Prima pagină Ediția din: 11.09.2002
Știri
Prefectul Ioan Rus ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Muntelui
     Ieri, la Bucureşti s-au desfăşurat lucrările Forumului Naţional al Muntelui - 2002, prilej cu care a fost aleasă şi componenţa Consiliului Naţional al Muntelui. Ca preşedinte a fost desemnat premierul Adrian Năstase, iar ca vicepreşedinte, reprezentantul judeţului Alba, prefectul Ioan Rus. De asemenea, în cadrul Biroului Executiv al acestui organism au mai fost aleşi senatorul Cornel Filipescu, primarul comunei Albac, Gheorghe Paşca şi şeful Direcţiei Zonelor Montane din cadrul DGAIA Alba, Gheorghe Pogan. (R.J.)
Fonduri SAPARD pentru Cetatea de Baltă
     Specialiştii organizaţiei PSD din Cetatea de Baltă au întocmit studiul de fezabilitate pentru un proiect care vizează lucrările de reparaţii şi modernizare ce vor fi făcute la drumurile comunale. Acest studiu face parte din documentaţia pentru obţinerea de fonduri SAPARD. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Catedrala Reîntregirii Neamului
Rugă pentru victimele de la WTC
     ÎPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, ne-a declarat că în cursul acestei zile, la un an de la sângeroasele atentate din SUA, la Catedrala Reîntregirii Neamului vor fi comemorate victimele de la World Trade Center. Cei morţi la New York vor fi pomeniţi la Sfânta Liturghie. (F.R.)
Deputatul Nicolae Păun la Alba Iulia
     Sâmbătă, 14 septembrie a.c., deputatul Partidei Romilor Social Democrată, Nicolae Păun, se va afla la Alba Iulia, unde va avea o serie de convorbiri cu autorităţile locale şi judeţene cu privire la stadiul implementării strategiei guvernamentale de îmbunătăţire a situaţiei romilor din judeţul Alba. De asemnea, tot cu acest prilej, consilierul Petru Ilie va prezenta o informare cu privire la activitatea Biroului judeţean pentru Romi. Nu în cele din urmă, în cursul aceleiaşi zile, deputatul Nicolae Păun, care este şi preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, cultelor şi al minorităţilor naţionale din România, se va deplasa la Jidvei pentru a se întâlni cu reprezentanţii comunităţii de romi din localitate. (R.J.)
Combaterea traficului cu lemne
     Lucrătorii Postului de Poliţie Bistra în colaborare cu angajaţii Ocolului Silvic Valea Arieşului au organizat în perioada 5-8 septembrie a.c. o acţiune pe linia combaterii traficului de lemn din Apuseni. Au fost controlate 7 instalaţii de debitat material lemnos, 20 de autovehicule şi au fost legitimate 32 de persoane. Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2,4 milioane de lei. Oamenii legii au constatat 4 infracţiuni silvice. A fost depistat un tânăr din satul Poiana - comuna Bistra, care a tăiat ilegal din pădurea statului 7 arbori nemarcaţi, în valoare de 10,6 milioane de lei. (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.