Curier județean
Rugăciunea de azi
     Prea curatului Tău chip ne închinăm Bunule, cerând iertare greşelilor noastre, Hristoase Dumnezeule, că de voie, bine ai voit a Te sui cu trupul pe cruce, să ne scapi de sabia vrăjmaşului pe cei ce i-ai zidit. Pentru aceasta, cu mulţumită strigăm Ţie: toate le-ai umplut de bucurie, Mântuitorul nostru, care ai venit să mântuieşti lumea. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Tadeu; Sf. Mc. Donat diaconul, Romul preotul, Silvan diaconul şi Venust
Catolic: Sf. Pius al X-lea
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Tabără internaţională de pictură la Alba Iulia
     Luni, a debutat la Alba Iulia cea de-a IV-a ediţie a Taberei internaţionale de pictură organizată de Primăria şi Consiliul local Alba Iulia prin Centrul de Informare şi Mediatizare Turistică, în colaborare cu Filiala Alba a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Alături de artiştii albaiulieni vor participa la tabără artişti plastici profesionişti reprezentând patru dintre localităţile cu care municipiul Alba este înfrăţit: Szekesfehervar (Ungaria), Sliven (Bulgaria), Duzce (Turcia) şi San Benedetto del Tronto (Italia). Participanţii la tabără vor picta, dar vor şi vizita Mănăstirea Râmeţ şi municipiul Sibiu. Tabăra se va încheia luni, 26 august cu o expoziţie în care vor fi prezentate lucrările realizate în cadrul taberei. Fiecare artist va dona câte o lucrare municipalităţii albaiuliene, acestea urmând să intre în patrimoniul oraşului.
Anca DINICĂ

Week-end rutier
     Aşa cum deja ne-am obişnuit, cadrele Poliţiei Rutiere din IPJ Alba au organizat şi la sfârşitul săptămânii trecute o acţiune cu efective mărite pe drumurile judeţului. Cu acest prilej au fost suspendate 30 de permise de conducere, din care 17 pentru consum de alcool şi 15 certificate de înmatriculare. Au fost aplicate 472 sancţiuni, în valoare de 167,8 milioane de lei. (F.R.)

Un local modern pentru fanii fotbalului
Berăria Bianca-Bergenbier din Alba Iulia
     berărieMicrobişti şi nu numai iubitori ai echipei naţionale de fotbal a României, cât mai ales ai berii, de ieri aveţi un nou loc de întâlnire şi petrecere plăcută a timpului liber - Berăria Bianca - Bergenbier. Renovată la standarde înalte, cea mai modernă berărie din Alba Iulia vă invită să degustaţi într-o ambianţă plăcută sortimentele de bere produse de Grup Bianca SA Braşov: Bergenbier, Hopfen Konig şi Stela Artois. Pentru microbişti a fost amenajat un coţ special unde pot fi admirate trofee şi imagini cu componenţii echipei naţionale de fotbal a României, al cărei sponsor oficial este Bergenbier. Se doreşte ca berăria să devină locul de întâlnire al susţinătorilor echipei naţionale. Prezent la inaugurarea festivă a berăriei, directorul general al Grup Bianca SA - ec. Lucian Ionescu a declarat că redeschiderea acestui local este un mesaj pe care societatea îl transmite locuitorilor municipiului Alba Iulia şi ai judeţului Alba. Grup Bianca SA nu a uitat că s-a născut în acest judeţ, la Blaj, chiar dacă de patru ani sediul social al firmei s-a mutat la Braşov. Aşa cum a reieşit din discuţiile cu prefectul judeţului Alba - Ioan Rus, Grup Bianca SA doreşte în continuare să investească în judeţul Alba şi se preconizează deschiderea unor localuri similare în Sebeş şi Aiud, dar şi în oraşele din Munţii Apuseni, la Cîmpeni sau Abrud. Pentru aceasta se vor bucura de tot sprijinul autorităţilor judeţene pentru că "ne bucurăm când societăţilor comerciale le merg afacerile bine pentru că aceasta înseamnă pentru noi locuri de muncă, mai puţin şomaj şi o creştere a bugetelor locale prin taxele şi impozitele pe care aceste societăţi le plătesc" - a precizat prefectul judeţului, Ioan Rus.
Anca DINICĂ

436 de milioane de lei pentru şcolile din Ciugud
     Primăria din Ciugud are arondate (dacă putem spune aşa) 6 şcoli, câte una în fiecare dintre localităţile aparţinătoare (Limba, Ciugud, Şeuşa, Drâmbar, Teleac şi Hăpria). Fenomenul scăderii numărului de copii şcolari din judeţul nostru, nu are drept cauză aici, după cum ne-a declarat primarul Gheorghe Damian, o scădere a natalităţii, ci faptul că localităţile sunt apropiate de Alba Iulia, unii părinţi preferând să-şi trimită copiii să înveţe "la municipiu". (În această situaţie se află şcolile din Limba, Drâmbar şi Teleac, văduvite de elevi în favoarea şcolilor din Alba Iulia).
     Dar, deşi numărul copiilor a scăzut (pe ansamblu) Consiliul local Ciugud a alocat în acest an sume destul de importante (436 de milioane de lei, în total). Mai mult decât atât, au fost dotate două cabinete de informatică (la Ciugud şi Hăpria), au fost efectuate reparaţii generale la şcoala din Ciugud, iar la Hăpria s-a construit o şcoală nouă din fonduri de la Banca Mondială. (I.H.)
Biciclist lovit de o Dacie
          Luni 19 august a.c., în jurul orei 9.55, pe strada Teilor din Alba Iulia, la intersecţia cu strada Iuliu Maniu a avut loc un accident de circulaţie soldat cu rănirea unui bătrân. Nicolae Istrate, de 45 de ani, din Alba Iulia, conducător al unui autoturism Dacia 1310, cu număr de înmatriculare AB 02 CGB, nu se asigură la schimbarea direcţiei de mers şi îl surprinde şi accidentează pe biciclistul Dan Iosif, de 74 de ani, care circula regulamentar. În urma impactului biciclistul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis şi plagă escoriată la palma stângă, fără leziuni osoase. (F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.