Prima pagină Ediția din: 29.08.2002
Știri
Şedinţa Comisiei Consultative judeţene
     Pe data 5 septembrie a.c. se va desfăşura o nouă şedinţă ordinară a Comisiei Consultative a judeţului Alba începând cu ora 10.00 la sediul Casei de cultură a sindicatelor din municipiul Alba iulia. Prefectul Ioan Rus şi preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa au stabilit şi aprobat următoarea ordine de zi: pregătirea anului şcolar 2002/2003; stadiul recensământului agricol; modul de aplicare a programului social privind suplimentul de hrană pentru elevi; introducerea unui nou cod poştal pentru localităţile din România şi pentru codificarea arterelor de circulaţie din municipii reşedinţă de judeţ şi localităţile cu peste 50000 de locuitori.(R.J.)
Magazine economat la Vinţu de Jos
     În multe sate componente comunei Vinţu de Jos, trăiesc mai multe persoane cu venituri mici ce nu le permit să ducă o viaţă cât de cât decentă. Primăria s-a gândit să vină în sprijinul persoanelor defavorizate înfiinţând, până la finele anului, trei magazine tip economat. D-l Nicolae Pienar, primarul comunei, care ne-a furnizat această veste bună a declarat că actualmente beneficiază de ajutor social 72 de persoane cu venituri mici. (S.T.)
Proiectilele răsar ca ciupercile după ploaie
     În grădina unui localnic din Vinerea a fost descoperit un proiectil de 76 mm, care avea încărcătură dar nu şi focosul, dezmembrat de o persoană necunoscută. Specialiştii de la Inspectoratul de Protecţie Civilă Alba au ridicat proiectilul şi l-au depozitat în vederea distrugerii. În ultima perioadă, foarte multe proiectile de acest gen, datând din cel de-al doilea război mondial au fost găsite în zona Vinerea. Şeful IPC Alba, col. Dumitru Gheţe, ne-a declarat că materialele explozive găsite vor fi distruse în luna septembrie, când există o aprobare în acest sens. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
O investiţie modernă de 2,5 milioane USD la Sîntimbru
A fost inaugurată, în premieră în România, Fabrica de nutreţuri combinate
     TransaviaÎn cursul zilei de ieri, economia judeţului s-a mai îmbogăţit cu o "bijuterie", prin inaugurarea oficială a Fabricii de nutreţuri combinate Sîntimbru, realizată de managerul firmei Transavia, dr. ing. Ioan Popa. La manifestările de ieri au fost prezenţi subprefectul Ioan Maier, senatorul Cornel Filipescu, deputaţii Alexandru Pereş şi Dan Coriolan Simedru, alte oficialităţi locale şi invitaţi. Investiţia de la Sîntimbru, care a costat 2,5 milioane USD, este una modernă (cu o fabrică nouă, în premieră pentru România din acest punct de vedere), care respectă toate cerinţele în domeniu pe plan mondial. Fluxul tehnologic este unul de excepţie, flexibil, ce permite adaptarea procesului de fabricaţie la cerinţele clientului.
     "Artizanul" acestei investiţii private majore, dr. ing. Ioan Popa, managerul firmei Transavia, a declarat că posibilităţile fabricii sunt foarte vaste, putându-se fabrica orice tip de furaj, pentru toate speciile de păsări şi animale. Capacitatea de fabricaţie este de 500 tone furaje/zi, ceea ce înseamnă venituri de aproximativ 4 miliarde de lei, pentru intervalul de timp amintit.
     Producţia societăţii, care se realizează în sistem integral este analizată în laboratoare de specialitate. Astfel sunt analizate sub raport sanitar-veterinar toate condiţiile ce trebuie îndeplinite de factorii ce concură la realizarea producţiei, respectându-se cu sfinţenie triada rasă-masă-casă. Complexul de la Sântimbru este deservit doar de 3-4 salariaţi, întrucât totul este computerizat.
     Deosebit de important este faptul că toate produsele de carne după industrializare sunt verificate şi analizate în laborator, ceea ce înseamnă că produsele ce ajung pe piaţă sunt controlate calitativ şi sanitar.
     Noua investiţie a fost binecuvântată de ÎPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, care împreună cu un sobor de preoţi a sfinţit locul şi fabrica. Să fie într-un ceas bun!
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.