Ultima oră
Știri
O femeie din Vinţu de Jos a predat poliţiei TF o borsetă găsită, cu 6,5 milioane de lei!
     Doamna Titie Chirilă din Vinţu de Jos s-a prezentat miercuri la Postul de Poliţie TF Vinţu de Jos unde a predat o borsetă găsită pe DN 1, în imediata vecinătate a staţiei CFR Vinţu de Jos. În borsetă se aflau 6,5 milioane de lei şi actele de identitate ale unui şofer din Suceava. Păgubaşul a fost anunţat imediat, acesta prezentându-se la Postul de Poliţie TF Vinţu de Jos pentru a-şi recupera borseta. Păgubaşul a declarat poliţiştilor că şi-a pierdut probabil borseta în momentul în care a oprit TIR-ul pe care-l conducea pe DN1, din direcţia Curtici spre Sibiu. Borseta i-a căzut din cabina TIR-ului, fără să observe. Evident, păgubaşul îşi luase gândul de la eventualitatea recuperării prejudiciului. Femeia a fost recompensată de şofer pentru gestul ei. Iar noi ne simţim deja mai bine, constatând că mai trăiesc încă oameni de o asemenea corectitudine printre noi... (N.T)
Felicitări adresate prefectului Ioan Rus
     Cea mai importantă personalitate politică şi administrativă a judeţului Alba, prefectul Ioan Rus şi-a serbat ieri ziua de naştere, încă de dimineaţă, domnia-sa fiind asaltat de numeroşi cunoscuţi pentru a fi felicitat. La sfârşitul programului de lucru, sărbătoritul a ciocnit cu subalternii săi precum şi cu ziariştii acreditaţi la Prefectură câte o cupă de şampanie. Subprefectul Ioan Maier a ţinut în mod cu totul special să adreseze câteva cuvinte emoţionante celui care se află în linia întâi în dificila misiune de a asigura un viitor mai decent, locuitorilor judeţului Alba.(R.J.)
Razie pe trenurile personale de călători
     Regionala CFR de Transport Călători Braşov, în colaborare cu Serviciul Poliţiei TF Alba, a organizat ieri dimineaţă, între orele 6.00-8.00, o razie pe două trenuri personale de călători. Între staţiile Mirăslău şi Aiud au fost oprite trenurile personale Tg. Mureş-Sibiu şi Cluj Napoca-Teiuş. Au fost identificaţi 76 de călători care s-au urcat în tren fără bilete. Dintre aceştia, 30 au fost sancţionaţi cu 3,16 milioane de lei în total, iar altor 46 le-au fost eliberate bilete de călătorie. (N.T.)
Un tânăr din Vinerea a murit electrocutat
     Miercuri seara, în jurul orei 20.00, în localitatea Vinerea a avut loc o tragedie soldată cu moartea unui tânăr de numai 24 de ani. Victima se numeşte Teodor Mircea Crişan. Bărbatul lucra într-un atelier, dorind să-şi sudeze o piesă la bicicletă. Din păcate, el a folosit o instalaţie electrică improvizată ce alimenta mai multe aparate de sudură, polizorul şi o maşină de găurit. Probabil din cauza supraîncărcării instalaţiei s-a produs un scurt circuit electric care s-a dovedit a fi fatal pentru tânăr. El a fost transportat de urgenţă la spital, dar, din păcate era deja prea târziu. Medicul care a constatat decesul a confirmat că moartea a intervenit ca urmare a electrocutării. (F.R.)
Un iordanian care a ţepuit o firmă din Lopadea Nouă - urmărit prin Interpol
     Poliţiştii din Aiud au finalizat cercetările în dosarul penal privind comiterea infracţiunii de înşelăciune, faptă comisă de cetăţeanul iordanian Yousef Ismael Almana Ssra, de 31 de ani, din Palestina, rezident în Bucureşti. Cel în cauză a fost dat în urmărire şi prin Interpol. În fapt, în luna iunie a acestui an, iordanianul a cumpărat de la o firmă de lactate din Lopadea Nouă o impresionantă cantitate de caşcaval, achitând marfa cu o filă CEC. Însă contravaloarea mărfii - 45,82 milioane de lei - nu a putut fi ridicată de la bancă de firma vânzătoare deoarece iordanianul nu avea disponibil în cont. Poliţiştii au dispus aplicarea sechestrului asigurator pe bunurile iordanianului din Bucureşti pentru ca prejudiciul să poată fi recuperat. Urmăritul internaţional va fi judecat în lipsă. (N.T.)
Câştigătorii concursului "Avram Iancu - eroism şi jertfă"
     În perioada mai-septembrie 2002 s-a dsfăşurat, în organizarea DCCPCN Alba, Concursul naţional de Creaţie Literară "Avram Iancu - eroism şi jertfă". Juriul format din Ioan Bâscă - scriitor, Mioara Pop - directoarea Bibliotecii judeţene "Lucian Blaga" Alba, Cornel Petru Comşa - directorul Centrului judeţean al creaţiei populare Alba, Emil Jurcă - preşedintele filialei Alba Iulia a Societăţii culturale "Avram Iancu", Vasile Miron - preşedintele filialei Alba a Uniunii Vatra Românească, avâdu-l ca preşedinte pe scriitorul Ion Mărginean, au desemnat din cele aproape trei sute de lucrări trimise câştigătorii: *Poezie - Traian Oancea din Aldeşti, jud. Arad a obţinut singurul premiu acordat. La această secţiune s-au acordat mai multe menţiuni: Augustin Jula - Vinerea (jud. Alba), Sorin Tache - Alba Iulia, Ioan Raţiu - Pănade (jud. Alba), Gheorghe Apetroae - Sibiu, Laura Vega - Râmnicu Vâlcea. *Eseu: Ion Topolog - Braşov, Cristea Avram - Alba Iulia. *Proză (povestiri): Traian Dobra - Stei (jud Bihor), Ioan Simedre - Stei (jud. Bihor). *Cărţi despre Avram Iancu: - Ilie Furduiu - Alba Iulia.
     Lucrările premiate, dar şi altele dintre cele primite la concurs vor fi selectate pentru publicaţia "Iancule - crai luminat", care va apărea la finele anului în curs.
Anca DINICĂ

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Poliţiştii de la crimă organizată Alba Iulia au capturat peste 2000 pastile Ecstasy
     În data de 10 septembrie 2002, lucrătorii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba Iulia au realizat prinderea în flagrant, pe raza municipiului Deva, Hunedoara, a numiţilor Marina Raoul, de 21 de ani, Costăchescu Claudiu-Adrian, de 28 ani şi Ilca Octavian, de 32 de ani, toţi din Hunedoara. Primii doi au fost identificaţi în Staţia de carburanţi MOL din Deva, în autoturismul Nissan Primera, de culoare albă, cu număr de înmatriculare german EI-B 984, condus de Costăchescu Claudiu-Adrian. Cu ocazia percheziţiei efectuate, în autoturism, pe podea, lângă bancheta din faţă, ocupată de Marina Raoul, într-o borsetă, s-a descoperit un număr de 20 pungi din plastic transparent, ce conţineau în total 2.012 comprimate de Ecstasy. Din analiza de laborator efectuată, rezultă faptul că acestea sunt derivate de amfetamine (MDMA) fiind incluse în categoria drogurilor de mare risc.
     Cel de-al treilea numit, Ilca Octavian, a fost identificat în Staţia de carburanţi Petrom din Deva, în autoturismul proprietate personală, marca Mazda 626, de culoare vişinie, nr. de înmatriculare HD-05-LEF, în care cu ocazia percheziţiei efectuate s-a descoperit un pistol cu gaze marca Rhoner Sportwaffenfabrik, calibru 8mm, care avea în încărcător un număr de cinci cartuşe cu gaze iritant-lacrimogene, pentru deţinerea căruia nu este autorizat.
     Din cercetările efectuate rezultă că drogurile au fost procurate de învinuitul Ilca Octavian, care le-a dat celorlalţi doi pentru a le comercializa contra sumei de 300 milioane de lei, urmând ca după comercializare să le fi plătit acestora suma de 300 dolari SUA.
     "Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus continuarea cercetărilor cu cele trei persoane în stare de arest preventiv de 5 zile, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, conform Legii nr. 143/2000, pedeapsa fiind închisoarea între 10 şi 20 de ani", ne-a declarat subcomisarul Tudor Grindean, şeful Centrului zonal. Pastilele erau ştanţate pe o faţă cu imaginea lui Budha iar pe verso au o tăietură. Subcomisarul Grindean ne-a declarat că este prima captură de droguri inscripţionate cu "Budha" la nivel de ţară, însă nu a putut preciza încă dacă "marfa" este de import sau autohtonă. Şeful CZCCOA Alba Iulia declară că suspecţii au fost în vizorul poliţiei de câteva luni, însă s-a arătat surprins de ignoranţa celor în cauză care s-au "expus" cu o asemenea cantitate de droguri dintr-o dată. În cauză, cercetările continuă.
Nicoleta TOMUŢA

Astăzi debutează cea de-a treia ediţie a "Zilelor Sebeşului"
Se vor acorda 7 titluri de cetăţean de onoare al oraşului * Majoritatea manifestărilor vor fi prezentate de vedetele Dan Negru (Antena1) şi Elize Stan (TVR1) * 14 concurente pentru onoarea de a fi Miss Sebeş - 2002 * Concerte "live" susţinute de Bosquito, Candy, Sexxy şi Mircea Rusu Band * Fostele glorii fotbalistice Rică Răducanu, Florea Dumitrache şi Sandu Neagu vor da piept cu o selecţionată locală
     Primarul Mugurel Sârbu a prezentat presei ultimele detalii legate de cea de-a treia ediţie a manifestărilor prilejuite de "Zilele Sebeşului", care vor debuta astăzi, de la ora 9.00, şi se vor încheia duminică, 15 septembie a.c., la ora 20.30. Astfel, în dimineaţa zilei de astăzi, cu prilejul primirii invitaţilor, va fi lansată cartea "Sebeşul", o monografie a localităţii până în anul 1918 scrisă de Ion Raica şi vor fi acordate 7 titluri de cetăţean de onoare al oraşului următoarelor personalităţi care de-a lungul timpului şi-au adus însemnate contribuţii la dezvoltarea urbei: Theobald Streiffeld - post mortem; Johann Schopp - post mortem ( fost primar al Sebeşului în perioada 1900-1914); Felician Fărcaşu - post mortem; dr. Ilie Daniel; post-mortem Dumitru Muntiu; Carl Hecker; Bogdan Titu. Apoi vor urma deschiderea oficială a manifestărilor, vernisajul expoziţiei "Franz Binder" şi o slujbă ecumenică la Biserica Evanghelică, unde vor participa alături de preoţii evanghelişti şi cei ortodocşi şi catolici. Ziua de vineri se va încheia cu un concert de muzică pop-dance susţinut de Bosquito, Candy şi Sexxy. Mâine, unul dintre principalele puncte de atracţie va fi concursul "Miss Sebeş 2002" - ora 18.00 - Casa de cultură "Lucian Blaga", la care s-au înscris 14 concurente. Vor fi acordate 4 premii, în valoare totală de 3,5 milioane de lei, noutatea absolută constând în faptul că manifestarea va fi prezentată de vedeta postului Antena 1, Dan Negru, care a fost adus la Sebeş graţie unor sponsori generoşi. Seara este programată o discotecă în aer liber, precedată de un concert ale unor formaţii printre care şi Mircea Rusu Band. Duminică, de la ora 11.00, pe stadionul "Arini", o selecţonată de veterani din Sebeş vor disputa o partidă demonstrativă de fotbal cu fostele glorii ale echipei naţionale a anilor 70-80, printre care se vor regăsi Rică Răducanu, Florea Dumitrache, Florică Voina, Sandu Neagu, Vasile Aelenei şi Cătălin Donose.
     În aceeaşi zi, de la ora 17.30, va avea loc şi un concert de muzică populară prezentat de Elize Stan - TVR1, cu participarea a renumiţi interpreţi, între care Dumitru Fărcaş şi Ionuţ Fulea. "Zilele Sebeşului" se vor încheia cu un foc de artificii "tras" din faţa primăriei şi un banchet ce se va desfăşura la restaurantul "Leul de aur". Primarul Mugurel Sârbu a mai declarat că au fost lansate invitaţii tuturor oficialităţilor de la Bucureşti, fiind foarte posibil ca la Sebeş să fie prezente câteva personalităţi de marcă ale administraţiei centrale. Cu acest prilej va sosi la Sebeş şi o delegaţie a oraşului Komarom - Ungaria, localitate înfrăţită cu municipiul aflat timp de trei zile în sărbătoare. De asemenea, Romtelecom Alba va avea un centru de presă şi o prezentare de servicii în holul primăriei, iar în oraş va avea un punct de vânzare a cartelelor telefonice.
Răzvan JURCĂ

RDS va transmite live pe Internet "Zilele Sebeşului"
     RDS participă la a treia ediţie a manifestărilor prilejuite de "Zilele Sebeşului", sărbătoare organizată de Consiliul local şi Primăria municipiului Sebeş. În cadrul acestui eveniment, RDS împreună cu partenerul său din Sebeş, Extaz Company SRL, va oferi vizitatorilor săi posibilitatea de a accesa gratuit Internetul în cadrul standului RDS, special amenajat pentru acest eveniment. RDS va sponsoriza aceste manifestări, acordând 200 de carduri Day Link de acces gratuit la Internet elevilor pentru merite deosebite precum şi participanţilor la manifestările sportive ce vor avea loc în cadrul evenimentului, sponsorizând şi Concursul "Miss Sebeş". Cu această ocazie, RDS va transmite live secvenţe de la această manifestare precum şi înregistrări de la evenimentele mai importante. Adresa care poate fi accesată pentru a putea avea acces la transmisie este www.alba.rdsnet.ro.
Suzana RUSU, director filială

Câinii comunitari - pericol public
Un băieţel din Alba Iulia a fost mutilat de un câine
     Problema sensibilă a câinilor vagabonzi dar şi cu stăpâni, rămâne în actualitate, deşi primăria a luat măsuri speciale în acest sens. Din păcate, zilnic, două-trei persoane se prezintă la spital cu plăgi muşcate de câini, susţin medicii albaiulieni. În cursul zilei de miercuri, un băieţel de doar 8 ani, a fost atacat de un câine care l-a muşcat de ureche.
     Victima inocentă a atacului a rămas fără lobul urechii. Medicii susţin însă că micuţul nu-şi va pierde auzul, el rămânând însă cu deformare la ureche. Pacientul va fi supus tratamentului antirabic, după care va fi dus înapoi la ORL. (F.R.)
Câini împuşcaţi la Cugir
     Aşa cum v-am mai informat, la Cugir a fost instaurată carantina de gradul III, după ce autorităţile sanitar-veterinare au descoperit un caz de rabie la câine. Prin urmare, Primăria Cugir a trecut la primele măsuri în astfel de situaţii, solicitând cetăţenilor să nu mai lase câini dezlegaţi şi vânătorilor să înceapă să-i... recolteze pe "atactori" în afara oraşului. În timp ce negocierile cu vânătorii sunt în derulare, la Cugir au apărut primii câini împuşcaţi.
     O ştire neconfirmată arată că aceşti câini sunt împuşcaţi pe timp de noapte, de persoane neidentificate probabil, victime ale câinilor. (F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.