Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Dumnezeul nostru, Ţie mă rog, cu toată umilinţa: ţine pe fraţii mei şi pe surorile mele, în sănătate deplină şi împărtăşeşte-le lor darul Tău cel sfânt, ca să umble întotdeauna pe cărările Tale şi să facă întotdeauna cele plăcute Ţie. Dă-ne, Doamne, ca, de acum şi până la capătul vieţii noastre, să ne iubim şi să ne cinstim unii pe alţii; căci ce este mai bun şi mai frumos decât a locui fraţii împreună? Aşa, Doamne, ascultă rugăciunea mea şi Te îndură spre noi. Că bun şi iubitor de oameni eşti şi Ţie slavă înălţăm: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Codrat, Sf. Pr. Iona
Catolic: Sf. Matei, apostol şi evanghelist
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Ieftinirea energiei electrice - praf în ochi
     Deputatul PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru, a afirmat în ultima conferinţă de presă a PNL Alba că ieftinirea energiei electrice nu este altceva decât o nouă campanie de imagine a guvernului Adrian Năstase. Se ştie că guvernul a anunţat o ieftinire a KWH cu 0,6%. Pentru o familie de nivel mediu, care plăteşte o factură lunară de 300.000 lei, economia realizată este de 1.800 de lei, adică nici un covrig! Oricum ieftinirea energiei electrice chiar şi foarte puţin este un semnal că legile economiei de piaţă încep să funcţioneze şi în România. Un semnal de care guvernul Năstase s-a gândit să beneficieze punctând din nou la capitolul imagine. Pentru că "toate scumpirile energiei electrice au fost puse pe seama SC Electrica, iar acum ieftinirea ni se spune că se datorează guvernului. Să înţelegem că societăţile comerciale ştiu doar să scumpească, dar guvernul este cel care decide în locul lor ieftinirile?" (A.D.)

În timp ce opoziţia se "păstrează la naftalină"
Iniţiativele parlamentare ale deputatului Codrin Ştefănescu primesc rând pe rând aviz favorabil
     Aflat pentru mai multe zile la Alba Iulia, deputatul PSD de Alba, Codrin Ştefănescu, a susţinut în cursul zilei de ieri o conferinţă de presă la sediul partidului. Secretarul executiv al PSD a remarcat faptul că, pe plan local, ca de altfel şi la nivel naţional, opoziţia este practic inexistentă."Ei nu vin cu soluţii concrete pentru a construi împreună ceva trainic. În ultima perioadă nu am fost invitaţi la nici un dialog pe probleme de interes general. Este foarte clar că opoziţia se pierde pe zi ce trece. Nu ştiu de ce liderii acestor partide se păstrează la naftalină, nu reuşesc nimic concret sau coerent. Singura critică pe care ne-o aduc este aceea că am " pedeseriza" întreg judeţul. Noi ştim de ce vin toţi spre PSD, pentru că nu au altă soluţie. Am fost mereu deschişi dialogului, iar preşedintele PSD Alba, Ioan Rus, a lansat numeroase invitaţii la dialog, dar de cele mai multe ori discuţiile s-au transformat în monologuri. În concluzie, eu cred că nu îi mai interesează deloc soarta judeţului". Sugestia lui Theodor Stolojan, lansată în urma vizitei din judeţ, de a se renunţa la cornul şi laptele acordat elevilor, nu l-a convins pe deputatul Codrin Ştefănescu, el afirmând că niciodată liderul PNL nu va fi în stare să ofere soluţii viabile care să vină în sprijinul celor mulţi, ci doar unor grupuri răzleţe. "Ar trebui să privească mai întâi în ograda lui, unde mulţi sunt acuzaţi de fel şi fel de excrocherii financiare, privatizări frauduloase etc. Consider că programul lansat de guvern este unul social-democrat care are doar avantaje. Programul Laptele şi cornul a fost apreciat de către presa internaţională, americanii considerându-l cel mai mare program social - democrat din Europa ce a avut finalitate. Nu Guvernul a primit laudele, ci România." Un alt subiect abordat de parlamentarul PSD a fost cel din domeniul legislativului. Recent, a primit aviz favorabil cea de-a doua Lege a tineretului, potrivit căreia persoanele cu vârste de până la 35 ani pot solicita un loc de casă şi vor beneficia de facilităţi pentru construirea locuinţelor. Actul normativ se adresează cu prioritate tinerilor din mediul rural şi celor cu posibilităţi materiale reduse. În ianuarie 2003 va fi promulgată o altă lege care cuprinde facilităţi fiscale pentru tinerii întreprinzători. "În curând va primi aviz favorabil şi legea "firmelor căpuşă" care a fost ideea unor oameni de afaceri din judeţ şi probabil că ea se va numi Legea judeţului Alba.
     În prezent, legea a fost acceptată de Guvern, deci sper să nu existe nici o problemă", a mai precizat Codrin Ştefănescu. Nu a fost ocolit nici mult mediatizatul caz - recent înfiinţata asociaţie "Acord '89". "Am pornit la un drum nou în momentul când era necesară o schimbare radicală şi se simţea nevoia unor lideri curaţi, care să ţină seama de libertăţile câştigate în decembrie 1989. Principiile acestei organizaţii sunt egalitate, reciprocitate adică toţi pentru unul, unul pentru toţi, o idee care ar putea fi aplicată întregului popor la fel cum s-a întâmplat în urmă cu 13 ani. Cel de-al treilea principiu îl constituie adevărul legat de revoluţie, el nu poate fi interpretat, este clar că a fost vorba despre o mişcare antisocială sângeroasă, soldată cu victime. Imaginea noastră nu corespunde încă aşteptărilor, dar ea este perfectibilă", a spus liderul PSD. De menţionat faptul că, deşi nu a fost prezent la şedinţa membrilor ACORD '89, cunoscutul revoluţionar Mihai Babiţchi a fost desemnat vicepreşedinte al Biroului Executiv al "Acord '89". (A.D.T., R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.