Prima pagină Ediția din: 17.08.2002
Știri
Întâlnire de suflet la Vălişoara
     La Vălişoara s-a împământenit obiceiul ca toamna, după ce sătenii şi-au strâns de pe câmp roadele pământului, să se întâlnească cu toţii la o sărbătoare a bucuriei. O mână de oameni vrednici şi-au asumat misiunea de a face pregătirile necesare acestei întâlniri de suflet. În locul devenit de acum tradiţional, din faţa Căminului cultural, renovat şi reparat cum se cuvine, se munceşte de zor la amenajarea scenei în aer liber. Sunt aşteptaţi să se reîntoarcă la Vălişoara toţi fiii satului risipiţi în cele patru zări. Pentru a face întâlnirea de duminică, 25 august, cât mai plăcută, solişti vocali şi instrumentali, formaţii de dansuri şi-au anunţat participarea la sărbătoarea vălişorenilor. (S.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Un bărbat din Galda de Jos s-a înecat după care a fost devorat de câini şi şobolani
     Poliţiştii din Galda de Jos au fost anunţaţi în 15 august, ora 13.00, de către Valentin Cherădean, că tatăl său, care poartă acelaşi nume, în vârstă de 69 de ani, este decedat pe malul râului Galda. Deplasaţi imediat la faţa locului, oamenii legii au constatat că victimei îi lipseau ambele palme de la mâini, iar la antebraţul drept nu mai avea decât oasele. Pe corpul neînsufleţit al victimei nu s-au găsit alte urme de violenţă. Din cercetări a rezultat că bătrânul obişnuia să plece de acasă pe la vecini, mai ales că locuia singur. Potrivit unor informaţii de la faţa locului, Valentin Cherădean senior a dispărut şi în urmă cu o săptămână, fiind găsit în râul Galda.
     Tot din cercetări a mai rezultat că victima a fost văzută ultima dată pe 14 august când a plecat de acasă. Medicul legist care a efectuat autopsia a precizat că decesul a intervenit din cauza asfixiei mecanice prin înec. După ce a murit, bietul om a ajuns să fie pradă câinilor aciuaţi pe lângă un fost depozit şi şobolanilor. Aşa se face că a rămas fără mai multe părţi ale corpului.
     Sătenii au apelat la ajutorul vânătorilor pentru împuşcarea câinilor... criminali.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.