Prima pagină Ediția din: 17.09.2002
Știri
La Alba Iulia
Administraţia Finanţelor Publice are un nou şef
     Printr-un ordin al ministrului Finanţelor Publice, Mihai Tănăsescu, d-l ec. Petru Turtă a fost împuternicit cu exercitarea atribuţiilor funcţiei publice de conducere, ca director al Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Alba Iulia, până la ocuparea prin concurs a postului. Înainte de a fi numit în această funcţie, d-l Petru Turtă a fost şef al Serviciului de Control şi Audit Intern din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Alba. În ceea ce priveşte postul de director adjunct al Administraţiei Finanţelor Publice urmează ca joi, 19 septembrie să se organizeze un concurs pentru ocuparea acestei funcţii. (A.D.T.)
Nou comandant la Brigada 5 Vânători de Munte
     În prezenţa generalului Ioan Cioară, comandantul Corpului 4 de Armată "General Constantin Prezan" a fost instalat ieri în funcţie noul comandant al Brigăzii 5 Vânători de Munte "Avram Iancu" din Alba Iulia, colonelul Victor Petru Toader, fost locţiitor al comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte din Braşov. Până în prezent, comanda Brigăzii 5 Vânători de Munte a fost asigurată de col. Vasile Bârea. Acesta va ocupa în continuare funcţia de locţiitor al comandantului. (N.T.)
60 de jandarmi au donat sânge
     Ieri dimineaţă, 60 de jandarmi s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine din Alba Iulia pentru a dona sânge. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Judeţean de Jandarmi Alba, mr. Ovidiu Gostian, ne-a informat că au donat sânge 10 cadre şi 50 de militari în termen. Jandarmii au ţinut să răspundă benevol apelului lansat de Centrul de Trasfuzii Sanguine Alba. (N.T.)
Prefectul Ioan Rus a inaugurat Centrul de informare de la Jidvei
     Ieri, prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus, a fost prezent în trei localităţi pentru a asista la festivităţile de deschidere a noului an şcolar 2002/2003. Este vorba despre Colegiul "Bethlen Gabor" din municipiul Aiud, şcoala generală din satul Ciuguzel, precum şi Centrul de informare de la Jidvei, care a fost inaugurat în aceeaşi zi. De menţionat faptul că unitatea şcolară din Ciuguzel - comuna Lopadea Nouă, a fost reabilitată ca urmare a unui proiect finanţat de Banca Mondială, în baza unui împrumut rambursabil garantat de Guvernul României. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La debutul noului an şcolar
Educaţia - cea mai bună investiţie
Mesaje kilometrice şi cornuri... "beton"!
     Marcată de o frică demnă de perioada comunismului ultra-suspicios, directoarea Liceului "Petru Maior", din Ocna Mureş, a precizat în discursul său de începere a noului an şcolar, în mod repetat, că d-l Theodor Stolojan se afla acolo în vizită la invitaţia primarului Vasile Bugnar. (Ca şi cum s-ar fi lepădat de "necuratul"). Ba chiar l-a lăsat pe invitatul special la urmă, după ce s-au transmis dascălilor şi elevilor interminabilele mesaje ale preşedintelui Iliescu şi premierului Adrian Năstase. (Un mesaj cu o nuanţă aparte a fost cel al d-lui Dorin Sandea, inspectorul şef al ISJ Alba, un amestec uluitor de poezie şi... dare de seamă, care i-a făcut pe toţi cei prezenţi să mustăcească de râs!)
     Stolojan a fost însă scurt, la obiect, definind în numai câteva fraze nostalgia şi speranţa ce marchează orice început, nu numai cel al şcolii (liderul liberal este cadru didactic la două dintre cele mai prestigioase universităţi româneşti!) Tot vizibilă a fost şi mândria patriotică de care a dat dovadă d-na directoare în momentul în care a anunţat că încă de la ora 7,30 s-au primit "cornul şi laptele" pentru o săptămână întreagă. Evident, din 16 până-n 22 septembrie, de-a lungul săptămânii, cornul cuvenit copiilor va fi... "beton". Că tot place expresia asta noii generaţii! (I.H.)
La Alba Iulia
Procurorul Mugurel Pamfil - şeful serviciului teritorial al Parchetului Naţional Anticorupţie
     Procurorul Mugurel Pamfil a fost desemnat de Parchetul Naţional Anticorupţie să ocupe funcţia de conducere din structura teritorială a acestei instituţii care se va ocupa de cazurile de corupţie din judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu - ne-a informat procurorul general al Curţii de Apel din Alba Iulia - Vasile Luha. Numirea şefului serviciului teritorial al PNA a fost făcută la începutul acestei luni, odată cu intrarea în vigoare a legii care reglementează funcţionarea Parchetului Naţional Anticorupţie.
     Tot cu această ocazie a fost numită şi Mirela Gânfălean ca grefieră şefă a serviciului teritorial al PNA. Precizăm că procurorul Mugurel Pamfil a deţinut până la această numire funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Deocamdată, secţia teritorială a PNA funcţionează în sediul şi cu logistica Parchetului Curţii de Apel. Procurorul general Vasile Luha ne-a mai declarat că, deocamdată, cele două instituţii îşi "împart" cauzele aflate pe rol, astfel încât de dosarele care vizează infracţiunile de corupţie să se ocupe serviciul teritorial al PNA. (D.M.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.