Prima pagină Ediția din: 27.09.2002
Știri
Podgoria Târnavelor pe micul ecran
     Canalul de televiziune România Internaţional va difuza astăzi la ora 20 şi 30 de minute în cadrul emisiunii "Destinaţia România" un reportaj realizat în podgoria de la Jidvei. Tradiţia viticolă a regiunii numite odinioară împreună cu toate viile din judeţul Alba "Ţara Vinurilor", biserica de la Bălcaciu veche de 600 de ani, castelul de la Cetatea de Baltă în pivniţele căruia se produce vinul spumant şi, în finalul emisiunii, momentul inevitabil şi incitant al degustării de vinuri, iată sumarul reportajului realizat de Viorel Constantin (imagine) şi Dumitru Bădiţa (reporter).
"Laptele şi cornul" costă 8 miliarde de lei
     Printr-o adresă transmisă Guvernului României, Consiliul Judeţean Alba solicită alocarea unei sume de aproximativ 8 miliarde de lei în vederea acoperirii cheltuielilor cu acţiunea "Laptele şi cornul". Aşa cum v-am mai informat, de prevederile acestei legi beneficiază circa 18.000 de elevi din clasele I-IV din judeţul nostru. Cele 8 miliarde de lei sunt necesare pentru buna desfăşurare a programului guvernamental până la sfârşitul acestui an. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Monstruoasa coaliţie PRM - UDMR
Extremiştii îşi dau mâna pentru a stopa demararea investiţiei de la Roşia Montană
Funar cere sprijinul "duşmanului de moarte", Laszlo Tokes
casă dărăpănatăLa Roşia Montană, o casă moţească veche se vinde cu cel puţin 700 milioane de lei.
     Investiţia de la Roşia Montană care presupune realizarea celei mai mari exploatări miniere de aur din Europa continuă să stârnească interesul presei judeţene şi centrale. Părerile sunt încă contradictorii, lucru perfect normal într-o democraţie. Nu la fel de normal ni se pare însă amestecul politicului într-o astfel de activitate, în ideea că nemulţumirile oamenilor vor fi transformate în voturi la viitoarea campanie electorală. Cine îi cunoaşte însă pe moţi ştie că aceştia nu pot fi duşi cu vorba, cu una cu alta. Sunt oameni simpli, care trăiesc greu, dar pe care viaţa i-a întărit. Este greu de crezut că ei mai pot fi păcăliţi de politicieni demagogi care le promit marea cu sarea, iar după ce se văd cu sacii-n căruţă uită de promisiunile făcute. Aşa că, moţii din Apuseni, inclusiv cei din Roşia Montană, au învăţat să gândească liber şi să ia ei singuri deciziile în problemele care îi privesc.
Florin ROMAN (Amănunte în pagina a II-a)

Pregătiri pentru 1 Decembrie
     În cursul zilei de ieri, la sediul Prefecturii Alba, sub patronajul prefectului Ioan Rus, s-a reunit pentru a doua oară Comandamentul pentru pregătirea manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Zilei Naţionale. În cadrul şedinţei, la care au participat şi preşedintele interimar al CJ Alba Eugen Popa, respectiv primarul Mircea Hava, reprezentanţii instituţiilor implicate au prezentat fiecare propuneri de program, urmând ca în curând ele să fie definitivate. Cei prezenţi au ajuns la concluzia că pe data de 30 noiembrie a.c., în fiecare oraş din judeţ să aibă loc manifestări dedicate Zilei Naţionale, pentru ca apoi pe data de 1 Decembrie să poată participa la marea sărbătoare din capitala de suflet a tuturor românilor . Nu vor lipsi nici în acest an spectacolele de folclor, muzică disco şi rock, focurile de artificii, friptura de viţel şi vinul oferit în căni cu sigla "1 Decembrie 1918" distribuite gratuit participanţilor. Următoarea şedinţă a Comandamentului se va desfăşura joi, 3 octombrie a.c.(R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.