "Alpha TV", care va fi recepţionată pe canalul 52 UIF, retransmiţând programul "Prima TV". Deocamdată "Alpha TV" va emite programul local în direct doar între orele 19,00-20,00. Iată grila provizorie a noii televiziuni: în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, ale fiecărei săptămâni între orele 19,00-19,30 emisiunea "Necenzurat" (o emisiune de dezbateri pe marginea celor mai mari probleme cu care se confruntă societatea, respectiv problemele cu care vă confruntaţi dumneavoastră, cetăţenii judeţului Alba). În aceleaşi zile, între orele 19,30-20,00 veţi putea urmări "Ştirile Alpha TV". În zilele de vineri ale fiecărei săptămâni, între orele 19,00-19,30 va fi difuzată emisiunea "Stil de viaţă", iar între orele 19,30-20,00 "Ştirile Alpha TV". Toate emisiunile vor fi reluate în aceeaşi seară a emisiei, între orele 23,30-00,30 şi a doua zi dimineaţa, între orele 8,00-9,00. Orice sugestie din partea dvs. pentru îmbunătăţirea programului este binevenită.(I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.