Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne, scăpare Te-ai făcut nouă, din neam în neam, eu am zis: Doamne miluieşte-mă, vindecă sufletul meu, că am greşit Ţie! Doamne, la Tine am scăpat, învaţă-mă să fac voia Ta, că Tu eşti Dumnezeul meu. Că la Tine este izvorul vieţii, întru Lumina Ta vom vedea lumină. Întinde mila Ta celor ce Te cunosc pe Tine.
     Învredniceşte-ne, Doamne, în noaptea aceasta fără de păcat să ne păzim noi. Bine eşti cuvântat Doamne, Dumnezeul părinţilor noştri, şi lăudat şi preaslăvit este Numele Tău în veci. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului
Catolic: Sf. Raimund Nonnatus
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Pe DN 1,
Unui bărbat i-au fost retezate picioarele
     Ieri, în jurul orei 1.10 noaptea, pe DN 1, în zona comunei Miraslău, s-a produs un grav accident rutier în urma căruia un bărbat s-a ales cu ambele picioare rupte. Conducând autoturismul marca Mercedes, AB-14-MIA, Luca Ispas (36 ani, administratorul unei societăţi comerciale) nu observă un autoturism nesemnalizat care staţiona pe carosabil în faţa sa din cauza farurilor unei maşini care-i venea din faţă şi-l loveşte în plin pe Teodor Popa (29 ani, din Turda), care se afla lângă portiera stângă faţă. În urma impactului, Popa a fost foarte grav rănit, el fiind transportat la spitalul Aiud cu fracturi deschise la ambele gambe şi multiple leziuni la cap. Victima a fost trimisă ulterior la Spitalul Judeţean Alba pentru tratament de specialitate şi supraveghere medicală. În cauză, poiliţia rutieră continuă cercetările.
Nicoleta TOMUŢA

Cercetaşii îl caută pe Robin Hood la...Meteş
     În perioada 22-31 august, aproximativ 70 de cercetaşi, membri ai Centrului Local "Axente Sever" din Alba Iulia participă la o acţiune, în Lunca Meteşului, sub genericul "Pe urmele lui Robin Hood". În zonă şi-au montat corturile şi participă la diverse lecţii de supravieţuire cercetaşi cu cele mai diferite vârste: de la simplii "spiriduşi" până la temerari, exploratori şi lideri. Cercetaşii au ajutat la plivitul pepinierei din Meteş şi au efectuat drumeţii montane cu teste de supravieţuire la Iezer, la Peştera Liliecilor şi la Cumpăna Apelor. Deoarece acţiunile s-au desfăşurat în spiritul şi după legea păstrată de legenda lui Robin Hood, cercetaşii au organizat întreceri cu arcul şi săgeata, turnire, scenete de epocă. Finanţarea a fost asigurată parţial de către DJTS Alba, Direcţia Silvică Alba şi Primăria Meteş.
Nicoleta TOMUŢA

Lansare de modă la Ministerul de Interne
Colecţia iarnă-vară pentru uniformele poliţiştilor civili
     uniformaMembrii Cabinetului Năstase şi-au început şedinţa de joi, 29 august, cu prezentarea noilor uniforme ale poliţiştilor, menite să marcheze, cel puţin din punct de vedere estetic, trecerea la civilie. Generalul de corp de armată, Nicolae Berechet, a făcut oficiile de prezentator de modă. Noua ţinută a fost concepută momentan pentru sezonul rece, care se apropie. Poliţiştii vor purta o şapcă, respectiv o căciulă din imitaţie de blană, pantaloni cu buzunar aplicat într-o parte, două rânduri de bluzoane, în funcţie de starea vremii. Accesul la buzunarele pantalonilor se va face printr-o fantă anume concepută, pentru ca poliţiştii să nu fie nevoiţi să-şi dezbrace bluzoanele. Ofiţerii vor purta o frunză pe cozoroc, în timp ce agenţii nu. Primii vor avea pe mâneci două barete iar agenţii numai una. De asemenea, ofiţerii vor purta sacouri la două rânduri, iar agenţii, la un rând. Şi unii, şi alţii, vor purta în dreptul inimii un ecuson cu gradul profesional. O costumaţie de iarnă costă, conform estimărilor MI, chiar dacă nu s-a făcut încă o licitaţie, cam 10 milioane de lei, la care se adaugă costurile pentru costumaţia de vară.
Nicoleta TOMUŢA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.