Ultima oră
Știri
Un hoţ de buzunare mai puţin
     Barul SC Concret Exim din municipiul Sebeş a fost duminică, 18 august, teatrul unui furtişag. Din buzunare. Mai exact, chiar din buzunarele barmaniţei. Vasile Lucian Ursu (21 de ani), fără ocupaţie, după ce şi-a înecat în alcool amarul, profitând de lipsa momentană a barmaniţei Alina Simona Bica, a sustras din buzunarul unei haine aflate pe spătarul unui scaun suma de 1,2 milioane de lei. Haina s-a dovedit a fi a barmaniţei, iar hoţul a fost dovedit rapid de poliţiştii din Sebeş, care l-au prezentat pe hoţ parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş. Marţi, 20 august, s-a dispus începerea urmăririi penale, dar aceasta se va face cu autorul faptei în libertate. Prejudiciul a fost recuperat integral şi înapoiat victimei. (A.D.)
Activitate profitabilă la SC DPL SA Alba
     În primul semestru al acestui an, Societatea judeţeană de drumuri şi poduri Alba şi-a desfăşurat activitatea cu 263 de salariaţi, realizând un salariu mediu net de 2.899.066 de lei. Totalul cheltuielilor cu personalul societăţii pe semestrul I 2002 a fost de 8,3 miliarde de lei, din care 3,7 miliarde de lei reprezintă cheltuieli cu impozite şi taxe aferente fondului de salarii. În această perioadă societatea nu a avut datorii la bugetele de stat sau întârzieri la plata acestora. (F.R.)
Până la finele acestui an
SC Itul SRL va disponibiliza 40 de angajaţi
     După ce recent SC UTEPS a recurs la disponibilizarea a 175 de angajaţi, o altă firmă de renume - SC Itul SRL şi-a anunţat intenţia ca până la finele acestui an să renunţe la 40 dintre angajaţii săi. Toţi cei rămaşi fără un loc de muncă vor fi incluşi în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, beneficiind de servicii de ocupare şi formare profesională, reorientare profesională- inclusiv prin intermediul cursurilor de instruire de scurtă durată, precum şi de posibilitatea de a ocupa unul din locurile de muncă vacante existente. (A.D.T.)
Dezvoltarea durabilă a zonei montane a judeţului Alba
     Joi, 29 august a.c., la Cîmpeni va avea loc un seminar cu tema "Dezvoltarea durabilă a zonei montane a judeţului Alba". Cu aceeaşi ocazie va avea loc şi Forumul judeţean al muntelui. Lucrările vor avea loc la Casa de cultură din Cîmpeni şi vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, directori ai serviciilor descentralizate, specialişti în problema muntelui etc. (F.R.)
Accident stupid
     Un accident de circulaţie având drept cauză lipsa de experienţă s-a petrecut marţi, 20 august, în municipiul Sebeş. Autorul Aurel Florin Frânc (27 de ani) din satul Dumbrava, posesor al permisului de conducător auto categoriile B, C şi E din acest an, conducea autoturismul Dacia cu numărul AB 02 MFP proprietatea firmei SC Hari SRL Sebeş. La intersecţia dintre strada Plevnei şi strada Decebal pierde controlul autovehiculului şi intră într-un cap de pod. De aici este proiectat în autoturismul Dacia AB 02 NUF, proprietate a lui Ilie Aloman din Săsciori, dar la volanul căruia se afla Ilie Florin Fulea (22 de ani) din Săsciori, care staţiona în afara carosabilului. În urma impactului, Marin Nicula (53 de ani), din Lancrăm, pasager în autoturismul AB 02 NUF a fost accidentat grav, suferind o fractură deschisă la gamba dreaptă. Şoferului buclucaş i s-au recoltat probe biologice, iar autoturismul va fi supus unei expertize tehnice. (A.D.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Ca urmare a deciziei guvernului, de la 1 septembrie
Circa 18.000 de elevi vor primi în fiecare zi un corn şi o cană cu lapte
     Implementarea "Programului social privind suplimentul de hrană pentru elevi, constând în produse de panificaţie şi lapte" ,se derulează cu repeziciune şi în judeţul Alba, ne-a informat preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa. El a declarat că la prezentarea de oferte s-au prezentat numeroase firme, iar licitaţia electronică va avea loc în cursul săptămânii viitoare. Atunci vor fi desemnate societăţile comerciale câştigătoare, atât din industria morăritului şi panificaţiei, cât şi din cea a laptelui. Potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al CJ Alba, ziaristul Ioan Bâscă, caietul de sarcini va putea fi ridicat de la Consiliul Judeţean Alba, în vederea participării la licitaţia electronică.
     Preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa, a mai declarat pentru ziarul "Unirea" că, între 17.000 şi 18.000 de elevi din clasele I-IV vor putea beneficia de prevederile actului normativ adoptat de cabinetul Adrian Năstase şi prin urmare vor primi în fiecare zi, la şcoală, un corn şi o cană cu lapte. Judeţul nostru face parte din cele 12 judeţe pilot în care programul social privind suplimentul de hrană va fi implementat chiar de la începerea noului an şcolar.
Florin ROMAN

De la 1 noiembrie 2002
În Sebeş vor mai circula doar taximetrele vopsite în galben
     Potrivit unei recente hotărâri a consilierilor municipiului Sebeş, începând cu data de 1 noiembrie a.c., toate cele 60 de taximetre care circulă, deocamdată, în localitate vor trebui să fie vopsite în culoarea galbenă. De asemenea, fiecare taxi va avea inscripţionat, la vedere, numărul de telefon la care poate fi apelat, precum şi numărul de identificare al taximetristului. Primarul Sebeşului, Mugurel Sârbu, se arată intransigent, precizând că cei ce nu se vor conforma hotărârii Consiliului local vor plăti scump, amenzile fiind cuprinse între 250.000 de lei (în cazul în care pe maşină nu există inscripţionările amintite) şi 5 milioane de lei (dacă taxiul nu va avea culoarea galbenă). "Nu vor fi admise amânări sau excepţii, iar cei ce nu vor respecta dispoziţiile stabilite vor trebui să scoată bani din buzunar", a precizat Mugurel Sârbu, avertizând taximetriştii că, în cazul în care neregulile persistă amenda poate fi repetată. Probabil că până la 1 noiembrie şi nu numai, binecunoscuta melodie "Yellow taxi" va produce dureri de cap şoferilor de taxi furioşi că o parte din câştigurile lor se va duce pe vopsele. (A.D.T.)
Atenţie biciclişti! Atenţie la biciclişti!
     Marţi, 20 august, a fost o zi mai puţin fastă pentu biciclişti. Doi dintre ei au ajuns la spital. *Circulând în jurul orei 14.30 pe DN 75 pe raza satului Vidolm, pe direcţia Baia de Arieş - Turda, conducătorul autoturismului Renault cu numărul B 36027/03/12 - Sorin Dobre (32 de ani), din Cîmpeni, are ghinionul de a se întâlni cu un biciclist neatent. Nedorita întâlnire a avut loc într-o curbă periculoasă la dreapta, iar biciclistul vroia s-o ia la stânga, neasigurându-se şi apărând brusc în faţa maşinii. Şoferul, deşi a încercat să-l evite, intrând chiar pe contrasens, l-a agăţat totuşi pe biciclist (Cristian Marius Stoica, 18 ani, din Cluj Napoca) cu aripa din faţă. În urma impactului acesta s-a lovit cu capul de parbrizul Renault-ului şi apoi de carosabil, suferind un politraumatism cranian cu plagă occipitală, comoţie cerebrală şi multiple escoriaţii. A fost transportat la Spitalul municipal Turda, unde ambilor protagonişti li s-au recoltat probe biologice. Avariile suferite de autoturismul Renault se ridică la 25 de milioane de lei.
     * În preajma aceleiaşi ore, un biciclist, de data aceasta circulând regulamentar, a fost accidentat la Aiud. Arpad Gheorghe Istvantfi (56 de ani), conducând autoturismul Dacia cu numărul AB 03 KPO, vrând să schimbe direcţia de mers spre stânga în intersecţia străzii Transilvaniei cu strada Iuliu Maniu, nu acordă prioritate biciclistului Vasile Darius Ilea (17 ani) care circula regulamentar din sens contrar. Urmare a impactului, biciclistul suferă o plagă contuză la mâna dreaptă şi o contuzie la genunchiul stâng. Atât şoferului, cât şi biciclistului le-au fost recoltate probe biologice.
Anca DINICĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.