Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Iisuse Hristoase, Cel ce voieşti ca toţi oamenii să se mântuiască şi nimeni să nu piară; care însuţi cu rostul Tău cel Dumnezeiesc ai zis: "Orice veţi cere în Numele Meu de la Tatăl, fi-va vouă"; înaintea Ta cad cu inimă umilită şi cu lacrimi fierbinţi, rugându-mă cu nădejde la îndurarea Ta, ca pentru Numele Tău cel Sfânt, în ceasul sfârşitului vieţii mele, să-mi dai minte întreagă, cunoştinţă adevărată, înfrângere a inimii pentru păcatele vieţii mele cu care Te-am mâniat, credinţă întreagă, nădejde tare, dragoste deplină, ca astfel, cu inimă curată să pot zice: Doamne, în mâinile Tale îmi dau sufletul meu; Cel ce eşti binecuvântat în veci. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfinţit Mc. Antim; Cuv. Teoctist
Catolic: Sf. Grigore cel Mare
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Investiţii de miliarde de lei
     În acest an, SC Electrica SA, Sucursala de Distribuţie Electrică Alba a alocat sume importante pentru lucrări de reparaţii, modernizări, îmbunătăţiri de tensiune sau chiar extinderi de reţele din surse proprii. De exemplu, 17,3 miliarde de lei au fost alocaţi pentru 45,8 km reţea şi 5 puncte de transformare.
     În această toamnă vor mai fi promovate 12 lucrări pentru care sunt alocate 6,2 miliarde de lei şi care vor fi finalizate în 2003. Pentru continuarea lucrărilor de reparaţii, modernizări sau îmbunătăţire nivel tensiune, SDFRE Alba are pregătite documentaţii tehnice pentru 20 de lucrări ce însumează 30 de miliarde de lei. (F.R.)

Aiudul şi cartea
     La sfârşitul săptămânii trecute, la Aiud a avut loc ediţia din acest an a Zilelor Bibliotecii municipale "Liviu Rebreanu", manifestare menită să reliefeze rolul bibliotecilor publice în viaţa comunităţii, în formarea generaţiilor viitoare. Ca în fiecare an, acţiunea s-a bucurat de o prezenţă semnificativă şi tot ca în fiecare an a fost lansată publicaţia "Aiudul şi cartea", ajunsă acum la cel de-al cincilea număr. Cititorii pot găsi aici relatări asupra ediţiilor precedente ale manifestării şi aşa cum era firesc articole referitoare la viaţa şi opera lui Liviu Rebreanu şi familiei sale. Dar pentru că este o publicaţie cu caracter cultural, în paginile sale sunt prezentate şi alte aspecte ale vieţii spirituale a municipiului Aiud: Ansamblul de cântece şi dansuri populare "Doina Aiudului", Începuturile radioului la Aiud, Bibliotecile şcolare. Una peste alta "Aiudul şi cartea" este un foarte bun instrument documentar. (A.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.