Curier județean
Rugăciunea de azi
     Să învie Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii Lui şi să fugă de la faţa Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul; cum se topeşte ceara de faţa focului, aşa să piară diavolii de la faţa celor ce iubesc pe Dumnezeu şi se însemnează cu semnul crucii şi zic cu veselie: Bucură-te, preacinstită şi de viaţă făcătoare Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, şi S-a pogorât la iad şi a călcat puterea diavolului şi te-a dăruit nouă pe Tine, cinstită Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmaşul. O, preacinstită şi de viaţă făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi cu Sfânta Doamnă Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, şi cu toţi sfinţii în veci. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Zămislirea Sf. Pr. Ioan Botezătorul; Cuv. Xantipa
Catolic: Sf. Lin; Sf. Tecla
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Aurel Mârza - director executiv al posturilor locale Alpha TV şi Tele 7
     MârzaRecent, pentru a crea o nouă imagine celor două posturi locale de televiziune, Alpha TV şi Tele 7, d-l Aurel Mârza a fost desemnat ca director executiv al acestora. După cum ştim, omul de afaceri Aurel Mârza şi-a demonstrat de nenumărate ori calităţile sale de politician, domnia sa ocupând în prezent funcţia de şef de cabinet al deputatului PSD Codrin Ştefănescu, fiind totodată şi vicepreşedinte al organizaţiei PSD Alba. (A.D.T.)

În premieră
Caravana RENAULT la Alba Iulia
     RenaultVineri şi sâmbătă (20-21 septembrie a.c.) dealer-ul "Transilvania Automobile Sibiu", cu sediul pe DN1, la km 303 Şelimbăr - tel. 0269/560489, fax 0269/560479, a organizat, în premieră, la Alba Iulia - Expoziţia auto Renault. Timp de două zile, caravana auto Renault care a poposit în faţa magazinului Unirea, a dat prilejul tuturor albaiulienilor (şi nu numai) să admire frumoasele modele Renault Megane, Laguna, Scenic, Clio, Symbol, Kangoo Grand Confort (de marfă) Kangoo Expression (de pasageri, cu 5 locuri). Impresionaţi de interesul pe care l-a stârnit în rândul vizitatorilor şi cumpărătorilor, organizatorii au promis că vor reveni cât de curând la Alba Iulia. (N.T.)
De ce există invidie?
     Bogăţia sufletului este singura bogăţie a omului. Invidia oamenilor arată cât se simt ei de nefericiţi. Ea este firească omului din zilele noastre. Totuşi ea este un viciu şi mai ales o nefericire. Trebuie să o privim ca pe duşmanul fericirii noastre şi să o înăbuşim înainte de a ne cuprinde firea. Seneca spunea "să ne bucurăm de ale noastre fără comparare cu alţii". Să ne uităm mai des la cei care se află la greu, decât la cei ce ne par că se află mai bine. Şi credem că nu vom fi fericiţi dacă ne vom mâhni fiindcă cineva este mai fericit. Nu este ură mai neîmpăcată decât invidia. Din această cauză să ne silim a nu o deştepta în alţii şi am face mai bine dacă ne-am lipsi de această plăcere. Invidia, asemenea reputaţiei unui om, este la fel ca umbra sa. Gigantică atunci când îl precede şi de proporţii reduse când îl urmează. Toţi oamenii se nasc buni. Dar pentru că Dumnezeu le-a dat foamea, devin răi şi se mănâncă între ei. Invidia pune în umbră şi prietenia. Falsul prieten te urmează ca umbra, atâta timp cât eşti în plină lumină a soarelui. A rămas un adevăr: invidia dă semne de inferioritate.
Ioan Emil ALBU,
dirigintele Oficiului poştal Vinţu de Jos

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.