Curier județean
Rugăciunea de azi
      Plecându-mi capul, strig astăzi către Tine: "Doamne, fie voia Ta!" Asemenea, ca şi oarecând dreptul Iov la vestea morţii fiilor şi a fiicelor sale, cu umilinţă grăiesc şi mărturisesc: "Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvântat". Zdrobit de durere, dar cu neclintită credinţă în Tine şi în tainele cele nepătrunse, cer în această clipă milostivirea şi îndurarea Ta, Doamne. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Pr. Samuel; Sf. Mc. Eliodor şi Sever
Catolic: Sf. Bernard
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Proiectul Roşia Montană susţinut de CJ Alba şi de parlamentari
     
Roșia
Duminică, 18 august a.c., aproape 1000 de moţi din Roşia Montană şi împrejurimi s-au adunat pe stadionul din localitate unde au participat la un bogat spectacol folcloric şi de muzică uşoară. N-au lipsit distracţia, micii, berea şi focurile de artificii, aşa încât, toată lumea s-a simţit bine de Ziua Minerului.
Aşa cum v-am mai informat, duminică la Roşia Montană a avut loc un simpozion având ca temă de discuţie relansarea mineritului românesc, în cadrul unei mese rotunde la care au participat directori şi lideri sindicali din minerit, reprezentanţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation, parlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. După ce în ziarul de ieri am prezentat mai multe opinii ale participanţilor, continuăm astăzi cu câteva fragmente din discursurile preşedintelui interimar al CJ Alba, Eugen Popa şi ale deputatului PSD de Alba, Constantin Selagea.
     "Noi, CJ Alba ne-am documentat foarte bine în legătură cu proiectul de la Roşia Montană, pentru a exprima un punct de vedere. Concluziile noastre sunt clare: să sprijinim investiţia şi acest proiect. Este singura soluţie pe care o avem la îndemână pentru dezvoltarea socio-economică a zonei. Trebuie însă să fim atenţi în special la problemele legate de protecţia mediului înconjurător. Susţinem relansarea mineritului şi atragerea de investitori", a spus preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa.
     "Dacă ne referim la problemele sociale, trebuie să ştim foarte clar că dacă în 1990, în mineritul din Apuseni lucrau 13.000 de oameni, acum mai sunt circa 3000 de salariaţi. În ceea ce priveşte mediul, în ultimii 10 ani nu s-a investit nici un leu în ecologizare.
     La fel nu au fost bani pentru investiţii. Este foarte clar că pe linia integrării României în structurile Uniunii Europene, aceste probleme trebuie rezolvate. Cunosc proiectul Roşia Montană şi pot spune că acesta înseamnă în primul rând continuarea activităţii şi noi locuri de muncă. Mă deranjează că sunt persoane care-şi dau părerea în legătură cu acest proiect fără să fie documentate, fără să ştie unde sunt Munţii Apuseni şi Roşia Montană. Aici de 2000 de ani s-a făcut minerit şi nu agroturism sau altceva. Eu cred că este mai bine să ţinem cont de interesul celor mulţi şi nu al unor persoane izolate", a declarat deputatul PSD de Alba, Constantin Selagea, fiu al moţilor. Poziţii asemănătoare au avut şi ceilalţi doi parlamentari prezenţi la simpozionul de la Roşia Montană, Alexandru Pereş (PD) şi Dan Coriolan Simedru (PNL).
Iulian ALBU

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.