Prima pagină Ediția din: 23.09.2002
Știri
După gratii, pentru că şi-a bălăcărit nevasta
     Judecătoria Alba Iulia a hotărât condamnarea unui bărbat din Cricău la două luni de închisoare, pentru că a provocat scandal în familie şi şi-a făcut nevasta în fel şi chip. Femeia a sesizat poliţia, care la rândul său l-a prezentat pe Marian S., de 38 de ani, instanţei. Având în vedere că nu este la prima grozăvenie de acest gen, judecătorii s-au gândit să-i dea acestuia o perioadă de timp să mediteze... după gratii. (F.R.)
Director nou la Leagănul de copii Alba Iulia
     De curând, la conducerea Leagănului de copii din Alba Iulia, botezat "Complexul de servicii comunitare Arnsberg", a fost numit un nou director în persoana prof. inspector Lenica Bucur. Acest post a rămas vacant după ce dr. Dan Sicoe a fost numit director al Direcţiei pentru protecţia copilului. Lenica Bucur a venit la leagăn prin transfer de la ISJ Alba, unde s-a ocupat tot cu probleme ale copiilor. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
A X-a ediţie a Târgului Apulum Agraria 2002
Expoziţie, târg, piaţă, de toate şi nimic
De ce la Casa de cultură şi nu într-o piaţă?
     AgrariaA X-a ediţie a Târgului Naţional pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Apulum Agraria 21-24 septembrie 2002, inaugurată sâmbătă la Alba Iulia, s-a dorit a fi o ediţie jubiliară. Intenţie lăudabilă numai că, în realitate, cea de a zecea ediţie a târgului n-a prea fost la înălţimea aşteptărilor. Înainte de toate pentru că strădania DGAIA Alba, a Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Alba şi a firmelor expozante din judeţ n-a putut suplini lipsa participanţilor din alte judeţe ale ţării şi de peste hotare, aşa cum se obişnuia la ediţiile anterioare. Noroc cu participanţii la Conferinţa judeţeană a PSD Alba, ce a avut loc tot la Casa de cultură a sindicatelor, care au mai salvat absenţa publicului, a agenţilor economici de la "cea mai importantă manifestare promoţională organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba", cum se spune în prefaţa programului celei de a X-a ediţii a târgului. Aşa că, salutul de "Bine aţi venit!", adresat de d-l Cornel Orzea, preşedintele CCIA Alba, n-a avut audienţa şi ecoul scontat. La deschiderea oficială a Târgului au luat parte domnii Ioan Rus, prefectul judeţului Alba, Eugen Popa, preşedintele interimar a CJ Alba, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, Codrin Ştefănescu, secretar executiv al PSD, Nicolae Gavrilă, preşedintele CENTRO COOP Bucureşti, Nicolae Sabău, secretar general al CCIA Alba, deputaţi şi senatori PSD de Alba, alţi invitaţi.
     Neparticiparea multor agenţi economici, fermieri şi producători agricoli la actuala ediţie a târgului a fost motivată de taxele exagerat de mari solicitate de CCIA Alba pentru plata spaţiilor închiriate, atât în incintă cât şi în afara Casei de cultură. În aceste condiţii, nu e de mirare că au participat cu standuri doar firmele de producţie şi procesare a produselor agroalimentare, unii producători de tractoare, maşini şi utilaje agricole, furnizorii de sămânţă. Sărăcia actualei ediţii a fost puţin înviorată de prezenţa unor firme de marcă: SC Jidvei SRL, Mia Carn SRL Mirăslău, Delta Plus SRL, Geco Star SRL Cugir, Păpădia SRL Aiud, Salina SA Ocna Mureş şi SCV Blaj. Au trezit interes maşinile de muls prezentate de Intercas SRL Cluj Napoca, standurile Direcţiei Silvice Alba şi cele cu produse obţinute pe loturile demonstrative organizate de CCIA Alba.
     Albaiulienii, şi nu numai ei, aflaţi sâmbătă şi duminică la târg au putut servi tradiţionalii mici şi berea oferită de King Alex SRL şi Ardealul SA Aiud. Cei mai graşi la pungă s-au putut înfrupta din viţelul rumenit o noapte şi o jumătate de zi la cărbuni încinşi. Mulţi oameni au plecat însă neîmpăcaţi acasă, pentru că n-au avut de unde să-şi facă aprovizionarea cu legume şi fructe, must etc. pentru toamnă-iarnă. Expozanţii n-au mai oferit spre vânzare produsele expuse. Târgul de toamnă, asimilat cu sărbătoarea recoltei, a fost lipsit de farmecul şi prospeţimea de altădată. Şi asta fără a fi deloc nostalgici. Ca să-şi mai potolească puţin ofurile, participanţii la târg au mai zăbovit la expoziţia cu animale şi păsări realizată de zece expozanţi. Prima zi a târgului s-a încheiat cu o masă rotundă cu tema: "Cercetarea ştiinţifică în sprijinul redresării şi relansării agriculturii". Au avut intervenţii dr. ing. Elena Nagy şi dr. ing. Vasile Moldovan de la SCA Turda, dr. ing. Ioan Buia, SC Jidvei SRL şi dr. Hanz I. Jakob, manager proiectant GTZ. În continuare, a avut loc o surpriză pregătită de organizatori care a fost sarea şi piperul actualei ediţii. Pentru prima dată a avut loc o tombolă. La tragerea din urnă au fost declarate câştigătoare 117 bilete. Premiile au constat din cartofi, vinete, mere, raţe, gâşte, pui, găini, butelii de vin oferite de numeroşi sponsori. Marele premiu, un viţel viu, a revenit norocosului inginer cugirean Ioan Goţea, care a declarat că va duce patrupedul la ferma zootehnică a familiei. Chiar dacă nu va fi jubiliară, tragem nădejdea că viitoarea ediţie a târgului va fi mai reuşită.
Sebastian TRUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.