Ultima oră
Știri
"Prichindel '50"
     Haideţi astăzi la Teatrul de păpuşi "Prichindel" din Alba Iulia pentru a sărbători alături de tânărul şi inimosul său colectiv împlinirea a 50 de ani de la înfiinţare. Deschiderea festivă a Zilelor teatrului de păpuşi "Prichindel '50" va avea loc la sediul teatrului, la ora 17.30, iar de la ora 18.00 sunteţi invitaţi în sala proaspăt reamenajată pentru a urmări spectacolul cu piesa "Misterioasa aventură", regizat de Oana Leahu, după un text de Antoine Saint-Exupery. Răspunzând invitaţiei veţi avea ocazia să-i cunoaşteţi pe cei care, cu mijloace materiale nu întotdeauna suficiente, se străduiesc să ofere copiilor clipe de destindere, dar şi pline de învăţătură. Veţi redeveni pentru puţin timp copii, dar în acelaşi timp veţi înţelege mai bine de ce un teatru este important pentru oraşul nostru. Şi poate că devenindu-i prieten veţi contribui la împlinirea unui vis - înfiinţarea unei secţii dramatice. Veniţi deci! (A.D.)
Prefectura Alba va avea propriul site pe Internet
     Cea mai importantă instituţie publică din judeţ, în speţă Prefectura Alba, va avea în curând un site propriu pe Internet. Adresa acestuia va fi www.prefecturaalba.ro şi va cuprinde, printre altele, o prezentare social-economică a judeţului Alba, cei mai importanţi colaboratori, programele de dezvoltare, precum şi sugestiile şi reclamaţiile sosite din partea cetăţenilor. (R.J.)
La Blaj
Un pensionar a fost izbit rău de o căruţă
     Pavel Deneş (65 de ani, pensionar din Blaj) a ajuns la spitalul din Blaj, miercuri, 25 septembrie, cu un umăr fracturat şi lovit rău la cap după ce a fost izbit de o căruţă. Deneş se angajase în traversarea străzii Iuliu Maniu din Blaj fără să se asigure, moment în care a fost surprins şi accidentat de o căruţă condusă de Ioan Bogdan (35 de ani, din Biia-Şona). În momentul impactului, Ioan Bogdan tocmai depăşise o căruţă care circula în faţă şi încerca să revină pe partea sa de mers. După accident, Bogdan a părăsit locul accidentului, fiind reperat de poliţiştii din Blaj într-un interval de 10 minute, pe DJ 107, la intrarea în comuna Sâncel. Căruţaşul a fost condus de poliţişti la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta a recunoscut că tocmai băuse o bere în târgul din Blaj. În cauză, poliţiştii din Blaj au început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului. (N.T.)
Doi ani de judecată pentru postul de gardian - şef
     Odiseea conflictului dintre CJ Alba şi fostul şef al CGP Alba, Roman Costan, a început în urmă cu doi ani când acesta a fost eliberat din funcţie pe motivul "necorespunzător sub raport profesional". Nemulţumit de această decizie, Costan a dat CJ Alba în judecată. La ultimul termen, Tribunalul Braşov a decis ca înainte de a lua o decizie, să se încerce o conciliere între cele două părţi.
     Preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa, ne-a declarat că lui Costan i s-a propus un post în CJ Alba, bine plătit, însă fostul şef al CGP a cerut un timp de gândire de câteva zile. Se pare că acesta vrea cu orice preţ să fie re-numit ca şef al CGP şi anularea hotărârii prin care a fost destituit. Dacă cele două părţi nu se vor înţelege, instanţa va decide de partea cui este dreptatea. (F.R.)
Scăpată cu bine din două războaie mondiale
O octogenară a fost rănită de un Tico Daewoo
     O femeie de 86 de ani, din Mihalţ, scăpată din două războaie mondiale, a fost lovită miercuri, 25 septembrie, la Alba Iulia, de un Tico Daewoo, în timp ce încerca să traverseze Calea Moţilor fără să se asigure. Şoferul autoturismului Tico, Radu Corin Rodeanu (43 de ani, din Bucureşti, domiciliat în Alba Iulia) nu a reuşit s-o mai evite pe femeia care i-a apărut în faţă, astfel încât, în urma impactului, Firvonia Enceanu a ajuns la Spitalul Judeţean Alba cu piciorul drept fracturat, traumatism cranio cerebral şi alte contuzii, fiind internată în secţia Ortopedie. Victimei octogenare şi conducătorului auto le-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea eventualei alcoolemii. În cauză, Poliţia rutieră Alba continuă cercetările. (N.T.)
Consilierii judeţeni în Italia
     Delegaţia Permanentă a CJ Alba a răspuns pozitiv invitaţiei d-lui Bruno Hosp, ministrul Culturii şi Prezervării Monumentelor al provinciei romane Bozen-Sudtirol, de a participa la a II-a conferinţă europeană a responsabililor regionali din domeniile culturii şi educaţiei. Conferinţa va avea loc în perioada 17-19 octombrie 2002 în Brixen, Italia. Judeţul Alba va fi reprezentat de consilierii judeţeni Ionuţ Fulea, Cornel Suciu şi de un reprezentant din aparatul propriu al CJ Alba. (F.R.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Poliţiştii din două localităţi s-au luptat cu "zmeul" din Bistra
     Pentru imobilizarea lui Ioan Bucică (47 de ani, din satul Bârleşti - comuna Bistra) - miercuri, 25 septembrie - a fost necesară intervenţia a două echipaje de poliţie. După ce a tras ceva alcool la măsea, numai atât cât să se simtă zmeu - Bucică s-a apucat de scandal, ameninţări şi înjurături taman în centrul comunei Bistra. Unul dintre oamenii agresaţi verbal a cerut ajutorul poliţiei din localitate. Cum poliţistul venit de la post nu i-a putut face faţă zdrahonului înfuriat, a fost solicitat ajutor de la Poliţia Câmpeni.Cu sprijinul echipajului venit de la Câmpeni, turbulentul a fost imobilizat şi prezentat Judecătoriei Câmpeni cu propunerea de a fi sancţionat cu închisoarea. Bucică nu s-a calmat nici în faţa instanţei de judecată, printre ameninţări şi insulte, acesta strigându-şi nevinovăţia. Pentru faptele comise, instanţa i-a administrat turbulentului o pedeapsă de 40 de zile de închisoare cu executare, viitor prilej de relaxare şi analiză "la rece". (N.T.)
La Galda de Jos
Şura unui gospodar a fost distrusă de incendiu
     Grupul de pompieri "Unirea" din Alba Iulia a intervenit în noaptea de 24/25 septembrie, ora 1.00, cu două două autospeciale, la stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui cetăţean din Galda de Jos. Din cauza unui scurtcircuit apărut la o instalaţie electrică neizolată corespunzător faţă de materialele inflamabile, s-a aprins şura lui Ioan Ignea din Galda de Jos. Focul a distrus 1,5 tone de fân, 100 mp din acoperişul şurii şi o parte din uneltele agricole depozitate în zonă. Pompierii au acţionat la stingerea incendiului mai bine de 4 ore. Nu s-au semnalat victime. (N.T.)
Nicolae Văcăroiu - mulţumit de activitatea PSD Alba
     Preşedintele Senatului României, Nicolae Văcăroiu însoţit de ministrul Finanţelor, Mihai Tănăsescu s-au aflat ieri, 26 septembrie a.c., într-o vizită de lucru la Alba Iulia. Cu acest prilej, cei doi demnitari s-au întâlnit la sediul PSD Alba cu membrii Delegaţiei Permanente a organizaţiei judeţene şi au vizitat sediul Direcţiei Generale de Finanţe din localitate. Ulterior, au avut loc o reuniune cu magistraţii de la Curtea de Apel Alba, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, Tribunalul Alba şi Parchetul de pe lângă Tribunal. Discuţiile s-au axat asupra fondurilor necesare pentru lucrările de investiţii destinate instanţelor judecătoreşti. "Vizita domnului Văcăroiu a fost una pe linie politică. Această vizită se înscrie în cadrul programului lansat recent de către Delegaţia Permanentă a PSD de verificare a activităţii organizaţiilor judeţene din ţară. Domnul Văcăroiu a apreciat ca pozitivă activitatea desfăşurată de PSD Alba şi ne-a asigurat de tot sprijinul domniei sale", ne-a declarat liderul PSD Alba, av. Ioan Rus. (R.J.)
Primarul Cugirului pe urmele agentului termic
     Primarul Cugirului, ing. Aurel Voicu, a fost primit de ministrul Industriilor şi Resurselor, Dan Ioan Popescu şi de secretarul de stat, gen. Decebal Ilina. A fost discutată problema asigurării agentului termic pentru populaţia Cugirului în iarna 2002-2003, în condiţiile în care funcţionarea centralei termice trecute în patrimoniul Primăriei Cugir va fi asigurată tot de uzina SC Cugir SA. De asemenea, a fost luată în discuţie finanţarea necesară montării unor centrale termice la Colegiul "I.D. Lăzărescu" şi la Clubul Copiilor din Cugir. Ministrul Dan Ioan Popescu şi secretarul de stat Decebal Ilina l-au asigurat pe primarul Voicu că vor interveni pentru asigurarea finanţării necesare acestor obiective în momentul în care un proiect al cugirenilor, întocmit în acest sens, va ajunge de la Consiliul Judeţean Alba la Ministerul Educaţiei Naţionale.
Alin DAVID

La Izvoarele
Un hoţ a furat motorina drumarilor
     Postul de Poliţie Livezile a fost sesizat de maistrul echipei de muncitori care efectuează lucrări de reabilitare a drumului din satul Izvoarele că în noaptea de 23/24 septembrie a.c., persoane necunoscute le-a furat motorina din utilajele lor de tonaj greu. Poliţiştii au descoperit că hoţii au smuls lacătele de pe rezervoarele a două utilaje şi cu ajutorul unui furtun (abandonat în câmpul infracţional, alături de o cheie de 14) au sustras 70 de litri de motorină. În scurt timp a fost identificat şi autorul furtului: Marius Ilarie Popiţa (27 de ani), domiciliat în Izvoarele, fără ocupaţie, cu antecedente penale, o "celebritate" locală în domeniul furturilor de tot felul. Motorina furată, în valoare de 1,28 milioane de lei, a fost găsită la domiciliul acestuia. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii păgubite. Cel în cauză va fi anchetat pentru furt calificat. (N.T.)
Şi în opinia umaniştilor (foşti pedişti), iarna nu-i ca vara!
PUR propune "Monument al Gerului" şi "Stradă a Frigului" în cartierul Ampoi
     În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele organizaţiei PUR social liberal Alba Iulia, Dorin Udrea, a declarat că va propune ca în cartierul Ampoi din Alba Iulia să fie ridicat "Monumentul gerului", iar strada Arieşului să fie botezată "Strada Frigului". El a adăugat că "în această zonă trăiesc sute de familii sărace care nu au apă caldă şi căldură. Anul trecut, centrala termică din zonă a fost închisă, iar locatarii din cartier aşteaptă o a doua iarnă cu groază şi disperare. În plus, oamenii nu au bani pentru a-şi plăti încălzirea, chiar dacă ar fi, pentru că sunt prea săraci". Mai în glumă, mai în serios, umaniştii din Alba chiar au declarat că vor organiza un concurs pentru desemnarea celui mai bun "monument". În opinia liderilor PUR social liberal Alba, acesta trebuie să fie format dintr-un soclu cu sloiuri de gheaţă cu pinguini sau... un moş Crăciun. (F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.